به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر محمدجواد فلاح در همایش «دختران آیندهساز در سایه مهر پدرانه» که در سالن همایشهای پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) برگزار شد، در رابطه با الگوی پدر_ دختری در آینه رفتاری پیامبر (ص) و حضرت زهرا (س) عنوان کرد: پدران باید نسبت به تربیت فرزندان حساس شوند دوباره نقش آنها در این زمینه را به آنها برگردانیم. گاهی والدین عامل فاصله فرزندان با والد دیگر هستند و باید در این زمینه دقت کنیم.
وی با اشاره به اینکه امروز باید به خانواده توجه جدیتری داشته باشیم، بیان کرد: رابطه پیامبر (ص) با حضرت زهرا (س) ویژه بوده است اولین دلیل مبتنی بر مأموریت رسول خدا (ص) به این ارتباط خاص است، دومین دلیل به خاطر ویژگیهای خاص حضرت زهرا (س) بوده است و دلیل سوم به خاطر عواطف پدری، جایگاه پدری پیامبر (ص) و اقتضائات این جایگاه بوده است.
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) اسوه حسنه و کامل است و باید به اندازه توان از ایشان الگو بگیریم، گفت: توصیف دختران از اهمیت فراوانی برخوردار است و پیامبر نیز همواره حضرت فاطمه (س) را توصیف میکردند. این توصیف گاهی با خطاب قرار دادن ایشان بوده است و گاهی زمانی که ایشان غایب بودن برای دیگران بوده است.
فلاح با اشاره به اینکه باید ویژگیهای فرزندانمان را برای خودشان و دیگران توصیف کنیم، بیان کرد: گاهی لازم است که ویژگیهای مثبت و سازنده فرزندمان و حتی زیبایی او را را توصیف کنیم و همیشه نقاط منفی را نبینیم. البته باید ملاحظاتی داشته باشیم که منجر به غرور نشود. اگر فرزندانمان را توصیف کنیم دیگر به دنبال تعریف و تمجید دیگران نمیرود.
وی ادامه داد: گاهی در اظهار عشق و محبت به فرزندانمان کم فروشی میکنیم. محبت داشتن با اظهار محبت تفاوت دارد. نقل شده پیامبر (ص) هرگاه فاطمه بر او وارد میشد رسول خدا دست حضرت را میگرفت؛ این یک نماد ارتباطی است.
فلاح با بیان اینکه تکریم و احترام نکته دیگری است باید توجه شود، تصریح کرد: احترام سبب میشود که فرزندان عزیز شوند. عزیز به معنای زمین سخت است که نفوذناپذیر است. احترام سبب میشود که فرزندان در برابر وسوسههای شیطانی نفوذناپذیر شوند.
دانشیار دانشگاه معارف اسلامی یادآور شد: دختران باید پدر را مامن بدانند اگر این امینت وجود نداشته باشد باعث میشود که به دیگران پناه ببرند.
انتهای پیام
نظر شما