به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست رسانهای هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینما حقیقت» با امروز ۱۱ آذر برگزار شد.
در آغاز جلسه، محمد حمیدی مقدم، دبیر جشنواره گفت: یاد و خاطره شهدا و مردم رنجدیده غزه و لبنان را گرامی میداریم. امسال هجدهمین دوره این جشنواره برگزار میشود. جشنواره «سینماحقیقت» نوجوانی است که در حال ورود به جوانی و دوران بلوغ است. در این دوره از جشنواره نگاه و تعامل حداکثری را با صنوف انجمن کارگردانان و تهیهکنندگان سینمای مستند و نهادهای مؤثر در عرصه مستند خواهیم داشت که این اتفاق بسیار چشمگیر است. در این دوره ۵۳۳ فیلم متقاضی حضور در جشنواره بودند و تولید آثار نسبت به سال گذشته پایاپای بود ولی میزان رجوع به مرکز گسترش بیشتر شده است. از بین فیلمهای متقاضی، تعداد ۶۵ فیلم برای بخش مسابقه ملی انتخاب شدند که ۲۴ فیلم بلند، ۲۱ فیلم نیمه بلند و ۲۰ فیلم کوتاه در جشنواره امسال حضور خواهند داشت. همچنین در بخش شهید آوینی نیز ۲۶ فیلم داریم که ۹ فیلم با بخش ملی مشترک است.
وی افزود: در بخش خارج از مسابقه ۱۰ فیلم داریم که همه این آثار بسیار مهم هستند. در بخش مسابقه بینالملل نیز ما ۲۳۱۴ فیلم متقاضی داشتیم و ۵۹ فیلم انتخاب شدند. امسال کارگاههای آموزشی هم در جشنواره برگزار خواهد شد که بخش عمده این کارگاهها به صنوف سپرده شده است. بحث هوش مصنوعی در حوزه فیلم مستند وارد شده است و امسال کارگاهی در این زمینه برگزار خواهیم کرد. ورود هوش مصنوعی به نوعی جالب است و از سوی دیگر درباره آن احساس خطر میشود و شناخت مستندسازان از این فضا یک ضرورت است. ورکشاپ هوش مصنوعی توسط انجمن کارگردانان سینمای مستند برگزار میشود. بحث قراردادهای حقوقی نیز مساله ای است که توسط یکی دیگر از صنوف ما و در ادامه کارگاهی که در دوره گذشته برگزار کردیم، برگزار خواهد شد.
این مدیر سینمایی با بیان اینکه غزه جایگاهی ویژه در جشنواره این دور دارد، بیان کرد: بخش مهم جشنواره امسال واکنش صریح ما به مسائل غزه است. صندوق حمایت از ساخت آثار درباره غزه را نیز در اوایل سال گذشته داشتیم و در غرفه مرکز گسترش در جشنواره کن هم توانستیم تعامل خوبی درباره این موضوع داشته باشیم. در بخش خارج از مسابقه نیز ۱۰ فیلم داریم که همه این آثار بسیار مهم هستند. در بخش مسابقه بینالملل ما ۲۳۱۴ فیلم متقاضی داشتیم و ۵۹ فیلم انتخاب شدند.
وی ادامه داد: موضوع زیرمتن آثار توجه به خانواده است. خانواده نه به شکل کلیشهای بلکه شکاف نسل، انقطاع نسلی، معیشت، اقتصاد، ارکان خانواده، نقش پدر، فقدان پدر، معضلات اجتماعی و... نیز به صورت آسیبشناسی در آثار وجود دارند و شاید برخی از فیلمها در این زمینه بیپروا باشند. همچنین در جشنواره از نظر نوع نگاه فیلمسازان توانستهایم فضای متنوعی از فیلمها و سلیقههای متخلف برای مخاطبانمان فراهم کنیم. مستندها امسال فقط معطوف به مستندهای اجتماعی نیست و آثار متنوعی از جمله محیطزیست، ورزشی، قوم شناسی و... داریم.
دبیر جشنواره درباره نکوداشتهای جشنواره نیز چنین توضیح داد: آیین بزرگداشت ناصر ممدوح گوینده و مدیر دوبلاژ، مصطفی دالایی فیلمبردار، مستندساز و تهیهکننده و ابراهیم سعیدی مستندساز، کارگردان و تدوینگر در هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» برگزار میشود.
حمیدی مقدم درباره اهمیت بخش جایزه شهید آوینی در جشنواره سینما حقیقت، تأکید کرد: جشنواره «سینما حقیقت» ارتباطی با من یا دوستان دیگر ندارد و یک ارزش ملی است، اعتبار و سابقه آن مشخص است، پس حضور در آن یک ویژگی خاص دارد و ارزش افزودهای برای فیلمسازان است. فیلمهایی که شرایط لازم برای بخش ملی را داشته باشند، وارد آن بخش میشوند اما تراکم یک موضوع در بخش ملی شدنی نیست. در نتیجه بخش شهید آوینی دارای ویژگیهای موضوعی خاص خود است.
وی در خاتمه سخنانش بیان کرد: امسال فیلمهای جشنواره بسیار مطالبهگر و جسور است. ما مستند میسازیم که طرح موضوع کنیم و روی نقاط سایه جامعه نور بتابانیم. در سال گذشته نیز مستندهای ما موضوعات مختلفی داشتند و امیدوارم پس از جشنواره هم جلسهای با هم داشته باشیم و شما بگویید که حرفهای امروز در فیلمهای جشنواره حضور داشتند و نمود پیدا کرده بودند یا نه. امیدوارم در روزهای جشنواره تحلیل و انتقادات منصفانهای داشته باشید.
گفتنی است، هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» ۱۸ تا ۲۵ آذر در پردیس چارسو برگزار میشود.
نظر شما