پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
انقلاب فاطمی

حوزه/‌ نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با اشاره به هدف اصلی انقلاب فاطمی گفت: اگر به خطبه‌های حضرت زهرا(س) دقت کنیم، اکثر مطالبی که ایشان بیان کردند، مسئله تبیین تداوم مدیریت وحی و پیامبر (ص) بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، هم‌زمان با ایام شهادت حضرت زهرا (س) در مدرسه میرزا جعفر دانشگاه علوم اسلامی رضوی ضمن تسلیت ایام عزاداری اظهار کرد: مسئله‌ای که در مقام تحلیل انقلاب ارزشمند صدیقه اطهر (س) برای ما قابل تأمل است، ابعاد رسالت رسول اکرم (ص) می‌باشد.

وی افزود: خداوند متعال در سوره احزاب که می‌فرماید «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ إِنَّا أَرْسَلْنَاکَ شَاهِدًا وَمُبَشِّرًا وَنَذِیرًا وَدَاعِیًا إِلَی اللَّهِ بِإِذْنِهِ وَسِرَاجًا مُنِیرًا»، در واقع ابعاد رسالت پیامبر (ص) را تبیین می‌کند.

اصل رسالت پیامبر اکرم(ص) هدایت و مدیریت بشر بود

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی بابیان اینکه ابعاد رسالت پیامبر اکرم (ص) تنها به خبررسانی و نبوت ایشان مربوط نیست، ادامه داد: اصل رسالت ایشان در دو بعد هدایت و مدیریت قابل‌جمع بندی است که منحصر به قوم، زمان و وضعیت خاصی نیست.

وی با اشاره به اینکه جهانی بودن اسلام و خاتمیت رسول‌الله (ص) اقتضا می‌کند تا این ابعاد در رسالت پیامبر نسبت به تمام جهان و جهانیان توسعه داشته باشد، تأکید کرد: اگر شما عنصر مدیریت و هدایت را از رسالت رسول اکرم (ص) جدا کنید برای ابعاد رسالتی که خداوند در سوره احزاب بیان کرده است، چیزی دیگر باقی نمی‌ماند.

آیت‌الله علم‌الهدی اضافه کرد: مدیریت پیامبر (ص) به این است که جامعه بشری را اداره کند؛ اگر مدیریت اجتماعی را از پیامبر (ص) سلب کنیم این ابعاد ناقص خواهد شد و تحقق پیدا نمی‌کرد.

وی ابراز کرد: تا آنجا که مسئله جهانی بودن اسلام و خاتمیت پیامبر (ص) را جزو اصول قطعی خود باور داریم، بایستی مدیریت ایشان را نیز در تمام جوامع بشری بپذیریم؛ بنابراین وقتی ایشان از کوه حرا پایین آمدند و قرآن را ابزار تربیت بشر قرار دادند؛ بایستی از همان روز مقدمات رسالت فراهم می‌شد و تحقق پیدا می‌کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: 13 سال حضور پیامبر (ص) در مکه مکرمه مقدمه‌چینی برای تأسیس مدیریت وحی و مدیریت رسول‌الله در زندگانی اجتماعی مردم بود که لازمه آن بعد هجرت از مدینه تشکیل حکومت و تثبیت آن بود.

تداوم مدیریت وحی و رسالت پیامبر با جریان امامت

وی بابیان اینکه مدیریت وحی و مدیریت پیامبر (ص) با جریان امامت و ولایت قابل تحقق بود، عنوان کرد: اگر جریان امامت به عنوان تداوم حاکمیت وحی و مدیریت آن در اجتماع و امت اسلام ادامه پیدا نمی‌کرد، در حقیقت مسئله رسالت پیامبر اکرم (ص) ابتر می‌شد.

آیت‌الله علم‌الهدی نقش و هدف اصلی انقلاب صدیقه زهرا (س) را تبیین مدیریت پیامبر (ص) و مدیریت وحی دانست و گفت: ایشان در زمانی انقلاب خود را انجام دادند که اصل مسئله برای مردم قابل درک و فهم نبود؛ اگر خطبه‌های حضرت زهرا را دقت کنیم اکثر مطالبی که ایشان با فصاحت و بلاغت بیان کردند مسئله تداوم مدیریت وحی و پیامبر (ص) بود.

وی اضافه کرد: وقتی خطبه‌های صدیقه اطهر (س) را بررسی می‌کنیم، اکثر مطالبی که آن حضرت با بلاغت و فصاحت بیان می‌کنند در مورد جریان مدیریت وحی و پیامبر اکرم (ص) و تداوم آن است، قیام حضرت در حقیقت برای این واقعیت بود.

امام‌جمعه مشهد مقدس بابیان اینکه علی‌رغم تمام مصائبی که بر حضرت زهرا (س) وارد شد، ایشان در جریان انقلاب خود پیروز شدند، تأکید کرد: مرحوم علامه امینی در کتاب الغدیر می‌نویسد تهاجم به در خانه صدیقه اطهر (س) روز دوم رحلت پیامبر اکرم (ص) بود، شرایط چطور به وجود آمد که در روز دوم رحلت پیامبر (ص) این تهاجم صورت گرفت؛ بنابراین هتک حرمت فاطمه (س) در مقابل آسیب و مصیبتی که بر حضرت وارد شد بسیار بزرگ‌تر است.

پیروزی در حیات جریان است

وی با اشاره به اینکه حضرت فاطمه (س) یک شخصیت بسیار بالای سیاسی و باعظمت بودند، افزود: آنچه از روز اول مطرح بوده، پیروزی در حیات جریان و نه اشخاص بوده است؛ در واقعه کربلا نیز وقتی حضرت زینب (س) خطاب به ابن زیاد فرمود «چیزی جز زیبایی ندیدم» و یا وقتی خطاب به یزید بیان کردند تو فکر کردی قطرهای زمین و افق‌های آسمان را از ما گرفتی؟ به جریان اشاره می‌کردند.

آیت‌الله علم‌الهدی بابیان اینکه آن چیزی که تمامی ائمه اطهار (ع) خود را مرهون شهادت و قهرمانی مادر خود می‌دانند، جریان سازی حضرت زهرا (س) بوده است، تأکید کرد: هیچ‌کس آن روز باور نمی‌کرد که روزی 20 میلیون مسلمان برای شرکت در راهپیمایی اربعین شرکت کنند؛ بنابراین اقدام حضرت زهرا (س) جریان سازی بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha