چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 4, 2024
شهادت حضرت زهرا (س)

حوزه/ پژوهشگر تاریخ تشیع و اسلام گفت: آنچه سبب نقش فزاینده سیده النساء العالمین در گسترش و دوام اسلام شده است؛ عملکرد کوتاه اما ماندگار ایشان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، تربیتی وغیره است که به مثابه ریشه‌ای محکم برای رشد درختی تنومند و پر محصول عمل نمود.

فاطمه شکیب رخ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه عنوان کرد: بدون تردید اسلام نابی که امروزه با گذشت سال های بسیار، همواره در نزد ملت های مسلمان وجود دارد، حاصل جوشش آن از دامان مطهر حضرت رسول (ص) و تلاقی دو دریای بی انتها عالم هستی است.

وی گفت: حضرت زهرا (س) به عنوان میراث دار علم لدنی حضرت ختمی مرتبت (ص)، دست پرورده باغبان اسلام بود که با تمام اندوخته‌های معرفتی خویش به فضل الهی توانست، گوهر ناب اسلام را در نسلی پر برکت به جریان اندازد. همان انوار الهی در زمین که حقیقت دین به یمن وجود ایشان و به رغم تمام تهاجمات اصحاب شیطان در طول تاریخ، همچنان استوار ماند تا بلکه جویندگان حقیقت تا زمان موعود، بی نصیب از اسلام ناب نمانند.

پژوهشگر تاریخ تشیع و اسلام ادامه داد: وسعت قلمرو علم حضرت زهرا (س) که آمیخته با علم لدنی بود، هم‌پهنای هستی و به وسعت کلمات الهیه و ذرات کائنات نام برده شده و در اثر این بعد مهم، مصحف حضرت فاطمه الزهرا (س)، که نتیجه هم کلامی با جبرائیل بود، نزد امامان شیعه به یادگار باقی نهاده شد. افزون‌بر آن‌، مواجهات علمی حضرت (س) نیز در قالب‌های متفاوت به قلم تاریخ آمده است و برای ایشان شاگردانی در جلسات و ملاقات‌ها دانسته‌اند که از دریای علوم بیکران ایشان تعلم دیده‌اند.

وی افزود: به همین سبب، نقش بی‌بدیل حضرت فاطمه (س) در گسترش و دوام اسلام درک می‌شود؛ این نقش فزاینده گذشته از بعد دانش و تبیین علوم دینی، در ابعاد اجتماعی، سیاسی، تربیتی و شخصی در عرصه های نامبرده، قابل ترسیم بوده که سبب خلق چهره نوین زن مسلمان شده است؛ در بعد اجتماعی، سیره رفتاری ایشان حاکی از توجه به قشر ضعیف وصف شده؛ زیرا که این بانوی بزرگوار با توجه به احوال نیازمندان، همواره به کمک آنان می‌شتافت و شبانه به همراه همسرش، امیرالمومنین(ع)، برای دستگیری به نزد آنان می‌رفت و جویای احوال بیماران می‌شد.

شکیب رخ بیان کرد: در بعد سیاسی، سیره حضرت زهرا (س)، مبتنی بر مطالبه حق و ظلم ستیزی بود؛ ایشان به رغم داغ هجرت پدر، شب‏ها به همراه علی(ع) به درب خانه مهاجران و انصار می‏رفت و در تبیین ولایت، توصیه‏ها و وصیت‏ از یاد رفته حضرت ختمی مرتبت (ص) را به یادها می‏آورد. انتقاد از جان گرفتن دوباره سنت‏های جاهلی، به واسطه قرائت خطبه در مسجد مدینه (ابن ابی الحدید، ج۱۶:۲۱۱)، نمونه مهم از رفتار مطالبه گر ایشان است.

وی اظهار کرد: در بعد تربیتی و خانوادگی نیز حضرت زهرا (س)، وجوه مهمی از خویش به یادگار نهاد، همان جلوه هایی که سبب به بار نشاندن نسلی با برکت در اسلام شد؛ اهتمام به پرورش جسمانی و روحی فرزندان، اهمیت سلامت و تغذیه آنان که با بذل محبت و مهر مادری همراه بود، حتی بازی‌های کودکانه با فرزندان که در تعلیم و آموزش مفاهیم دینی و اخلاقی انجام شده است؛ ایشان در ضمن بازی با کودکان خویش، برای ایشان شعر کودکانه با مفاهیم سیاسی، اجتماعی و اعتقادی می خواند و به هنگام نیایش، در منظر دیدگان فرزندان، حوائج و خواسته های مؤمنان و مسلمانان را برخویشتن مقدم می دانست، تا با زبان رفتار نیز آنان را تربیت کرده باشد.

پژوهشگر تاریخ تشیع و اسلام یادآور شد: در مجموع آنچه سبب نقش فزاینده سیده النساء العالمین در گسترش و دوام اسلام شده است؛ عملکرد کوتاه اما ماندگار ایشان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، تربیتی وغیره است که به مثابه ریشه‌ای محکم برای رشد درختی تنومند و پر محصول عمل نمود تا آنکه شاخه‌های پر حاصل این درخت، اسلام ناب را همواره برای مومنان در ادوار مختلف تاریخ، در دسترس قرار دهند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha