پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
نشست علمی با موضوع "تحلیل وبررسی ابعاد حیات سیاسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در سلماس

حوزه/ حجت‌الاسلام فتاحی گفت: در تاریخ نام حضرت زهرا(س) در کنار مدافعان پیامبر ضبط و ثبت شده که علاوه بر منزل و خصوصا بعد از رحلت مادر بزرگوارش خدیجه، پرستاری پدر را نیز بر عهده داشت و بیرون از منزل نیز همیشه مراقب پدر بودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجت‌الاسلام حبیب فتاحی امروز در نشست علمی با موضوع "تحلیل و بررسی ابعاد حیات سیاسی حضرت زهرا(س) که در مدرسه علمیه امام علی(ع) سلماس برگزار شد، اظهار داشت: حضرت زهرا(س) یکی از شخصیت‌های ممتاز عالم هستی است که به‌عنوان الگو برای عالمیان معرفی شده، به‌طوری که در روایتی از امام زمان(عج) نیز «اسوه حسنه» معرفی شده‌اند.

وی با بیان اینکه حیات سیاسی حضرت زهرا(س) را در کنار سایر فضیلت‌های ممتازشان می‌توان از برهه‌های حساس و آموزنده و هدایتگر برای بشر قلمداد کرد، گفت: این حیات سیاسی در دو بخش قابل تحلیل و بررسی است، اولی در زمان پدر بزرگوارشان که از اول بعثت شروع و تا رحلت آن پیامبر الهی ادامه دارد و دومی نیز پس از رحلت پیامبر اکرم(ص) که به یک دوره بسیار حساس و سرنوشت ساز ۷۵ یا ۹۵ روز می‌باشد را شامل می‌شود.

مدیر مدرسه علمیه امام علی(ع) سلماس خاطرنشان کرد: رسول خدا از هنگامی که به رسالت مبعوث شدند تا زمانیکه به مدینه هجرت کردند، در مکه مورد اذیت و آزارهای فراوانی قرار گرفتند و بزرگان قریش و حتی عموهای پیامبر اکرم(ص) نیز علاوه بر تشویق و تحریک مردم و حتی کودکان به اذیت و آزار پیامبر، خود نیز به طور مستقیم از هیچ تلاشی در این کار دریغ نداشتند.

وی تصریح کرد: کفار قریش گاهی خاک بر سر پیامبر می‌ریختند و زمانی سنگ باران می‌کردند و یا هنگام نماز، شکنبه حیوانات بر سر و پشت حضرت می‌گذاشتند، در این دوران مردانی مانند حمزه سیدالشهداء به دفاع از پیامبر بر می‌خاستند، اما تاریخ نام بانویی بزرگوار که در آن وقت بین ۵ تا ۸ سال بیشتر نداشته را نیز در کنار مدافعان پیامبر ضبط و ثبت کرده، ایشان علاوه بر اینکه در منزل و خصوصا بعد از رحلت مادر بزرگوارش خدیجه پرستاری پدر را نیز بر عهده داشت، بیرون از منزل نیز همیشه مراقب پدر بود.

حجت‌الاسلام فتاحی ابراز کرد: بخش دوم حیات سیاسی حضرت زهرا(س) هم پس از رحلت رسول خدا و بروز اختلافی که به خاطر جانشینی آن حضرت به وجود آمد، می‌باشد.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) در مسائل سیاسی بعد از خود ورود کرد چرا که ایشان برای مومنین حجت بوده و رسول خدا ایشان را ملاک حق و باطل معرفی کرده و رضایت فاطمه را رضایت خدا و خشم او را خشم خدا دانسته، او در هر جبهه‌ای قرار بگیرد حقانیت آن را ثابت می‌کند و ناخشنودی وی از جناحی دیگر، بیانگر بطلان آن جناح است، از این رو ایشان لازم دید موضع خود را در قبال رخدادهای جدید روشن کند تا حق از باطل شناخته و حجت بر مردم تمام شود.

مدیر مدرسه علمیه امام علی (ع) سلماس گفت: در این برهه از تاریخ سیاسی حضرت زهرا(س) می‌توان به خطبه درخشان و حماسی ایشان که معروف به خطبه فدکیه می‌باشد نیز اشاره کرد.

انتهای خبر. /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha