به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی، معاون اول قوه قضائیه در مراسم روز جهانی مبارزه با فساد که در سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) فلسفه امامت اتحاد، انسجام، همبستگی است، اظهارکرد: از سوی دیگر پایههای حکومت فراعنه و مستکبرین در افتراق و جدایی است و میکوشند ملتها را با یکدیگر صفبندی کرده و به جان همدیگر بیندازند.
وی افزود: امروز ما بیش از دیروز و بیش از گذشته نیازمند یک اتحاد و انسجام و هماندیشی و همفهمی بین ملت هستیم و آنچه ملت را به غیراتحاد دعوت میکند، دشمن است و دشمن در کمین قرار گرفته است.
معاون اول قوه قضائیه لزوم توجه به قوانین و مقررات را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: مدیران ما امروز باید نسبت به حق یعنی قانون و مقررات پاسخگو باشند و آنچه در رفتار ما شکل میگیرد منطبق با قانون و مقررات باشد.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی با اشاره به درس حکومتداری امیرالمومنان (ع) در نهج البلاغه گفت: امیرالمومنان (ع) در بخشی از خطبه ۱۶ نهج البلاغه میفرمایند «مردم به خدا قسم بدانید هیچ چیزی را از شما پنهان نمیکنم و همه چیز را به شما میگویم و هیچ دروغی به شما نمیگویم» معلوم است که قبح کتمان کردن بیشتر از کذب است. اینکه همه چیز را با شما در میان میگذارم یعنی اصل شفافیت که امروز به عنوان یک واژه جدید در ادبیات ما وارد شدهاست.
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه شفافیت موجب کاهش فساد میشود و اگر شفافیت نباشد، فساد ریشه میدواند و گسترش مییابد، تصریح کرد: امیرالمومنان (ع) این قاعده لازم را در آن زمان گوشزد کرد که باید شفافیت باشد و شفافیت یک متغیری است که با متغیر دیگر یعنی کاهش فساد ارتباط وسیعی دارد.
وی با تاکید بر اینکه امروز سازمان بازرسی کل کشور متولی امر مبارزه با فساد است و باید حوزههای مختلف قانون و قاعده شفافیت را اجرا کند، افزود: قاعده شفافیت به یک قانون لازمالاجرا تبدیل شده است و همگان مطالبه تحقق آن را دارند.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی ضرورت مشارکت دادن مردم را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به خطبه دیگری از نهج البلاغه، گفت: دانستن و گردش آزاد اطلاعات حقی است که باید در نظام به جریان بیفتد و از حقوق ملت است.
وی با بیان اینکه قانون شفافیت باید سرلوحه همه درتمامی حوزهها باشد، تاکید کرد: حتی در رسیدگیهای قضایی با تاکید رئیس قوه قضائیه علنی کردن محاکم جزو شفافیتهایی است که رسیدگیها را علنی میکند و نظارت همگانی به وجود میآورد و در نظارت همگانی، ما کمتر دچار اشتباه میشویم.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی با تاکید بر اینکه باید در حوزه قضایی نیز قاعده و قانون شفافیت اجرایی شود، گفت: در جایی که قانون اجازه دهد و گرهگشایی کند و چگونگی شفافیت را توضیح داده و معاذیری که وجود دارد را برطرف کند، رسیدگیها میتواند علنی باشد. امیرالمومنان (ع) محکمه را در مسجد برگزار میکرد، حکمت این است که جمعیت وسیعتری حاضر شوند و ببینند و بدانند که علی (ع) چگونه قضاوت میکند و نگاه مردم در رسیدگیها میتواند بر قاضی تاثیر بگذارد.
وی با بیان اینکه در دنیا همه بر این توافق دارند که باید با فساد مبارزه کرد، گفت: برای اینکه بدانیم وقتی یک توافق جمعی به وجود میآید و وقتی دنیا و همه انسانها بر این توافق دارند که باید با فساد مبارزه کرد، یعنی فساد یک امر عدمی است و یک امر وجودی نیست. یعنی فساد، زشت و نازیبا است و با فطرت انسان سازگار نیست و هیچ فردی به طینت و سیرت و حتی با صورت راضی به زشتی نیست.
معاون اول قوه قضائیه یادآور شد: انسانهایی که به فساد واکنش نشان میدهند از طینت و فطرت خود مدد گرفته و آن طینت به پلشتیها جواب منفی میدهد. دنیا میگوید باید با فساد مبارزه شود، چون این مبارزه، با طینت بشر سازگار است و میخواهند با زشتیها و پلشتیها و ناسازگاریها مبارزه شود. اگر مردم مشارکت داده شوند و امور به صورت شفاف برای مردم بیان شود، آنها به کمک مبارزه با فساد میآیند.
وی با بیان اینکه «در امر مبارزه با فساد به نظام جفا شده است» تصریح کرد: در این کشور مبارزه جدی با فساد انجام شده است. اولا این فساد، سیستماتیک نیست و فساد اتفاقی است و جهان با آن درگیر است. ثانیا انگیزهای که در این نظام برای برخورد با فساد وجود دارد در جای دیگر نیست. تشکیل پروندههای فساد و برخورد با فسادهای کلان، نشان از انگیزه فراوان مسئولین در برخورد با فساد است. پس نظام در مبارزه با فساد جدی است و انگیزه فراوان و وافری در برخورد با فساد دارد و به جد میکوشد به زشتیها و پلیدیها واکنش نشان دهد.
معاون اول قوه قضائیه تاکید کرد: بنابراین نباید به تشکیلات قضایی جفا شود که با فساد برخورد نمیکند، این جدیت، عزم و انگیزه فراوان نباید نادیده گرفته شود و این عزم و جدیت را در مدیران فراوان دیدهایم.
معاون اول قوه قضائیه در پایان ضمن تقدیر تشکر از خدائیان گفت: آقای خدائیان در طول تصدی سازمان بازرسی کل کشور اقدامات بسیار خوب، ارزشمند و بزرگی را انجام داده اند که جای تشکر و قدردانی دارد.
انتهای پیام/
نظر شما