به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه سفر به تانزانیا در جمع شخصیت ها و بزرگان ادیان مختلف از جمله مسیحیت، اسلام، هندویی، بودایی، سیکها، اباضیهها، بهرهها و آقاخانها در موضوع «نقش اعتقاد به منجی در وحدت و همبستگی میان ادیان» در سالن همایش های بینالمللی شهر دارالسلام سخنرانی کرد.
در این همایش که به همت نمایندگی جامعه المصطفی درتانزانیا و با همکاری مرکز گفتوگوی ادیان این کشور با موضوع «گفتوگوی بین ادیان و تعاملات جمعی بر گسترش اعتقاد به منجی» برگزار شد نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان نکاتی در مورد اهمیت وحدت ادیان و مذاهب خاصه در اوضاع پیچیده فعلی جهان، اظهار داشت: منجی باوری که از آینده ای روشن خبر می دهد امروزه در سراسر دنیا هواداران زیادی دارد.
وی با بیان اینکه اعتقاد به منجی در بسیاری از ادیان از زمانهای پیشین وجود داشته است، به نقطه نظرات اسلام پیرامون مهدویت و منجی اشاره کرد و به تبیین اهمیت آن در نگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری پرداخت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب اثرات گسترده اعتقاد به منجی در جوامع بشری را یادآور شد و این اندیشه را زمینه ساز صلح و آرامش بشری دانست.
بگفته رئیس نمایندگی جامعه المصطفی العالمیه «اعتقاد به منجی در وحدت میان ادیان با ارائه الهادی موسی سالم: اهل سنت»، «فرصتهای موجود در گسترش اعتقاد به منجی در دنیای معاصر با ارائه آقای ماهر دایو: هندو»، «چالشهای موجود در گسترش اعتقاد به منجی در دنیای معاصر با ارائه حجتالاسلام و المسلمین تقوی: شیعه»، «منجیگرایی و نقش آن در بهبود روابط بین فرهنگی و دینی با ارائه اسقف کالاته کریستوسیلر: مسیحی» و «گفتوگوی بین ادیان و تاثیر آن بر درک مشترک از مفهوم منجی با ارائه شیخ حمید جلالا: شیعه» از موضوعات و محورهای این همایش بینالادیانی بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین تقوی افزود: «نقش اعتقاد به منجی در وحدت و همبستگی میان ادیان با ارائه شیخ علی نائب مفتی: اهل سنت»، «نقش باور به منجی در مقابله با چالشهای اخلاقی با ارائه خانم کروتی آجی: هندو» و «تحولات باور به منجی در ادیان در قرن ۲۱ با ارائه حجتالاسلام والمسلمین محسن معارفی: شیعه» از دیگر موضوعات ارائه شده در این همایش یک روزه است.
بر پایه این گزارش، حجت الاسلام و المسلمین نواب همچنین دوشنبه شب به مسجد خوجه های اثناعشریه در دارالسلام پایتخت تانزانیا رفت و پس از اقامه نماز جماعت، سخنرانی کرد.
وی با اشاره به روایتی از مولای متقیان حضرت علی(ع) به تبیین ویژگی های شیعیان پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین نواب تاکید کرد: بنا به روایتی از امام علی (ع) شیعیانی که ویژگیهای مطلوب را داشته باشند، چراغ هدایت بندگان خدا و این محبان همواره با اهل بیت (علیهم السلام) هستند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به نمازگزاران توصیه کرد که به تشکیل حلقات قرائت نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اهتمام ورزند و افزود: نهج البلاغه کتاب زندگی است و دعاهای بیستم (مکارم الاخلاق)، بیست وچهارم (دعا برای پدر و مادر) و بیست وپنجم (دعا برای فرزندان) صحیفه سجادیه نیز برای انسان مومن بسیار راهگشاست.