دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۷
وحدت حوزه و دانشگاه محدود به روز و ماه و زمان خاص نیست

حوزه/ خانم شکری گفت: وحدت حوزه و دانشگاه واژه ای است که مفهوم و مصادیق آن محدود به روز و ماه و زمان خاص نیست.

خبرگزاری حوزه - سمنان/ ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله مفتح است، این عالم ربانی از پیشگامان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بوده و در راه تحقق این مهم، فعالیت های چشم گیری انجام داد به همین دلیل ۲۷ آذر روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده است. شهید آیت الله مفتح، از پیش کسوتان و منادیان وحدت حوزه و دانشگاه بود.

در همین راستا خبرنگار خبرگزاری حوزه در سمنان، در گفتگو با خانم فاطمه شکری، مدیر مدرسه علمیه تخصصی فاطمه الزهرا(س) شهرستان سمنان، به ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه، ثمره و نتیجه و اثربخشی وحدت حوزه و دانشگاه، راهکارها و راهبردهای اساسی در نیل به وحدت و ... پرداخته است که مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید:

در ابتدا بیان کنید هدف از وحدت حوزه و دانشگاه چیست و چرا دشمنان نمی خواهند حوزویان و دانشگاهیان با هم وحدت داشته باشند؟

وحدت حوزه و دانشگاه واژه ای است که مفهوم و مصادیق آن محدود به روز و ماه و زمان خاص نیست.

سازماندهی و هماهنگی در بین اعضای بدن و همچنین در پدیدهای طبیعی و اغلب موارد محیطی شاهد اهمیت وحدت می باشیم و نمونه از مهمترین مصادیق وحدت حوزه و دانشگاه است.

با توجه به اهمیت دو رکن مهم هر جامعه خصوصا در جامعه اسلامی حوزه و دانشگاه می باشد لذا دشمن شبانه روز در پی وارد کردن هجمه های خود در عرصه علوم دینی و حوزوی و علوم جدید و دانشگاهی می باشد .

وحدت و هماهنگی از راه های مقابله با این هجمه دشمن می باشد و از نشانه های کمال انسان در کنار رشد و تقویت علوم و مبانی دینی و اعتقادی می باشد و هم به روز بودن علوم و تکنولوژی تبیین شده است.

ثمره و نتیجه و اثربخشی وحدت حوزه و دانشگاه در چیست؟ تاثیرات وحدت حوزه و دانشگاه در جامعه را بفرمائید!

۲۷ آذر سالگرد شهادت دکتر مفتح که نماد وحدت حوزه و دانشگاه است نامگذاری شده است از موارد ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه تحکیم پایه های جمهوری اسلامی و همچنین افزایش بهینه سازی ظرفیت ها می باشد.

همانطور که برای حکومت اسلامی تلاش‌های زیادی صورت گرفته است برای تداوم و استمرار این حکومت هم باید تلاش‌ها و مساعدت‌ها ادامه یابد یکی از موارد تعین شده وحدت حوزه و دانشگاه است.

در هر جریان، حرکت و تلاش عامل اصلی معرفی می‌شود و این در حالی است که ایستایی و رکود هم موجب نابودی آن جریان می‌شود و انقلاب اسلامی از جریانات مهمی است که اقدامات اولیه برای تشکیل آن صورت گرفته ولی تداوم و بقا آن مرهون عوامل مختلفی می باشد یکی از آن موارد که خصوصا در حال حاضر باید مورد توجه و تاکید قرار گیرد وحدت حوزه و دانشگاه است .

چه اهمیتی دارد که حوزه و دانشگاه وحدت داشته باشند؟

شهید مفتح را نماد وحدت حوزه و دانشگاه می دانند زیرا او که خود از دو تفکر حوزوی و دانشگاهی تاثیر گرفته بود در نزدیک کردن این دو نهاد تلاش بسیار کرده بود.

شهید مفتح معتقد بود که دانشگاهیان با فراگیری علوم اسلامی ایجاد روحیه و و تقوا در میان دانشگاه‌ها می‌توانند در آماده‌سازی محیطی که بتواند تربیت متخصصان را به همراه داشته باشد تلاش کند و در نقطه مقابل حوزه بیان هم باید به علوم و روز مسلط شوند و از این را در راه تبلیغ معارف الهی گام بردارند.

شهید مفتح می فرمایند اگر بین دو قشر روحانی و دانشگاهی اختلافی پدید آمد و قشر روشنفکر برای خود راهی پیش گرفت و قشر مذهبی راهی دیگر مطمئن باشید اولین مرحله شکست و عقب نشینی و بدبختی همینجاست.

وحدت در نگاه امام راحل

وحدت حوزه و دانشگاه یکی از موارد کلیدی در وصیت امام خمینی (ره) است امام خمینی (ره) در وصیت نامه سیاسی الهی خویش می فرماید «توصیه اینجانب آن است که نسل حاضر و آینده غفلت نکنند و دانشگاهیان و جوانان برومند عزیز هر چه بیشتر با روحانیون و طلاب علوم اسلامی پیوند دوستی و تفاهم را محکم تر کنند از نقشه ها و توطئه های دشمن دار غافل نباشند و به مجرد آن که فرد یا افرادی را دیدند که با گفتار و رفتار خود درصدد است بذر نفاق بین آنان افکند او را ارشاد و نصیحت نمایند و اگر تاثیر نکرد از روی گردان شوند و او را به انزوا بکشانند و نگذارند توطئه ریشه دواند که سرچشمه را به آسانی می توان گرفت وحدت حوزه و دانشگاه را می توان اشاره کرد که حوزه و دانشگاه با توجه به رسالت مهم که بر دوش دارند به منزله دو بال علم و فرهنگ کشور هستند به گونه‌ای که با عدم و نبود هر کدام از آنها موجب ناکارآمدی و عدم موفقیت آنها می شود».

نتایج وحدت حوزه و دانشگاه

از مهمترین نتایج وحدت حوزه و دانشگاه مقابله با تهاجم فرهنگی است لذا حوزه های علمیه هم می توانند با تبیین و شناخت و معرفی هجمه های دشمن در حیطه های متفاوت نقش آفرینی خوبی را بیان داشته باشند به طوری که پایه های تفکر اسلامی در قالب رشته های علوم انسانی گسترش معنویت را دارا باشند و وحدت حوزه و دانشگاه باعث تبادل خوراک علمی می شود و نتایج خوبی را به جامعه بیان داشته باشند لذا می‌توان اهمیت بیشتر را خصوصاً در عصر حاضر که میتواند مبلغان امور دینی در تبلیغ و ترویج دین و معرفی الگوی مناسب تبیین سبک عملی برای زندگی مردم به رسالت خود عمل کنند

در نقطه مقابل دانشگاهی ها هم با بهره گیری از علم روز دنیا پدیده های اجتماعی را مورد برسی قرار می‌دهند تا در این امر به حوزویان مساعدت کنند و هیچ کدام از این دو نهاد به تنهایی نمی توان انتظار خوبی برای ثمر بخشی خوبی را داشته باشیم.

نگاه مقام معظم رهبری به مقوله وحدت حوزه و دانشگاه چیست؟ و الزامات این وحدت در دیدگاه معظم له چیست؟

مقام معظم رهبری خطاب به دانشگاهیان فرمود: از وظایف مهم دانشگاه‌ها عبارت است از نو اندیشی علمی باید توجه داشت که مسئله تهاجم فرهنگی که بر محیط های دینی و افکار دینی نیز در همه‌ی تا تحجر ایستایی و پایبند بودن به جذب گرایی هایی که بر انسان تحمیل شده بدون این که متعلق به درستی به دنبال باشد یک بلاست آنچه برای یک محیط علمی و دانشگاهی وظیفه آرمانی محسوب می‌شود این است که در زمینه مسائل ۳علمی نو اندیش باشند.

مقام معظم رهبری خطاب به حوزویان می فرماید: بدون تحقیق بدون نوآوری بدون شرفیابی انسان در هیچ مقوله ای نمی تواند به هدف های بالا دست پیدا کند اگر این نوآوری دینی این شرکت یابی و تحقیق و پژوهش نباشد نتیجه همان یکجا ایستادن و درجا زدن و با دنیای پیرامون خود به تدریج بیگانه تر شدند خواهد بود یکی از مهمترین لوازم اتحاد ملی انسجام اسلامی وحدت حوزه و دانشگاه از به گونه‌ای که الان دشمن با بذر نفاق و اختلاف بین قبائل مختلف.

طبق فرموده مقام معظم رهبری اگر حوزه و دانشگاه با هم باشند و متصل باشند با یکدیگر همکاری کنند دو شعبه از یک موسسه علم و دین هستند که حوزه و دانشگاه از شعبه ها هستند احساس برادری و دوستی و خویشاوندی از ملزومات نظام اسلامی است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha