به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از گرگان، همزمان با آغاز هفته پژوهش معاونان پژوهش مدارس علمیه خواهران استان گلستان از مجتمع کارخانجات صنعتی شهید نامجو (مزرعه نمونه) انبارالوم بازدید علمی کردند.
در حاشیه این بازدید، نشستی با حضور آقای آستانی رئیس مزرعه نمونه، مدیر و معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان و معاونان پژوهش مدارس علمیه استان گلستان برگزار شد و خانم سیده نفیسه حسینی واعظ تأکید کرد: دین اسلام همچون اقیانوسی بیکران از دانایی و علوم مختلف است که افقهای جدیدی را برای علمآموزی و پژوهش پیش روی انسان میگشاید.
وی خاطرنشان کرد: پژوهش و نگارش از زمان ظهور اسلام و نزول قرآن، مسیری پر اهمیت بوده است و دین اسلام بر پیروی از تحقیق و تفکر تأکید دارد و قرآن نیز پیروان خود را به جستوجوی حقیقت و تفکر در آیات الهی دعوت میکند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان اذعان کرد: ارزش کار پژوهشگر بستگی به موضوعی دارد که برای مطالعه برمیگزیند، پژوهشگرانی که تلاش خود را در جهت راهنمایی بشر و روشنسازی مسیر زندگی اختصاص میدهند، خدمت عظیمی به جامعه بشری میکنند و شایسته پاداشی بزرگ هستند.
خانم حسینی واعظ در خصوص کسانی که پژوهشهای خود را به سمت تولید ابزارهای تخریبزا سوق میدهند، اظهار داشت: این افراد خیانتکارانی در عرصه علم بوده و لایق مجازات سختی هستند.
وی تأکید کرد: پژوهش نهتنها کلید کامیابیهای دنیوی است بلکه دستیابی به کمال اخروی نیز در گرو آن است و اسلام بر اساس تفکر و تعقل و با نیت پاک و بصیرت، تحقیق را راه اصلی انتخاب و پذیرش دین میداند.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان اظهار کرد: پژوهشگر حقیقی با هدف روشنسازی مسیر زندگی بشر و هموار ساختن راه هدایت و رفاه خلق خداوند به تفسیر و تحقیق در متون دینی و طبیعت میپردازد؛ این تلاش، به ویژه در برطرف کردن انحرافات فکری و درمان بیماریها، نشان از مسئولیت عظیمی دارد که چنین پژوهشگرانی بر دوش خود احساس میکنند.
خانم واعظ تاکید کرد: نگارش و پژوهشی که به رفاه و سعادت مردم کمک کند، نه تنها به نفع جامعه بلکه به عنوان حسنهای جاریه تا زمانی که افراد از آن بهرهمند شوند، در حق پژوهشگر نیز محسوب میشود.
وی گفت: اجر و پاداش پژوهشگران در روایات بهطور ویژهای مورد تأکید قرار گرفته است و حتی مرکب عالم و پژوهشگر در قیامت، از خون شهیدان با آن همه عظمت برتری دارد؛ امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: «مداد العلماء افضل من دماء الشهداء».
استاد حوزه با اشاره به تلاشهای برجسته پژوهشگران، به معرفی دو شخصیت مهم در تاریخ علم همچون میرحامد هندی و شیخ عباس قمی پرداخت.
خانم حسینی واعظ به تاریخ پژوهش در حوزههای علمیه نیز اشاره کرد و گفت: پژوهش در این حوزهها بیش از هزار سال قدمت دارد.
وی بر لزوم آموزش مهارتهای پژوهشی و شیوههای تحقیق برای طلاب تأکید کرد و گفت: پژوهش یکی از ارکان مهم تحصیل در حوزههای علمیه است.
مدیر حوزه علمیه خواهران گلستان افزود: طلاب باید ضمن آموزش مهارتهای عمومی و تخصصی پژوهشی، با مسائل اجتماعی و نیازهای جامعه آشنا شوند تا پژوهشهایشان کاربردی و ارزشمند باشد.
خانم حسینی واعظ در ادامه به بارز بودن اخلاق در پژوهش اشاره کرد و توضیح داد: طلبهها باید انگیزه و روحیه پژوهشگری را در خود تقویت کنند، پژوهش روح تشنه انسان را سیراب میکند.