به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ازمشهد، حجت الاسلام سیدمحمدطباطبایی یزدی امروز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در آیین معرفی و بررسی کتاب کلمات سیدالعرب ابی الحسن علی بن ابیطالب (ص) در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهارداشت : سخنان حضرت علی (ع) بعد از شهادت ایشان مورد توجه بوده به نحوی که در فصاحت و بلاغت، خطبههای حضرت علی (علیه السلام) مورد توجه علما و فقها مانند ابن نباته بوده است.
وی ادامه داد: خطبههای امیرالمومنین(ع) متداول و جاری بوده، زیرا بسیار عالمانه و دقیق بیان شده است و هیچ کتابی مانند نهج البلاغه نتوانسته است در طول تاریخ این جایگاه را پیدا کند.
حجت الاسلام طباطبایی یزدی با بیان اینکه کتاب های زیادی درباره سخنان و فرمایشات امام علی (ع) نوشته شده ولی هیچ کدام به اندازه نهج البلاغه مورد توجه قرار نگرفته است، افزود: برای کسانی که شبهه وارد میکنند نسخههای فقهی وجود دارد، در چاپهای بعدی کتاب کلمات سید العرب ابی الحسن علی بن ابی طالب(ع) بهتر است جدولی از شباهتهای محتوای این کتاب نهج البلاغه تهیه گردد.
در ادامه حجت الاسلام سیدحسن موسوی بروجردی مدیر کتابخانه علامه مجلسی قم، با اشاره به اینکه از تاسیس کتابخانه بیش از ۲۳ سال میگذرد و سالها پیش این مجموعه ازمشهد به قم منتقل شد، گفت: یکی از اهدافی که در این کتابخانه دنبال میشد دیجیتال سازی نسخههای خطی هست که در این راستا با نگاه تحقیق و تصحیح نسخ خطی به تمام شهرهای ایران و برخی کشورها سفر کردم.
وی با اشاره به اینکه از جمله سفرهایی که به خارج از کشور داشتم ترکیه شهر استانبول بوده است، یادآور شد: یکی از کتابهایی که با آن برخورد کردم همین کتاب بود.
وی ابراز کرد: مولف این کتاب در قرن چهارم و ۵ هجری قمری بوده که هر کتاب دارای سه نسخه بوده و کتابی که منتشر شده از نسخه سوم آن است، در این کتاب به شدت از تعلیق نگارش، توضیحات اضافه پرهیز شده و میتوان گفت یک کار پژوهشی مهم صورت گرفته است.
گفتنی است آیین معرفی و بررسی کتاب کلمات سید العرب ابی الحسن علی بن ابی طالب، (متنی مهم از فرمایشات امیرالمؤمنین(ع) که پیش از نهجالبلاغه تدوین شده و به تازگی نسخهای از آن در کتابخانه سلیمانیه ترکیه کشف شده است.) تألیف ابوالحسن محمد بن طاهر اشرف جعفری اصفهانی از دانشمندان بزرگ شیعه در قرن ۴ و ۵ هجری، با همکاری کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی علیهالسلام مشهد، انجمن ایرانی تاریخ اسلام، شاخه خراسان در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و با حضور تاریخ پژوهان، محققان و نویسندگان این عرصه برگزار شد.
نظر شما