به گزارش خبرگزاری حوزه از کرمان، مدرسه علمیه تخصصی فاطمیه کرمان میزبان نشستی علمی و پژوهشی با عنوان "بررسی عقاید دین زرتشت و نگاهی تطبیقی به مقام زن در آیین زرتشت و اسلام" بود. این نشست با حضور استاد حوزه، حجت الاسلام صداقتنیا برگزار شد.
در آغاز این جلسه، استاد صداقتنیا با بیان تاریخچهای جامع از دین زرتشت، به تبیین برخی از عقاید کلیدی این مکتب پرداخت. وی با دقت و تسلط، به بررسی عمیق مقام زن در آیین زرتشت و مقایسه آن با دین اسلام پرداخت، از جمله بحث های مقایسه،بحث ازدواج، طلاق و تعدد زوجات بود.
سخنران نشست گفت: ظهور زرتشت ۶۰۰سال یا ۶۰۰۰سال قبل میلاد حضرت مسیح گفته شده، زرتشت در روایت مجوس گفته شده هرچندخودشان قبول ندارند ولی اعتقاداتی که در روایات برای مجوس است که شباهت زیادی با زرتشتیان امروزی دارد.
حجت الاسلام صداقتنیا به بیان اعتقادات کلی زرتشت پرداخت و گفت: یکی از اعتقادات کلی انها این است که ازدواج با محارم را جایز میدانند و یکی دیگر گفتار نیک پندار نیک است که خوب است اما صرفا با این شعار خیلی از مسائل اجتماعی و اقتصادی حل ناشدنی اند.
وی به بیان یک شبهه پرداخت و گفت: بعضی هامی گویند؛ دین زرتشت دین نیاکان ماست پس ما باید سراغ دین اجدادمان برویم که این شبهه چند پاسخ دارد.
وی ادامه داد: اولا ایران صرفا بر آیین زرتشت نبوده و آیین مهرپرستی و مزدک و امثالهم راداشته پس اجدادما صرفا زرتشتی نبوده اند.ثانیا این موضوع غیر عقلانی است بی تعقل سراغ ایین اجدادمان برویم.
استاد حوزه در پاسخ آخر شبهه اظهار داشت: ثالثا انبیاء مانند معلمهای پایه های مختلف اند انسان عاقل یکپایه درسی را چندبار نمی خواند و در آخر دین باید پاسخگو در تماممسائل باشد امور سیاسی اجتماعی فردی اقتصادی باشد بنابراین اسلامکامل ترین و رافع نیاز همه بشر در هرزمان است.
در پایان نشست، فرصتی برای پرسش و پاسخ فراهم شد که طلاب با اشتیاق سوالات و شبهات خود را مطرح کردند. استاد صداقتنیا با صبر و دقت به این سوالات پاسخ داد.