به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین نجف لک زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، در همایش حکمت مقاومت در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی به حکمرانی مقاومت اشاره کرد و اظهار داشت: حکمرانی به عنوان یک واژهای که در فرهنگ سیاسی ما عمر زیادی از آن نمی گذرد اشاره به فضای خاصی از کشف و حل مسئله دارد.
وی با بیان اینکه ما با دو دسته مشکل و مسئله در پیرامون خودمان معمولاً مواجه می شویم، افزود: مسائل و مشکلاتی که یک فرد یا یک سازمان نظارت کند و به تنهایی از عهده حل آنها بر می آید این دسته از مسائل در دستور حکمرانی قرار نمیگیرند اینها مشکلات و مسائل ساده هستند زیرا مشکلات و مسائل ساده را یک نیرو یا یک کنشگر به تنهایی می تواند حل کند.
وی در این باره اضافه کرد: اما دسته دوم مشکلات پیچیده هستند، مشکلات پیچیده مشکلاتی هستند که برای حل آنها احتیاج به همکاری و مشارکت کنشگران مختلف و متنوع لازم است، باید نهادها و دستگاه های مختلف، بخشهای دولتی، غیر دولتی به یکدیگر کمک کنند در این جا مسئله حکمرانی مطرح می شود.
حجت الاسلام و المسلمین لکزایی با اشاره به مدل های حکمرانی های موفق وهمچنین شکست خورده اظهار داشت: در کشور ما باید ۲۷ تا ۳۰ نهاد براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با یکدیگر در مسئله حجاب همکاری کنند تا به وضع مطلوب نزدیک شود اما عمده این دستگاهها طبق گزارش نهادهای رسمی وظایف خود را انجام ندادند و بیشتر کار در حوزه حجاب فقط یک نهاد انجام داده است.
وی در ادامه نمونه حکمرانی موفق را مقاومت بیان کرد و ادامه داد: وقتی داعش در منطقه به وجود آمد و کل منطقه را تهدید میکرد با فرماندهی سرلشکرشهید حاج قاسم سلیمانی یک هماهنگی صورت گرفت با حضور نیروهای مختلف از کشورهای مختلف فاطمیون، زینبیون، حزب الله و کتائب و نیروهای مختلف از کشور مقاومت ایجاد شد.
وی در این باره توضیح داد: این جنس از حکمرانی یعنی اینکه شما بتوانید نیروهای دولتی، غیر دولتی، مردمی، رسمی، غیر رسمی را هماهنگ و سازماندهی کنید تا جایی که ترامپ اعتراف کند که بیش از هفت تریلیون خرج کرده است و الان باید شبانه چراغ خاموش وارد منطقه شود و برای او هیچ دستاوردی نداشته است آنچه که در منطقه اتفاق افتاد از جنس حکمرانی مقاومت است.
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه آنچه امروز هم افزایی در بین حماس، حزب الله، انصارالله و گروههای مختلف در کشورهای منطقه از جنس حکمرانی است، در ادامه به این نوع حکمرانی اشاره کرد و اظهار داشت: علامه طباطبایی (ره) در تفسیر المیزان ذیل آیه ۲۰۰ سوره مبارکه آل عمران بحث فوق العاده مهمی مطرح می کنند نکاتی ذیل این آیه در حوزه حکمرانی قابل استفاده است.
وی اضافه کرد: در آیه فرد را مخاطب قرار می دهد آحاد افراد مومن باید اهل مقاومت و استقامت باشند زیرا خطاب به مومنینی است که ایمان آوردند و تکلیفی که با آن مواجه هستند مقاومت است.
حجت الاسلام و المسلمین لکزایی در ادامه به تفکر اجتماعی در این تفسیر پرداخت و گفت: اگر تفکر اجتماعی وجود داشته باشد ما خیرخواه دیگران، امت اسلامی می شویم.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود به حمایت آمریکا که مدعی صلح و حقوق بشر است از کشتار های رژیم صهیونیستی اشاره کرد و ادامه داد: آمریکا این روزها ادعا می کند که به دنبال صلح اسرائیل و فلسطین و لبنان است آیا کسی این ادعا دروغ را می پذیرد دولتی که برای کشتار مردم فلسطین اسلحه در اختیار اسرائیل می دهد چگونه می تواند درباره صلح حرف بزند.
وی خاطر نشان کرد: امروز با جنایت هایی که با پشتیبانی دولت های غربی، آمریکا در غزه توسط اسرائیل اتفاق افتاده است تمام تمدن، تکفر و ادعاهای غرب را می توان در تابلویی که از جنایت های خود در غزه ایجاد کرده اند مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: براساس قرآن کریم مقاومت یک امر ذاتی است ایستادگی و مقاومت در برابر ظلم وظیفه همه تشکل های اسلامی است اگر جامعه اسلامی امروز بخواهد دینداری خود را تکمیل کند باید ابتدا در مقابل هواهای نفس خود مقاومت کند و بعد جهاد اکبر کند دیگر اینکه در برابر شیاطین بیرونی جهاد افضل، جهاد اکبر و جهاد اصغر داشته باشد باید در مسیر جهانی شدن اسلام مقاومت کند.
نظر شما