جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
یادداشت | جنبش‌های زنانه، نقشه‌ راه سلامت روان جامعه

حوزه/ جامعه‌ای که زن، برای تأمین بدیهی‌ترین نیازهایش مجبور است از زنانگی خود استفاده کند؛ طبیعتا باید به دنبال حل معضلات و آسیب‌های روانی خود باشد. در مقابل، جامعه‌ای که دغدغه‌ بانوانش، رساندن انسان، فارغ از جنسیت به قله‌ سعادت باشد و با شناخت ظرفیت خود و نیاز جامعه در این مسیر گام برمی‌دارد، مسلما پویایی و سلامت روانی آن جامعه رقم خواهد خورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، زهرا سبحانی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی، در یادداشتی آورده است:

جنبش‌های زنان به اندازه‌ی عمر تاریخ، ثابت کرده‌اند که توانایی انجام هر کاری را دارند تا جایی که در برهه‌ای از زمان، مدعی برتر بودن شد.

اینکه چقدر در اثبات این ادعا موفق بوده و یا نتیجه‌ عکس داشته، محل بحث ما نیست. آنچه در این مقال حائز اهمیت است نقش زنان در اثرپذیری و اثرگذاری بر جامعه‌ است.

جامعه‌ای که زن، برای تأمین بدیهی‌ترین نیازهایش مجبور است از زنانگی خود استفاده کند؛ طبیعتا باید به دنبال حل معضلات و آسیب‌های روانی خود باشد. در مقابل، جامعه‌ای که دغدغه‌ بانوانش، رساندن انسان، فارغ از جنسیت به قله‌ سعادت باشد و با شناخت ظرفیت خود و نیاز جامعه در این مسیر گام برمی‌دارد، مسلما پویایی و سلامت روانی آن جامعه رقم خواهد خورد. بدیهی‌است که این حرکت جز از زنان فرهیخته‌، صاحب اندیشه و تفکر برنمی‌آید.

«همایش ملی کتاب سال بانوان» عنوان حرکتی‌ست که به مدت ۱۸ ماه، فعالیت شبانه‌روز، کوشید تا با بررسی کتاب‌ها و آثار علمی در زمینه‌های مختلف، به قلم بانوان، تصویر دیگری از زن را به جهان نمایش دهد. تصویری که در برابر الگوی زنِ خلاصه شده در تن و نه اندیشه‌ آن، صادقانه بایستد و از «الگوی سوم زن» بگوید. الگویی که بر گرفته از نظر امامین جامعه و نشأت گرفته از دین و فرهنگ ماست. در این الگو، زن هم مادر است هم خانه‌دار است و هم عالمه، با این وجود از نقش و تاثیرگذرای‌ش در اجتماع غافل نیست.

این زن با تمام سختی‌ها و مشکلات فردی و اجتماعی که دارد، با علَم اندیشه و علم به دنبال هموار کردن مسیر سعادت بشر است.

اگرچه در این مسیر هنوز سختی‌های مگوی زیادی مخصوصا در بُعد خانواده وجود دارد، با این حال نمی‌توان نسبت به اثرات مثبت این مبارزه‌، بی‌توجه بود.

در چهارمین دوره‌ این اتفاق مبارک، آنچه بیشتر به چشم می‌آمد، دست اندرکاران این همایش بودند که این بار اغلب خانم بودند. به طوری که ظرافت‌های زنانه در اجرای تک تک برنامه‌ها، دیده می‌شد. این یعنی اینکه در الگوی سوم، زن با خودش سر جنگ ندارد بلکه با حفظ تمام مؤلفه‌های زنانه‌ای که خداوند به او امانت داده‌، از راه درست و با حفظ هنجارها، عالمانه پا در این مبارزه‌ گذاشته است.

به عنوان کسی که دورادور در جریان برگزاری این همایش بودم باید تبریک و احسنت گفت برای این قدم‌های بزرگ که به بهترین نحو توانمندی زنان را با حجب و حیا، ظرافت‌مندانه به نمایش گذاشتند و دعا می‌کنیم این مسیر با این هدف والا مستمر و درخشان باشد.

همچنین به وسعت قلم، برای عوامل و دست‌اندرکاران این همایش ملی از نوع ارج نهادن به بانوان فرهیخته‌ مولف؛ مخصوصا خانم دکتر صالحی، دبیر اجرایی همایش که با وجود مشکلات فراوان، مخلصانه تلاش کردند، آرزوی سلامتی و سربلندی دارم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha