پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
احیای جایگاه تاریخی تبریز به عنوان مرکز شعر آیینی ایران نیازمند حرکت جدّی مسئولان است

حوزه/ در آیین نقد و بررسی کتاب «درآمدی بر مکتب شعر عاشورایی آذربایجان» که با حضور بیش از یک صد و پنجاه تن ازشاعران و نویسندگان تبریز برگزار شد، بر لزوم محوریت تبریز در گسترش و شکوفایی شعر آیینی و عاشورایی در ایران، قفقاز و آناتولی تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، آیین نقد و بررسی کتاب «درآمدی بر مکتب شعر عاشورایی آذربایجان»با حضور بیش از یک صد و پنجاه تن از شاعران و نویسندگان تبریز برگزار شد.

حجت الاسلام سیدمحمود حسینی مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان‌شرقی در این آیین با اشاره به فعالیت‌ها و همکاری‌های استاد محمدی از دهۀ ۶۰ با سازمان تبلیغات و تبدیل شدن این سازمان به کانون شعرای آیینی تبریز گفت: ممکن است افرادی شعر آیینی و انقلابی بگویند اما در زندگی و در عرصۀ عمل با آنچه می‌گویند فاصله داشته باشند، اما زندگی و مواضع استاد محمدی نیز مطابق اعتقادات و آثار اوست.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی آذربایجان‌شرقی در این آیین، دربارۀ کتاب «درآمدی بر مکتب شعر عاشورایی آذربایجان» گفت: این کتاب، نخستین کتاب در موضوع خود است و مسائل نویی در آن‌ مطرح شده که بسیار آموزنده است و من، بعد از چاپ کتاب در جلسۀ جمعی از فعالان فرهنگی و ادبی تبریز دربارۀ تازگی موضوعات کتاب و ارائۀ جریان شعر آیینی و عاشورایی آذربایجان در قالب یک مکتب ادبی سخنرانی کردم.

ابراهیم اقبالی، استاد دانشگاه تبریز گفت: از نیکبختی‌های استاد محمدی این است که در محضر دو تن از بزرگان شعر معاصر ایران؛ استاد شهریار که قلۀ شعر معاصر ایران است و استاد محمد عابد شاعر بزرگ آیینی درس آموخته است و برخی ویژگیهای شخصیتی آن بزرگان در او ظهور کرده است. همچنان که شهریار، فعالیت شاعری خود را «جهاد قلمی» می‌نامید، جلال محمدی نیز در دو حوزۀ زبان فارسی و زبان آذری به جهاد قلمی پرداخته و آثار ماندگاری خلق کرده است و به حق می‌توان او را از شعرایربرجستۀ انقلاب دانست.

عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز افزود: یکی از ویژگی های استاد شهریار تاثیرگذاری بود و استاد محمدی نیز این خصیصه را دارد که این‌خصیصه در دو عرصۀ شاگردپروری با ایجاد انجمنهای ادبی و نیز ناثیرگذاری بر برخی اساتید برای آفرینش آثار در زمینۀ تفکر ایرانی و انقلابی خود را نشان داده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha