به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، خانم حسینی واعظ، در نشستی که با حضور کارکنان مدیریت حوزه علمیه خواهران گلستان برگزار شد، پیرامون «اثر اخلاص در نگاه حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) » سخن گفت و در تحلیل خود از حدیث معتبر از حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) بیان کرد: فرمایش «مَنْ اصْعَدَ إلیَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ» از حضرت اشاره به عمق و اهمیت اخلاص در عبادات است که این سخن پرمعنا، رابطه دو طرفه و تأثیرگذار میان انسان و پروردگار را بر اساس قواعد علت و معلول در جهان هستی، تبیین میکند.
به گفته خانم حسینی واعظ، اخلاص که به معنای پاکی نیت و خالص کردن اعمال برای خداوند است، از مهمترین شروط پذیرش عبادات در اسلام محسوب میشود؛ قرآن کریم و احادیث متعددی بر این نکته تأکید دارند که بدون اخلاص، حتی اگر عمل به ظاهر صحیح و کامل باشد، نمیتواند انسان را به قرب الهی نزدیک کند.
وی اضافه کرد: در تعالیم دینی، نیت به عنوان یک عنصر اساسی در ارزشگذاری اعمال شناخته میشود و حضرت فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) با تأکید بر همین موضوع، بیان میدارند که اخلاص نه تنها بر کیفیت عبادت تأثیر میگذارد، بلکه نتیجه و اثربخشی آن را نیز تعیین میکند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان اذعان کرد: حضرت معتقدند که خداوند به واسطه اخلاص، شرایط و اسباب بهتری را در زندگی افراد قرار میدهد.
خانم حسینی واعظ درباره مقابله با ریاکاری گفت: در تعالیم اسلامی، اخلاص نقطه مقابل ریاکاری است؛ ریا به معنای انجام عبادات به قصد جلب توجه و تحسین دیگران و نه به نیت رضایت الهی، اعمال را باطل کرده و موجب فاصله گرفتن از رحمت خداوند میشود.
وی ادامه داد: ریاکاری تهدیدی جدی برای اصالت و صداقت در عمل به شمار میرود و میتواند جایگاه معنوی فرد را تضعیف کند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان تأکید کرد: شناخت و بهکارگیری اخلاص، زمینهساز بهرهمندی از رحمتهای خداوند و ترفیع در درجات معنوی است؛ همانگونه که قلب پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) به دلیل آمادگی و طهارت برای دریافت وحی الهی برگزیده شد، افراد نیز با اخلاص میتوانند آمادگی جذب فضایل و برکات الهی را پیدا کنند.
نظر شما