چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
خودسازی و کاهش استرس، دستاوردهای معنوی اعتکاف در دنیای پرتنش امروز است

حوزه / استاد جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه اعتکاف، عبادتی معنوی و گروهی، فرصتی برای خودسازی و کاهش استرس در دنیای پرتنش امروز است، گفت: این فریضه با ایجاد آرامش درونی و تقویت فضایل اخلاقی، راهکاری مؤثر برای بهبود سبک زندگی اسلامی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه ازمشهد، اعتکاف، عبادتی معنوی و گروهی، فرصتی برای خودسازی، کاهش استرس و تقویت روحیه جمعی است.

این فریضه با ایجاد آرامش درونی و تقویت فضایل اخلاقی مانند ایثار و همدلی، به بهبود سبک زندگی اسلامی کمک می‌کند.

خبرنگار حوزه در گفت‌وگویی با خانم خدیجه ابول اولا استاد جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان به نقش اعتکاف در زندگی مدرن و پیام‌های ارزشمند آن پرداخته است.

اعتکاف و نقش آن در خودسازی و کاهش استرس

خانم ابول اولا، در ابتدا با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر خودسازی و تقویت مبانی معرفتی، اظهار داشت: ماه رجب فرصت نابی برای خودسازی است؛ اعتکاف با ایجاد اتصال به قدرت عظیم خداوندی، هیجانات روحی را کنترل کرده و از طریق عبادت، احساس ارزشمندی و امیدآفرینی را در فرد شکل می‌دهد.

وی افزود: دعا و مناجات نیز همواره در ادیان الهی به عنوان راهکاری برای درمان بیماری‌هایی مانند اضطراب و افسردگی مورد توجه بوده است.

اعتکاف و تقویت روحیه جمعی

وی به نقش اعتکاف در تقویت روحیه جمعی و همدلی اشاره کرد و ادامه داد: اعتکاف می‌تواند الگویی برای حل مسائل اجتماعی و فرهنگی باشد؛ در ایام البیض، تبادلات فکری و رفتاری عمیق‌تر شده و فضایل اخلاقی مانند ایثار، تعاون و همدلی بروز می‌یابند لذا این فرایند به ایجاد سبک زندگی اسلامی و حیات طیبه قرآنی کمک می‌کند.

استاد جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان درباره پیام‌های اعتکاف برای جامعه امروزی، یادآور شد: اعتکاف نشانه‌ای از محبت خداوند است، به قول شهید مطهری، روح و حقیقت عبادت، توجه به خداست و انسان خود حقیقی‌اش را در عبادت پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: اعتکاف به صورت گروهی برگزار می‌شود و روحیه فرد را در کار تشکیلاتی و تقویت روابط اجتماعی بالا می‌برد، خودسازی در اعتکاف منجر به دگرسازی نیز می‌شود.

ابول اولا، در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان از فضای معنوی اعتکاف در زندگی روزمره بهره برد، اظهار کرد: اگر فرد در سایه خلوت‌گزینی به مرور اعمال و اخلاق خود بپردازد، بسیاری از گم‌شده‌های معنوی را خواهد یافت.

وی با اشاره به قرآن کریم که در سوره زمر مردم را به عبادت شبانه دعوت می‌کند و تأکید می‌کند که عالم و غیرعالم یکسان نیستند، اضافه کرد: اعتکاف با تکیه بر باورها و اعتقادات اساسی جامعه، به تقویت جریان روایت‌گری انقلاب و ارتقای سواد رسانه‌ای کمک می‌کند.

استاد جامعه المصطفی العالمیه به نقش انقلاب اسلامی در احیای فرهنگ اعتکاف اشاره کرد و یادآور شد: اعتکاف علاوه بر تقوا، اراده را نیز تقویت می‌کند. یکی از عوامل پایداری و تداوم انقلاب اسلامی، تقویت بنیه معنوی جامعه است.

وی یادآورشد: پس از انقلاب اسلامی، مسیر معنویت هموار شد و نهادهای فرهنگی و مردمی نسبت به برگزاری هرچه مؤثرتر این سنت حسنه اهتمام جدی داشتند، بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب، اعتکاف یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی و نشانه‌ای از گسترش معنویت در جامعه است.

وی تاکید کرد: با وجود اینکه اعتکاف از عبادات مستحب است، مؤمنین و به‌ویژه جوانان پس از انقلاب اسلامی با گرایش به این پدیده معنوی، آن را مغتنم شمرده‌اند، حضور پرشور دانش‌آموزان و دانشجویان در اعتکاف گویای این استقبال است.

ابول اولا، تصریح کرد: مهم این است که مجاهدان عرصه جهاد تبیین، این حضور ارزشمند را به سمت ولایت مداری و خنثی‌سازی سم‌پاشی‌های روانی و رسانه‌ای جریان تحریف هدایت کنند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha