به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی در مراسمی که به مناسبت دهه اول فاطمیه در حسینیه بنی فاطمه اصفهان برگزار شد با اشاره به تاثیر نیت در اعمال انسان اظهار داشت: آنچه که برای جوانی مفید است اینکه انسان قدرت بدنی داشته باشد و قدرت بدنی بالا سبب اراده قوی می شود و اگر جوان نیت کند، آن را عملی می کند، در مقابل همین که سنی از انسان می گذرد هر مقدار نیز نیت کند نمی تواند آن را عملی کند.
وی افزود: جوان در دوران جوانی باید نیت بالایی را مدنظر قرار دهد و نام این را در علم اخلاق، همت می گویند ولذا باید همت خود را بلند نگه داشت، چرا که اگر به پشت سر نگاه کنیم به وضع فعلی راضی می شویم، بنابراین باید همیشه به قله نگاه کرد.
عضو خبرگان رهبری با بیان این که قله برای انسان شیعه رسیدن به امام زمان(عج) است گفت: اگر به قله نگاه کردید مرتب حرکت می کنید و امام صادق(ع) نیز می فرماید "سه صفت است که انسان هیچ گاه آنها را به طور کامل ندارد و یکی از آنها تلاش است".
وی اضافه کرد: معروف است که می گویند "اطلب تجدوا" یعنی فرد دنبال هر امری باشد، یا به همه آن دست می یابد و یا به بخشی از آن می رسد ولذا اگر انسان به دنبال امام زمان(عج) باشد یا موفق به دیدار امام می شود و یا دسترسی به یاران حضرت پیدا می کنید.
آیت الله مهدوی عنوان کرد: روایت است که "طلب در کودکی سبب رسیدن در بزرگی است" و اولیاء خدا از دوران کودکی و جوانی به دنبال نورانیت بوده اند.
وی با اشاره به متَعَلَق تلاش و این که چه امری باید باشد گفت: امیرمومنان(ع) می فرماید:" اگر می خواهید تلاش کنید بهترین آن طلب در اصلاح معاد است".
وی آیه " وَأَن لَیسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعیٰ " را بیانگر توجه خداوند به تلاش و سعی انسان عنوان کرد و ادامه داد: "المومن سیار" یعنی مومن دائما در حال سیر است و روایت است که "الحی لایکتفی" انسان زنده به حد متوسط اکتفا نمی کند و معلوم می شود افرادی که به حدی اکتفا می کنند انسان زنده نیستند.
وی خاطر نشان کرد: نتیجه این بحث آن است که این گونه نیست که ۷۰ سال از عمر انسان بگذرد تا به نتیجه برسد و سیر انسان، قابلیت سرعت دارد.
عضو خبرگان رهبری با بیان سرعت سیر معنوی انسان در شب قدر گفت: در معنویت شب قدر نیز امام صادق(ع) می فرماید:" عمل صالحی که در شب قدر انجام داده می شود بالاتر از همان عمل در شب هزار ماه غیر از شب قدر است" و امام باقر(ع) نیز می فرماید:" اگر شب قدر نبود هیچ کس به نتیجه نمی رسید".
وی افزود: حضرت زهرا(س) بیشتر از ۱۸ سال عمر نداشتند و یا در کربلا حضرت قاسم با وجود سن نوجوانی، فکر و تربیتی دارد و آن چنان رشد کرده که می فرماید " احلی من العسل" لذا این امور به سن نیست و گوهر دیگری است که در وجود این شهدا وجود داشته و سن تنها یک ظرف است.
انتهای پیام
نظر شما