به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از کاشان، حجتالاسلام والمسلمین عباس ساویز روز چهارشنبه در آئین افتتاحیه درس خارج رسمی منطقه کاشان، در مدرسه علمیه ابوتراب امامی کاشانی این شهرستان اظهار کرد: یکی از بحثهای اجتهادی مورد نیاز فعلی، روششناسی به شکل تفصیلی، هوشمند، روشمند و بهروز است که البته چند سالی در حوزه ایجاد شده اما هنوز ساماندهی نشده است.
وی از برگزاری یک دوره کامل اصول به صورت مختصر و مفید پنج یا شش ساله برای طلاب و روحانیون منطقه کاشان خبر داد و گفت: در درس خارج رسمی اجتهاد تقلید با محوریت عروهالوثقی امام خمینی(ره) تدریس میشود.
استاد خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: درس خارج رسمی صرفا بحثی علمی و هدف از برگزاری آن رسیدن به اجتهاد است چرا که این توانمندی در طلاب و فضلای منطقه کاشان وجود دارد اما لازمه آن مطالعه، نظم و انضباط، تقریرنویسی و مباحثه است.
وی مباحث اصولی و کاربرد آنها در فقه را از دیگر مولفهها در درس خارج رسمی برشمرد و گفت: برای تشویق حضور طلاب و اساتید، امتیازهایی در نظر گرفته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ساویز، برگزاری دورههای ارتقایی در طول سال مانند مدارس علمیه در شهرهای بابل و کرمانشاه را از جمله مزایای شرکت در درس خارج رسمی برشمرد.
وی در نظر گرفتن امتیاز برای امتحانات شفایی را نیز از دیگر مزایای حضور طلاب و اساتید در کلاسهای درس خارج رسمی بیان کرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بیانات امام راحل، یادآور شد: حضرت امام خمینی(ره) فرمودهاند «لازم است علما و مدرسین محترم نگذارند در درسهایی که مربوط به فقاهت است و حوزههای فقهی و اصولی از طریقۀ مشایخ معظم که تنها راه برای حفظ فقه اسلامی است منحرف شوند و کوشش نمایند که هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتکار و تحقیقها افزوده شود و فقه سنتی که ارث سلف صالح است و انحراف از آن سست شدن ارکان تحقیق و تدقیق است، محفوظ بماند و بر تحقیقات اضافه گردد.»
وی همچنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص حوزههای علمیه، خاطرنشان کرد: معظمله فرمودهاند «حوزههای علمیه باید خود را سربازان نظام بدانند، برای نظام کار کنند، برای نظام دل بسوزاند، در خدمت تقویت نظام حرکت کنند؛ و این درست عکس آن چیزی است که سیاست سرویسهای امنیتی انگلیس و آمریکا و اسرائیل و دیگران و دیگران دنبال میکنند. آنها تلاش میکنند بلکه بتوانند یک منفذی پیدا کنند. باید درس بخوانید، بنده از دوران مبارزات، خودم درگیر مبارزات بودم. در مشهد درس مکاسب و کفایه میدادم. خیلی از شاگردهای ما درگیر مبارزات بودند. از بس گرم کارهای مبارزاتی میشدند، به نظرشان میآمد که این حرفهای مکاسب و استدلالهای کفایه فایدهاش چیست. مکرر بنده به آنها میگفتم: آقاجان! بیمایه فطیر است؛ باید مایه پیدا کنید. اگر مایه پیدا کردید، آن وقت میتوانید در منصب و جایگاهی مثل جایگاه امام بزرگِ عالیمقام، این حرکت عظیم را انجام دهید.
نظر شما