به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، سومین جلسه کارگاه تربیت دینی فرزندان با حضور مادران، طلاب و استاد حوزه حجت الاسلام مشهدی در مدرسه علمیه حضرت زینب(س) شهرستان آستانه برگزار شد.
حجت الاسلام مشهدی در این جلسه اظهار داشت: یکی از مباحث مهم در حوزه تربیت دینی فرزند بحث موانع و آفات تربیت است، زیرا تا موانع وآسیبهای تربیت شناسایی نشده و برای رفع آنها اقداماتی صورت نگیرد، هرگونه تلاش وکوشش درجهت تربیت و رشد وشکوفایی استعدادهای انسان برای رسیدن به کمال مطلوب، بینتیجه خواهد بود.
وی تصریح کرد: در تربیت فرزندان موانعی وجود دارد که یکی از آن موانع، تغذیه ناسالم است، پدر و مادر باید در تربیت دینی به تغذیه فرزندان اهمیت زیادی بدهند چرا که امروزه تأثیر غذا بر رفتار و تربیت دینی فرزندان، امری انکارناپذیر است، روایاتی که از آثار زیانبار «لقمه حرام» سخن میگویند ناظر بر همین حقیقت است، امام صادق(ع) نیز درباره تأثیر درآمدهای حرام میفرماید: درآمد حرام در نسل و فرزندان آدمی ظاهر میشود، پس تغذیه فرزندان باید مشروع و طیب باشد.
این استاد حوزه، دومین مانع تربیت دینی صحیح را خواب ناکافی و نامناسب فرزندان دانست و یادآور شد: مسلما خواب نامناسب روند تربیت فرزندان را دچار مشکل خواهد کرد، ساعت مناسب برای خوابیدن فرزندان از ساعت ۱۰ تا ۲ بامداد است لذا فرزندانی که خواب ناکافی دارند یا در شرایط مناسب نمیخوابند دچار بیحوصلگی و خشونت خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: سومین مانع استفاده غلط از رسانه است، امروزه زندگی کاملا با رسانه مرتبط است و رسانهها را نمیتوان از زندگی کنار گذاشت، با این حال استفاده غیر صحیح از آن میتواند آسیبهای فراوانی به همراه داشته باشد خصوصا برای کودکان، فرزندان ما نیز خواه و ناخواه در معرض رسانهها هستند، اما برای جلوگیری از آسیبهای رسانه راهکارهایی وجود دارد.
حجت الاسلام مشهدی به چند مورد از این راهکارها اشاره کرد و گفت: والدین باید نحوه استفاده از این ابزارها را به فرزندان خود یاد بدهند، مانند املای کامپیوتری، بازیهای علمی و کمک درسی و عضویت در کانالهای مفید، در مدیریت رسانه باید یک الگوی صحیح استفاده به فرزندان ارائه کنیم.
وی تاکید کرد: نباید فرزندان خود را به گروههای همسال خود واگذاریم بلکه با تدبیر، ظرافت رفتاری و ارتباطگیری خوب از آنها بخواهیم که در کنار ما باشند.
انتهای پیام. /