یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
سرلشکر سلامی

حوزه/ فرمانده کل سپاه به تحولات اخیر سوریه و حضور نیروهای مسلح ایران طی سال‌های گذشته در این کشور اشاره کرد و گفت: ما در سوریه حضور نیافته بودیم تا بخشی از خاک آن را به سرزمین خودمان ملحق کنیم؛ بلکه رفته بودیم تا اجازه ندهیم که عزت مسلمانان تخریب شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیین اختتامیه سومین دوره دو سالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی، دفاع مقدس و مقاومت (جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی) امروز (یکشنبه) با حضور سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار «محمدجعفر اسدی» معاون قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، سردار سرتیپ پاسدار «علی فضلی» جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ «رمضان شریف» رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، «محمداسماعیل کوثری» نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری، نویسندگان و هنرمندان و خانواده‌های معظم شهدا، در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سرلشکر سلامی طی سخنانی در این مراسم، دفاع مقدس را حادثه پرشکوه تاریخ کشور خواند و اظهار داشت: هویت و شخصیت هر ملت، منفصل و منقطع از تاریخ آن ملت نیست. اعتبار و منزلت و شخصیت هر کشور و هر ملتی، تراکمی است از مجموعه رویدادها، حادثه‌ها، حماسه‌ها و نقش‌آفرینی شخصیت‌های بزرگ و حتی نقش‌آفرینی آحاد یک ملت در تاریخی که آن ملت و کشور امتدادی از آن تاریخ است.

وی با بیان اینکه تاریخ مجموعه منفصلی از نقاط ناپیوسته به یکدیگر نیست، بلکه یک تابع پیوسته‌ی زمانی است، افزود: هیچ ملتی را نمی‌توان از گذشته‌ی خود منقطع کرد. ما هنوز کاملاً با گذشته دور و نزدیک اسلام و ایران پیوند عمیقی داریم.

فرمانده کل سپاه ادامه داد: عاشورا در تمام ارکان زندگی ما به شکل یک هویت زنده و به‌عنوان یک حقیقت جاری و سرچشمه‌ای از عناصر، فضائل، ارزش‌ها و آرمان‌ها که ما را با خود شکل می‌دهد، جریان دارد و ما با آن پیوند عمیقی داریم.

سرلشکر سلامی عنوان کرد: هنوز وقتی داستان جنگ‌های سابق را می‌خوانیم که در آن‌ها فتوحاتی نصیب ما شده است، خوشحال می‌شویم، روحیه می‌گیریم و تازه می‌شوم و وقتی به قطعاتی از تاریخ رجوع می‌کنیم که شکست خورده‌ایم، غمگین و پژمرده می‌شویم. ما هم در آینده، هم در حال و هم در گذشته زندگی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه حادثه‌ها ابعاد وجودی یک ملت را می‌سازند، گفت: معیارهای قضاوت مطمئن برای سنجش استعداد و ظرفیت کشورها و ملت‌ها برای اینکه چگونه در حال و آینده عمل کنند، نگاه به آینه حادثه‌ها در گذشته است. جنگ‌ها همیشه برای محو و نابودی موجودیت ملت‌ها طراحی می‌شوند و اگر اقوام و ملل در این حادثه‌ها حماسه نیافرینند، برای همیشه از صحنه جغرافیای سیاسی عالم حذف می‌شوند.

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: اگر شخصیت‌های بزرگ سیاسی وجود نداشته باشند که در مقابل دشمنان، سد ایجاد کنند و روح یک ملت را برای آفرینش یک شکوه به میدان نیاورند، ملت‌ها می‌شکنند.

سرلشکر سلامی ادامه داد: تاریخ پر از ظهور و سقوط‌ها، شکست‌ها و پیروزی‌ها، افتخارات و بعضاً نفرت‌ها و ننگ‌هاست؛ اینکه یک ملت کدام جهت تاریخ را انتخاب کند و برای خود چه خط، اثر و امدادی بسازد، دارای اهمیت فراوانی است.

وی افزود: برای عبور از صحنه‌های سخت، ملت‌ها نیازمند رهبران بزرگ هستند؛ رهبرانی که روح، شخصیت و آرمان‌شان در پیکره ملت جاری شود و انسان‌هایی در تراز خود بسازند.

فرمانده کل سپاه تأکید کرد: برای ایستادگی به مکتب، پشتوانه و غنای معنوی، استعداد در باورها و اعتقادات نیاز است تا یک ملت بتواند بایستد. ایستادن، ثبات و استقامت موضوعی مربوط به سخت‌افزارها نیست، بلکه موضوعی است مربوط به قلب‌ها، باورها، اعتقادات و هویت‌ها، و دفاع مقدس این خصوصیات را داشت.

نویسندگان دفاع مقدس فرهنگ جاودانگی را منتقل می‌کنند

سرلشکر سلامی گفت: نوشتن در موضوع دفاع مقدس یک توصیف صرف تاریخی، بیان خاطره و داستان‌سرایی نیست؛ بلکه جاری کردن یک مکتب، ارزش‌ها، فرهنگ‌ها، فضیلت‌ها و انتقال روح است؛ انتقال روح است از عمق وجود انسان‌هایی که در مقطعی برای حیات دائمی یک ملت از حیات خویش می‌گذرند؛ انسان‌های برجسته، بلندقامت با رفعت معنوی به بلندای شکوه یک ملت که برای ماندن، رفتن را برمی‌گزینند، انسان‌هایی که آن‌ها هم دارای آرزوهای بزرگ و به زندگی‌کردن علاقمند هستند، می‌خواهند سعادتمند باشند و به آزادی، حریت، عزت و کرامت می‌اندیشند؛ همان‌هایی که زندگی و حیات را دوست می‌دارند، اما گاهی مرگ را با یک دنیا و حیات جاودانه مقایسه، مبادله و معامله می‌کنند، انسان‌هایی که جاودانگی را دوست دارند. «شهادت» رمز جاودانگی است و منطق کربلا و عاشورا دوست‌داشتن جاودانگی است.

وی ادامه داد: شهادت یعنی یک حقیقت جاودانه که نه‌فقط خود شهید می‌مانَد، بلکه خط اثر او در عالم آفریده می‌شود. شهادت به معنای ترسیم یک خط بی پایان از عزت، استقامت و ایستادگی است.

فرمانده کل سپاه اظهار داشت: نویسندگان دفاع مقدس، فرهنگ جاودانگی را منتقل می‌کنند، نسل‌ها را با آن پیوند می‌دهند و قهرمانان داستان بزرگ را زنده نگه می‌دارند. خوشبخت ملتی است که قهرمان دارد. هرچه از دفاع مقدس بگوییم پایان ندارد.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه نویسندگان دفاع مقدس پیام‌آوران حماسه‌های جاودان هستند، عنوان کرد: حماسه‌های واقعی، نه داستان‌های دست‌ساز و قهرمانان مصنوعی. روایتگری از رویدادهای واقعی، انسان‌ها و داستان‌های واقعی که برای همیشه می‌مانَد.

وی تصریح کرد: اگر دفاع مقدس نبود، ما نمی‌توانستیم در برابر استکبار با این همه پیشرفتگی و قدرت ظاهری‌اش بایستیم. ما ایستادگی را در عرصه دفاع مقدس مشق کردیم، ادبیات مقاومت در جامعه جریان یافت و آن شخصیت‌ها هنوز حماسه خلق می‌کنند و شهید می‌شوند.

فرمانده کل سپاه افزود: ما امروز می‌فهمیم که قهرمانان دفاع مقدس چه کردند؛ آن‌هایی که از گلوله‌ها و صدای انفجارها نترسیدند، از پرچم‌ها حفاظت کردند، زمین را زیر پا می‌گذاشتند و از صدای بمب‌ها نترسیدند. امروز می‌فهمیم که چقدر منزلت دارند و ستون‌های اصلی استقلال، عزت و شرافت ما هستند.

حضور ایران در سوریه در جهت حفظ عزت مسلمانان بود

سرلشکر سلامی سپس با اشاره به وضعیت کنونی سوریه گفت: حالا می‌فهمیم و می‌بینیم که اگر یک ارتش و نیروی مسلح نایستد و مقاومت نکند، چگونه در چشم برهم‌زدنی تمام سرزمینش سقوط می‌کند. قدرت مقاومت را حالا می‌فهمیم. امروز مردم در دمشق با نفرت تمام می‌فهمند که اگر رجال مقاومت نایستند، چه بلایی سر ملت می‌آید و کشور و سرزمین چگونه تکه تکه می‌شود؛ از یک‌طرف صهیونیست‌ها و از شمال عده‌ای دیگر این سرزمین را اشغال می‌کنند و مردم در این میان، سرگردان و درمانده‌اند.

وی ادامه داد: امروز قدرت‌های بیگانه در سوریه مثل گرگ‌های گرسنه به جان یک آهوی تنها افتاده‌اند و هر یک تکه‌ای از بدن او را می‌خوردند و می‌بَرند. این یک درس تلخ است؛ اما باید عبرت بزرگ را در کنار عبرت‌های بزرگ به جای مانده از دفاع مقدس مورد توجه قرار دهیم.

وی عنوان کرد: وقتی کشوری رهبری دارد که مردمش را در هر شرایطی به استقامت دعوت می‌کند و خود در قلب میدان، مستقیم و باصلابت ایستاده است، از تهدید هیچ قدرتی ترس ندارد، ملتش را برای استقامت آماده و سیاست‌های تهاجمی دشمن را یکی پس از دیگری خنثی می‌کند و همانند موسی (ع) ملت را از نیل‌ها عبور می‌دهد، اینجا باید قدر پیامبریِ یک انقلاب را به زیبایی بشناسیم. ما در حادثه‌ها می‌فهمیم که چه سرمایه عظیمی داریم.

فرمانده کل سپاه اظهار داشت: تاریخ، بزرگترین پشتوانه و سرمایه ما است و هر کسی بخواهد با ما طرف شود، کمی به عقب که برگردد، متوجه می‌شود که چه مردان و زنانی در این سرزمین هستند که هرگز یک قدم از استقلال، تمامیت ارضی و آزادی، ایمان، اسلام و نظامشان کوتاه نمی‌آیند.

سرلشکر سلامی تصریح کرد: در سوریه همه دیدند که تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی می‌کردند. ما به دنبال حفظ عزت‌شان بودیم و نرفته بودیم که بخشی از خاک آن‌ها را به کشور خود منضم کنیم. ما رفته بودیم که کمک کنیم و اجازه ندهیم تا عزت آن ملت تخریب شود.

وی افزود: دیدیم که چه اتفاقات ناگواری به محض سقوط نظام سوریه در این کشور در حال رخ دادن است. صهیونیست‌ها با چشم غیرمسلح درون خانه‌های مردم دمشق‌نشین را می‌بینند. این قابل تحمل نیست؛ باید ایستاد. همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، سوریه به فضل الهی به دست جوانان برومند و میدان‌دیده خود آزاد خواهد شد. صهیونیست‌ها تاوان سنگینی خواهند پرداخت و در همین سرزمین دفن خواهند شد؛ اما تحقق این موضوع نیازمند قدری زمان، اراده و ایمانی باشکوه است که در جوانان با غیرت جهان اسلام وجود دارد.

فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: جهان اسلام امروز عرصه جهاد است و سعادت مسلمانان از میدان جهاد عبور می‌کند. ما از امنیت، استقلال، نظام، منافع، تاریخ و سرزمین خود قاطعانه حفاظت خواهیم کرد؛ این سرزمینی نیست که بیگانه بتواند به آن نگاه نامربوط داشته باشد؛ اینجا سرزمین مردان و زنان جهادگر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha