به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین مهدی زمانی فرد، عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه در نشست علمی همایش حکمت مقاومت در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار داشت: حکمت مقاومت، عقلانیت زیرساختهای فکری مقاومت است اگر با عینک حکمت و فلسفه به مسئله مقاومت نگاه کنیم اتفاقاً مقاومت مغز عقلانیت و حکمت است.
وی در ادامه به مفهوم شناسی فلسفی مقاومت اشاره کرد و گفت: گاهی فلسفه مضاف یعنی از یک دانش خاصی به یک موضوع خاصی عقلانیت و حکمت مورد بررسی قرار می دهد؛ مبانی عقلانی و فلسفی در فلسفه سیاست، جریان مقاومت را یک سیاست حکیمانه و عاقلانه و در مبانی اصیل فلسفه سیاست ایجاد کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی فرد با اشاره به عناصر ذاتی مقاومت و دعوت انسان به درک انسانیت ادامه داد: در جریان غزه امروز کشورهای مسیحی و غیر مسلمان، کشورهای اروپایی و آمریکایی برای دفاع از جبهه مقاومت و مردم مظلوم غزه و فلسطین قیام کردند؛ مقاومت یک جریان احساسی نیست بلکه در جریان فطرت و نهاد انسان قرار دارد.
وی زیر ساخت اصلی مقاومت را بر اساس عدالت بیان کرد و ادامه داد: انسان ها حق دارند از حق خودشان باید دفاع کنند در برابر ظلم و ظالم باید ایستادگی کنند مقاومت پرچم عدالت است ما نمی خواهیم به کسی تعدی شود.
استاد عالی حوزه علمیه مشهد عنصر اصلی فرهنگ مقاومت، مسئله عدالت بیان کرد و تأکید کرد: اگر کسی عدالت را فهمید و برای آن ارزش قائل شد باید مقاومت کند؛ کسانی که اهل سازش هستند عدالت را زیر پا میگذارند نقطه مقابل جبهه مقاومت هستند.
وی با بیان اینکه ما با جهان استکبار طرف هستیم افزود: جبهه مقاومت جبههای است که ریشه در عنصر عدالت دارد، عناصر دیگر مقاومت فلسفه سیاسی و آزادی است؛ کسانی که در جبهه مقاومت هستند میخواهند آزاد باشند حریت و آزادگی در برابر کسانی با ظالم سازش می کنند زیرا آنها به غیر از عبودیت و بندگی چیزی را نمی پذیرند.
حجت الاسلام و المسلمین زمانی فرد حفظ کرامت انسانی را مفهوم دیگر مقاومت بیان کرد و افزود: انسان وقتی که کرامت دارد آزادی و عدالت را میطلبد؛ عدالت و آزادی اگر از انسان گرفته شود؛ کرامت انسان از بین می رود.
وی تأکید کرد: فرهنگ مقاومت در برابر کسانی است که انسان ها را می خواهند حیوان بپندارند جنایت هایی که استکبار بر علیه زنان و کودکان فلسطینی انجام می دهد نقض انسانیت است کرامت انسانی اقتضا می کند دربرابر این جنایت ها مقاومت کرد زیرا انسان ارزش دارد و نمی خواهد مانند حیوان زندگی کند.
وی یادآور شد: کرامت انسان با اومانیسم غربی، که بر اساس انسان مداری است متفاوت است، تفکر اومانیسم دارای آلودگیهای گوناگون اجتماعی و اخلاقی و دیگر چیزهایی که بر اساس این تفکر شکل گرفته است؛ در حالی که فطرت انسان به کرامت دعوت می کند انسان موجود گرامی و با ارزش بالقوه آفریده شده است لذا این کرامت انسانی ایجاد می کند در برابر ظلم مقاومت کند.