شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۲
اگر دشمن فاصله ای در حرکت روحانیت ایجاد کند، می تواند مردم را از انقلاب جدا کند

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال گفت: وظیفه روحانیت برنامه ریزی در همه ابعاد مدیریتی است و اگر دشمن فاصله ای در حرکت روحانیت ایجاد کند، می تواند مردم را از انقلاب جدا کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها در «کارگاه آموزشی تدوین برنامه ۵ ساله دوم حوزه» که با حضور مدیران برنامه ریزی و نظارت واحدهای ستادی و استانی در قم برگزار شد، گفت: اگر حوزه های علمیه در جهان اسلام در مقابله با مراکز علمی دنیا و بیگانگان با برنامه ریزی و تدبیر عمل نکنند، دسیسه های دشمن، حوزه، جامعه و نظام را تحت تاثیر قرار می دهد.

قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها ادامه داد: حوزه و روحانیت به عنوان علت محدثه و مبقیه انقلاب نقش بسزایی در هدایت و «ایصال الی المطلوب» دارند و لازم است پای کار نظام و انقلاب باشند و الا اگر دشمن فاصله ای در حرکت روحانیت ایجاد کند، می تواند مردم را از انقلاب جدا کند.

وی بیان داشت: وظیفه روحانیت برنامه ریزی در همه ابعاد مدیریتی است. اگر برنامه ریزی نکنیم، هر طوری بخواهیم رفتار کنیم، دشمن هم نقشه می کشد و کارها را سخت می کند. در گذشته برخی حاکمان مخصوصا در دوران پهلوی برای تخریب حوزه و جدا کردن روحانیت از مردم نقشه‌هایی را تحت عنوان نظم در حوزه طراحی کردند، اما با هوشیاری علما از اجرای طرح‌های آنان جلوگیری شد.

قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها افزود: اگر دولت اسلامی کارش را به درستی و با برنامه ریزی انجام دهد، جامعه و کشور به موفقیت می رسد. حرکت روبه جلو، برنامه ریزی دقیق می خواهد. الان اسناد جامع و سند چشم انداز ۵ ساله با مدیریت آیت الله اعرافی در حوزه های علمیه تعیین و مشخص شده است. این برنامه ها چشم انداز حوزه ها را مشخص کرده اند. باید سعی کنیم طبق برنامه تعیین شده حرکت روبه جلو داشته باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ گفت: اگر تدبیر و برنامه ریزی در فعالیت ها نداشته باشیم، نمی توانیم موفق شویم و بلکه در ادامه پیشیمان هم می شویم چرا برای رشد و پیشرفت باید برنامه داشته باشیم. در جریان سوریه، بشار اسد می توانست با تدبیر بهتر، گرفتار غفلت نشود ولی چون تدبیر نداشت، کشورش اشغال شد.

وی بیان داشت: در حوادث صدر اسلام و جنگ صفین شاهد همین بی تدبیری هستیم. در آن جریان حضرت علی(ع) توصیه به تدبیر کردند ولی مردم آن زمان حاضر به گوش دادن نبودند و با تصمیم های اشتباه‌شان مسیر ولایت مداری را تغییر دادند.

قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها افزود: امروز حوزه مسئولیت دارد تا متناسب با شرایط و زمان به گونه ای برنامه‌ریزی کند که شاهد رشد و پیشرفت بیشتر باشیم. اگر برنامه نباشد باید منتظر عواقب آن باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ گفت: برنامه ریزی صحیح یک مسئله است و اراده و انگیزه مدیران برای انجام کار مسئله دیگر. فعالیت صحیح و رشد و پیشرفت نیازمند این دو بال مهم است.

وی بیان داشت: مدیران اجرایی بین انعطاف و انحراف در برنامه ریزی فرق بگذارند و یکی را فدای دیگری نکنند و کاری نکنند که به جای رفع مشکلات و پیشرفت، موانع دو چندان شود.

قائم مقام مدیر حوزه های علمیه در امور استان ها افزود: مدیران مدارس به برنامه چشم انداز ۵ ساله توجه داشته باشند و هدفشان اجرای این برنامه باشد. تدوین اسناد جامع و چشم انداز در حوزه به توصیه رهبر انقلاب است. مدیران از آن مواظبت، حراست و اجرا کنند.

حجت الاسلام والمسلمین فرخ گفت: سعی کنیم در اجرای برنامه ها از تجربه های موفق سایر مدیران استفاده کنیم. تجربه دیگران می تواند کارها را بهتر پیش ببرد، چون با وجود تجربه دیگر نیاز به آزمون و خطا نیست.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha