به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر محمدرضا قاسمی دبیر راهبری فناوری های هوشمند حوزه های علمیه در این هم اندیشی در سخنانی به تبیین الزامات و راهکارهای پیشرفت در هوش مصنوعی به ویژه در حوزه و استفاده از آن در انتقال مفاهیم دینی پرداخت و گفت: مولفه های تحول آفرین را اگر ما نتوانیم مدیریت میکنیم، مولفه های تحول آفرین ما را مدیریت میکند و اگر ما در این عرصه هوشیار نباشیم آسیبی های جبران ناپذیری به ما وارد می شود.
وی گفت: امروزه هوش مصنوعی و مهارت در آن زیاد نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارد بلکه نیاز به نبوغ و نوآوری دارد و خوشبختانه حوزه در این عرصه توانایی های بالقوه زیادی دارد.
دکتر قاسمی افزود: مقام معظم رهبری بار نخست در سال ۹۸ در دیدار ستاد علوم فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی را مطرح کردند، در ۲۴ آبان ۱۴۰۰ مسئله هوش مصنوعی را در جمع نخبگان و دانشمندان جوان موضوع هوش مصنوعی را با زاویه نگاه مسئله محوری مطرح و در سالروز ارتحال امام در سال ۱۴۰۱ گفتند تحول زمان امام راحل تحول زمان ما است اما ابزار زمان امام ابزار زمان ما نیست و باید ابزار را عوض کنیم و این فناوری در اداره آینده نیز نقش خواهد داشت.
قاسمی گفت: رهبری معظم در دیدار با هیئت دولت چهاردهم گفتند ما نباید عقب بمانیم و آژانسی در دنیا شکل خواهد گرفت و کشورهایی مولد و آقای هوش مصنوعی شوند و ما صرفا مصرف کننده، فناوری وقتی راهبردی میشود که مزیت کشورها شود، وقتی راهبردی است که اقتدار آفرین باشد و مزیت کشورها باشد و وقتی قدرت و اقتدار به آن اضافه شود فناوری راهبردی میشود.
دبیر ستاد راهبری فناوری های هوشمند حوزه های علمیه تاکید کرد: در موضوع هوش مصنوعی تولید کار بخش خصوصی است و دولت بزرگترین مصرف کننده و خریدار هوش مصنوعی است لذا اگر ما بتوانیم این مدل را بومی کنیم فرمایش رهبری محقق می شود.
وی با بیان اینکه اگر به دنبال اصلاح نظام حکمرانی کشور در اضلاع مختلف هستیم باید الگوریتم خودمان را داشته باشیم، ابراز کرد: امروز بسیاری از هوشمندسازیهایی که در کشور اتفاق میافتد با استفاده از الگوریتمهای خارج از فرهنگ ما است.
قاسمی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی هم فرصت است و هم تهدید، اظهار داشت: هوش مصنوعی میتواند فرهنگ یک مجموعه را تغییر دهد و اگر بر اساس مبانی اسلامی باشد، میتواند بسیار اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه با هوش مصنوعی بسیاری از مشاغل از بین خواهند رفت، مطرح کرد: در آینده نزدیک شغل های زیادی از بین خواهد رفت و مشاغل جدید نیز خلق خواهند شد.
دبیر ستاد راهبری فناوری هوشمند حوزه های علمیه با اشاره به اینکه هوش مصنوعی اقتدار آفرین و یک فناوری تحولی است، عنوان کرد: هوش مصنوعی در عرصههای مختلف تحول آفرین است و انگارههای گذشته را از بین میبرد.
وی با بیان اینکه در عرصه فضای مجازی نتوانستیم به خوبی عمل کنیم و این تجربه تلخ را داریم، ابراز کرد: امروز در عرصه هوش مصنوعی حمایت و همراهی حاکمیت را نیز داریم و باید از این ظرفیت به بهترین شکل برای توسعه استفاده کنیم.
قاسمی تاکید کرد: اعتقاد ما بر این است که اگر در عرصه هوش مصنوعی موفق عمل کنیم، در سایر عرصههای حکمرانی نیز میتوانیم عقب افتادگی خود را جبران کنیم و اگر در عرصه هوش مصنوعی عملکرد موفقی نداشته باشیم، در سایر عرصهها که توفیق اقدام داشتیم نیز عقب خواهیم افتاد.
دبیر ستاد فناوری های هوشمند حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: باید در مساله تحولی و عمیق و مساله راهبردی به نام هوش مصنوعی که رهبر معظم انقلاب گفتند در این حوزه باید حداقل جزء ده کشور نخست در جهان باشیم به جهت اثرگذاری ویژهای که دارد و تاثیر این فناوری در اداره آینده دنیا دارد به پیشرفت برسیم.
وی در پایان گفت: هوش مصنوعی از جنس فناوریهاییست که غیر قابل چشم پوشی است چرا که ابعادی از حوزه شناخت و ادراک و ورود به انسان شناسی و معرفت شناسی و هستی شناسی ما میکند و باید به طور ویژه به آن نگاه کنیم.
انتهای پیام