دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ |۱۶ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 18, 2024
تصاویر/ جلسات مناجات خوانی رمضانی آیت الله مهدوی

حوزه/ عضو خبرگان رهبری با بیان راهکار رعایت خلوص در عبادات عنوان کرد: راه آن تقویت ایمان است، یعنی هر مقدار ایمان انسان به خدا بیشتر باشد به همان درجه خلوص بیشتر می شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی در مراسم ایام فاطمیه که در مسجد امام حسین(ع) برگزار شد به رذیله ریا و تاثیرات منفی آن در زندگی انسان اشاره کرد و اظهار داشت: ریا در مقابل خلوص قرار دارد و خلوص از اموری است که عقل انسان آن را می پسندد، اما افرادی که دین دارند خلوص را به گونه دیگری معنا می کنند.

وی افزود: اصل خالص بودن امری مطلوب نزد عقلا است، مانند آبی که می نوشیم و عقلای عالم می پسندند که آب خالص باشد و مخلوط به غیر نباشد و در روابط بین انسان ها نیز، افرادی که عقل دارند، اما دین ندارند دوست دارند محبت افراد به یکدیگر خالص باشد.

عضو خبرگان رهبری به مسئله خلوص و پرهیز از ریا در عبادت نیز اشاره کرد و گفت: در عبادت نیز ابتدا گفته می شود" ایاک نعبد" یعنی تنها تو را عبادت می کنیم، این به معنای خلوص در عبادت است و فرمود پایین ترین درجه شرک، ریا است.

وی اضافه کرد: اگر دین، مسئله پرهیز از ریا در عبادت را مطرح می کند، معنی آن این نیست که ریا تنها مختص دین است، بلکه در تمام شئون زندگی انسان مطرح است.

عضو خبرگان رهبری با بیان راهکار رعایت خلوص در عبادات عنوان کرد: راه آن تقویت ایمان است، یعنی هر مقدار ایمان انسان به خدا بیشتر باشد به همان درجه خلوص بیشتر می شود.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که نور ایمان متوسط است، افرادی که به عبادت انسان نگاه می کنند، نگاه آنها برای فرد جلوه دارد، اما اگر نور خدا در وجود انسان صددرصد شد نورهای دیگر اثری ندارد.

آیت الله مهدوی درجه بالاتر عبادت را تحصیل رضای الهی عنوان کرد و ادامه داد: روایات فروانی درباره ریا و اخلاص وجود دارد و این روایات فکر انسان را به کار گرفته و زندگی را تنظیم می کنند.

وی افزود: از امیرمومنان(ع) روایت است که می فرماید: "اگر مراد انسان چند چیز باشد محبت نیز تقسیم می شود، اما زمانی که مراد انسان یکی شد تمام محبت نیز روی آن متمرکز می شود" و این مسئله در امر حجاب به ویژه مشهود است زمانی که حجاب زن خالص باشد و تنها برای همسر، خود را آراسته کند، محبت شوهر تنها روی همسر متمرکز می شود.

وی خاطر نشان کرد: روایت است که "عملی را از روی حیا ترک نکنید و از روی ریا انجام ندهید" به عنوان نمونه اگر در جوار امام رضا(ع) شوق بیشتر برای عبادات ایجاد می شود، این به دلیل جاذبه ملکوتی حرم امام است و به علت ریا نیست و نباید آن را ترک کرد.

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: شیطان برخی را با ریا فریب می دهد و برخی را که نمی تواند بر آنها غلبه کند با ترک عبادت فریب می دهد و آنها را از ریا شدن در عمل می ترساند.

وی ریا و سمعه را همسایه یکدیگر دانست و گفت: ریا از کلمه روئیت است و گاهی انسان نزد دیگران عمل خود را نمایش می دهد و سمعه از کلمه سمع است یعنی عمل را به گونه ای انجام دهند که در گوش افراد، خوبی انسان را بیان کنند و فرد شهرت به خوبی پیدا کند.

وی افزود: در روایت است که فردی که عمل خود را برای خدا و مردم انجام دهد، برای پروردگار شریک قائل شده است ولذا می فرماید ریا و سمعه نداشته باشید و اگر کسی عمل خود را برای دیگران انجام دهد، خداوند پاداش آن فرد را به دیگران واگذار می کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha