شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۱
روایت سه پژوهشگر از مدرن‌سازی نظام شهادت

حوزه/ میلاد سلیمیان، امیرمحمد زنگنه و محمدامین عابدی در کتابی نوآورانه، راهکاری برای پیوند فقه و فناوری در نظام قضایی ارائه کرده‌اند. این کتاب که با عنوان "بررسی مبانی و طراحی سامانۀ احراز صلاحیت شهود" منتشر شده، نخستین گام برای هوشمندسازی فرآیند اعتبارسنجی شهود در محاکم قضایی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب بررسی مبانی و طراحی سامانۀ احراز صلاحیت شهود به قلم آقایان میلاد سلیمیان، امیرمحمد زنگنه و محمدامین عابدی و از سوی انتشارات آموزش راهبردی به چاپ رسید.

بر اساس این گزارش، سامانۀ شهود، وسیله‌ای برای بررسی شرایط و احراز صلاحیت شاهدانی است که در دادگاه‌ها حاضر می‌شوند.

در حال حاضر، جوامع نسبت به گذشته گسترده‌تر شده و در نتیجه شناخت اجتماعی کاهش یافته است و با توجه به رشد فناوری و تکنولوژی، طراحی و ایجاد یک سامانه‌ایی جامع برای بررسی اطلاعات شاهدان در دادگاه، ضروری می‌باشد و لازم است که این سامانه مبتنی بر معیارها و ملاک‌های حقوقی و فقهی نظام قضایی جمهوری اسلامی باشد و در این کتاب، مبانی فقهی-روایی و مبانی حقوقی مسئله‌ی شاهد و شهادت بررسی شده است.

همچنین در این کتاب، پژوهشی تطبیقی با حقوق سایر کشورهای اسلامی و در مرحله‌ی بعدی قوانین موجود در ایران و وضعیت مربوط به شهود از طریق مصاحبه با کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و در مرحله‌ی آخر به جمع‌بندی اطلاعات مورد نیاز توسط سامانه و نحوه‌ی پردازش و خروجی اطلاعات توسط آن پرداخته خواهد شد.

«بررسی آیات و روایات»، «بررسی کتب فقهی و تراث شیعه»، «بررسی نظام حقوقی در کشورهای اسلامی»، «بررسی قوانین حقوقی ایران» و «طراحی سامانه‌ای برای احراز صلاحیت شهود» از سرفصل های این کتاب می باشد.

گفتنی است جهت بررسی روایی شهادت از احادیث «ابواب الشهادت» کتاب وسائل‌الشیعه و جهت بررسی منابع فقهی از کتاب تحریر الوسیله امام خمینی(ره) و شرح آن، یعنی کتاب تفصیل الشریعه استفاده شده است.

علاقه‌مندان جهت اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب‌گاه انتشارات به نشانی www.amoozesh-rahbordi.ir مراجعه فرمایند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha