شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۸
نقش موثر زنان عالمه اصفهان در گسترش فرهنگ دینی

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی نژاد با اشاره به اسامی برخی از بانوان عالمه و فاضله اسلام در ایران و اصفهان عنوان کرد:از بدو پیدایش تمدن اسلامی، اصفهان محل حضور شخصیت های علمی، تاریخی وادبی بوده و در میان این دریای بیکران دانش و معرفت، زنان فاضله و متعهد می درخشند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین احمد عبداللهی نژاد در مراسم گرامیداشت یکصدمین بازتاسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت عالم ربانی شیخ عبدالکریم حائری یزدی که به همت معاونت پژوهش حوزه علمیه اصفهان و تحت عنوان نشست علمی " تطور دانش در سده اخیر حوزه های علمیه اصفهان" برگزار شد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) پیرامون وجود خیر و نیکی در بانوان اظهار داشت: این روایت به دو گونه بیان شده است از جمله با این ترتیب که "اکثر الخیر فی النساء" و در مکارم الاخلاق به صورت "اکثر الخیر بالنساء" آمده است.

وی افزود: در مورد آن که بیشترین خیر و نیکی در زنان است یا این که بیشترین نیکی را به زنان کنید، برخی شارحان درباره خیر بودن زنان چند نکته عنوان کرده اند از جمله ازدیاد نسل، آرامش مردان، تنظیم امور داخلی خانواده و قوام آن که هر یک، خیر بودن زنان را متذکر شده اند.

مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان با بیان تعبیر رهبر معظم انقلاب در خصوص بانوان گفت: در بسیاری از مسائل، اسلام جنسیت را لحاظ نکرده و در مسئله کرامت انسان، عمل صالح و کسب علم این نکته وجود دارد.

وی اضافه کرد: در بین زنان تاریخ، زنان عالمه، فاضله و صالحه در اسلام و به ویژه در اصفهان حضور داشته اند، از جمله اولین بانویی که به اسلام گرایش پیدا کرد و اولین زن مسلمان ایرانی که گفته می شود سلمان فارسی را به محضر پیامبر(ص) هدایت کرد.

حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی نژاد با اشاره به اسامی برخی از بانوان عالمه و فاضله اسلام در ایران و اصفهان عنوان کرد:از بدو پیدایش تمدن اسلامی، اصفهان محل حضور شخصیت های علمی، تاریخی وادبی بوده و در میان این دریای بیکران دانش و معرفت، زنان فاضله و متعهد می درخشند و با الگوبرداری از حضرت زهرا(س) نقش موثری در گسترش فرهنگ دینی ایفا کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: در اصفهان، بانو مجتهده امین، پس از طی مراحل علمی و استفاده از اساتید، در سن ۴۰ سالگی به اجتهاد رسید و مکتب این بانو، اولین مدرسه ای بود که برای تعلیم دینی بانوان در اصفهان بنا شد و به تدریج تا هزار شاگرد را جذب کرد.

وی با تاکید بر تاثیر انقلاب اسلامی در تاسیس و گسترش حوزه های علمیه خواهران تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی حوزه علمیه خواهران رونق یافت و اکنون ۴۸ مدرسه و ۲۶ هزار طلبه خواهر در اصفهان وجود دارد.

وی اضافه کرد: ۱۱۸گروه تبلیغی خواهر در حال فعالیت است و ۱۶ کانون تبلیغی ثبت شده داریم و ۴۰۰ اثر در قالب کتاب از پژوهشگران خواهر به چاپ رسیده است

مدیر حوزه علمیه خواهران اصفهان عنوان کرد: هم چنین ۱۰۵ حافظ قرآن کریم در بین خواهران حوزوی در اصفهان وجود دارد و بیش از هزار نفر از طلاب خواهر به عنوان آموزگار جذب آموزش و پرورش شده اند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha