پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
ماندگاری

حوزه/ استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت فاطمه(س) از سر احساسات، انفاق را دوست نداشتند، بلکه بر اساس یک بنیان فکری، انفاق را دوست می دارند و فرق برخورد با یک مسئله بر اساس احساس، با برخورد بر اساس اعتقاد در سه چیز است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین محمدمهدی ماندگاری در مراسم شب دوم ایام فاطمیه که در حسینیه بنی فاطمه برگزار شد با اشاره به ارزش انفاق و جایگاه آن در نگاه حضرت فاطمه(س) اظهار داشت: در روایت است که حضرت زهرا(س) فرمودند:" من انفاق، نگاه به جمال رسول خدا(ص) و تلاوت قرآن را دوست دارم"، لذا به حکم عقل، قرآن و وجدان هر فردی که حضرت زهرا(س) را دوست می دارد باید محبوب های حضرت را نیز دوست داشته باشد.

وی افزود: اگر بخواهیم محبوب های حضرت زهرا(س) را دوست داشته باشیم باید به سه سوال با نگاه حضرت درباره محبوب های ایشان پاسخ دهیم و به این امر مبانی فکری گفته می شود.

این کارشناس دینی با بیان این که مبانی فکری در افراد مختلف متفاوت است گفت: اگر حضرت انفاق را دوست دارد باید ببینیم مبنای فکری حضرت درباره انفاق چیست، هر مقدار که به آن مبنای فکری نزدیک تر شویم عمل ما به عمل حضرت نزدیک تر می شود.

وی اضافه کرد: حضرت فاطمه(س) از سر احساسات، انفاق را دوست نداشتند، بلکه بر اساس یک بنیان فکری، انفاق را دوست می دارند و فرق برخورد با یک مسئله بر اساس احساس، با برخورد بر اساس اعتقاد در سه چیز است.

حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری عنوان کرد: افرادی که بر اساس احساس برخورد می کنند، برخورد آنها سطحی است، در حالی که افرادی که بر اساس اعتقاد، برخورد می کنند، مواجه آنها با امور عمیق است.

این خطیب انفاق در نگاه برخی از افراد را کم شدن مال دانست و گفت: در مقابل، افرادی که نگاه اعتقادی دارند می گویند " مَا عِندَکُمۡ یَنفَدُ وَمَا عِندَ ٱللَّهِ بَاقࣲ ".

وی افزود: فرهنگ انفاق به این مسئله نگاه نمی کند که چه کسی از نظر مالی بیشتر مشکل دارد، بلکه به این نکته توجه دارد که هر روز، مبلغی را به عنوان انفاق و صدقه کنار بگذارد " وَالَّذِینَ فِی أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ، لِّلسَّآئِلِ وَٱلۡمَحۡرُومِ ".

این کارشناس دینی با تاکید بر فرهنگ انفاق بدون توجه به مذهب، رنگ و نژاد تصریح کرد: حضرت زهرا(س) احساسی عمل نکرد و بر همین اساس "و یطعمون الطعام علی حبه مسکینا و یتیما و اسیرا"یعنی حضرت نفرمود کافر یا مسلمان در خانه اهل بیت آمده است، بلکه به اسیر نیز اطعام کرد، زیرا با خدا تجارت می کند.

وی اضافه کرد: هر احسانی را انفاق می گویند، هم چنان که پیامبر به دیدن بیمار یهودی رفت که هر روز بر سر حضرت خاکستر داغ می ریخت و رسول خدا(ص) به چنین فردی نیز احسان می کرد.

حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری داشتن نگاه فاطمی به موضوعات زندگی را ضروری عنوان کرد و ادامه داد: انفاق در جامعه ما وجود دارد و شبیه انفاق اهل بیت است، اما مبانی آن فرق می کند.

وی خاطر نشان کرد: حضرت امام(ره)، نهادی به نام کمیته امداد را برای انفاق عمیق و اعتقادی بنا نهادند، یعنی سازمان و نهادی که با شناسایی و تحقیق و با حفظ آبرو به نیازمندان کمک می کند و حتی این افراد را به سمت خودکفایی می برد تا گدایی شغل افراد نشود، هم چنان که امیرمومنان(ع) نیز از آنجا که نگاه حضرت به انفاق عمیق بود، به در خانه مستمندان می رفت و بررسی و آنها را پیدا می کرد.

این کارشناس دینی تاکید کرد: فرق دیگر این نگاه ها در این است که انفاق های ما مقطعی است، در حالی که قرآن کریم می فرماید " وَمِمَّا رَزَقۡنَٰهُمۡ یُنفِقُونَ "، یُنفِقُونَ دلالت بر استمرار دارد.

وی با بیان فرق دیگر انفاق بر اساس اعتقاد با انفاق بر مبنای احساس گفت: در فرهنگ انفاق بر اساس اعتقاد، فرد انفاق کردن را به دیگران توصیه می کند.

این خطیب با اشاره به سه سوال درباره مسئله انفاق عنوان کرد: برای درمان این موضوع، سه سوال وجود دارد؛ این که از نگاه اسلام و قرآن انفاق چیست، چرا انفاق کنیم و چگونه انفاق کنیم؟

وی افزود: انفاق آدرس سعادت از طرف خداوند است، با این توضیح که آدرس هایی که شیطان می دهد دروغ و آدرس هایی که مردم می دهند مشکوک و آدرس هایی که خدا می دهد درست است.

حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری عنوان کرد: انفاق خسارت نیست، بلکه تجارت است و فردی که خمس و زکات می دهد قیمت و ارزش آن بالا می رود و این همان برکت است و هم چنین انفاق طهارت است، " خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَکِّیهِمْ "و در روایت است که انفاقات و عبادات حضرت زهرا(س) برای پاک شدن شیعیان اهل بیت است.

وی اضافه کرد: انفاق قرب به خدا است و خداوند محسنین را دوست دارد و قران کریم نیز می فرماید در روز تنگدستی انفاق کردن ارزش دارد، هم چنان که اکنون یمنی ها سفره کوچک تری نسبت به مردم ایران دارند، اما مردم یمن سفره خود برای مردم غزه و لبنان انفاق کردند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • جوادی IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    0 0
    سلام و درود بسیارعالی فیض بردیم خواهشا پخش سخنرانی‌ها را داشته باشید تاکسانیکه توان آمدن به حسینیه را ندارند فیض ببرند البته بصورت کامل یا کسانیکه درمنزل هستند روزهای دیگر پخش کنند واستفاده کنند یا برای عزیزانشون ارسال کنند ممنون وتشکر