به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله علیرضا اعرافی عصر امروز در جلسه شورای اداری استان اصفهان ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت حضرت زهرا(س) ، ادای احترام به روح پرفتوح ۲۴ هزار شهید استان اظهار داشت: تعداد بالای شهدا، رزمندگان و ایثارگران و جانبازان این دیار چون آینه ای است که پیام های نهفته زیادی در خود دارد که عظمت و بزرگی روح بلند مردم اصفهان یکی از امور است.
وی با بیان اینکه در تمام دوران و صحنه های پیش از انقلاب اسلامی و بعد از انقلاب اسلامی، نقش نورانی مردم اصفهان چون نگینی می درخشد،گفت: حقیقت امر این است که سرزمین اصفهان، برخلاف بسیاری از سرزمین ها که برای یافتن یک عالم باید ذره بین در دست داشت، دیاری است که سرشار از بزرگان و مفاخر و عالمان زیادی است.
مدیر حوزه های علمیه کشور افزود: کثرت مفاخر و بزرگان در تاریخ اصفهان، از افتخارات این سرزمین است که نام بردن از این عالمان را سخت میکند و هرگز نمی توان نام عالمانی که که در اصفهان بوده اند و به تاریخ تشیّع خدمت کرده اند را به راحتی برد.
وی تاکید کرد: علاوه این شاخصه ها، اگر به اموری چون صنعت، دانشگاه، پزشکی و..در اصفهان بنگریم، دیگر، اصفهان نصف جهان نیست بلکه کل جهان است، این سرزمین هم جامع و هم متواضع است.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه این شاخصه ها هم مایه افتخار و هم دلیل بر سنگینی رسالت مسئولین استان است، تصریح کرد: مسئولان این استان باید بدانند که کار آنها بازتاب و پژواک ملی، منطقه ای و جهانی دارد، لذا با این نوع نگاه مجموعه مسئولین استان می تواند با افق های بسیار بلندی گام بردارد.
وی در ادامه با اشاره به شاخصه های یک منظومه اداری فاخر و تراز و شکوفا ادامه داد: اولین مولفه یک نظام اداری نیرومند و شکوفا، این است که منظومه اداری از فرهیختگی، دانش و خردورزی برخوردار باشد و برای داشتن یک منظومه اداری تراز باید مجموعه اداری استان متکی به تحقیق و پژوهش باشد، فرهنگ خردوری و اندیشمندی شرط نخست یک منظومه اداری است.
عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: شرط دوم برای داشتن منظومه اداری فاخر و شکوفا، مهارت و فن لازم برای تدبیر امور یک منطقه است، مولفه سوم ابزار و فناوری لازم، مولفه چهارم قوانین و رویه های حاکم بر سبک مدیریت و تعامل با مردم و اداره هر سازمان، مولفه پنجم افق روشن، اهداف برانگیزاننده و برنامه جامع و راهبردی است، در کنار همه این ها اخلاق و منش الهی به عنوان مولفه ششم است.
وی ابراز کرد: این شروط زمانی منتج به یک منظومه اداری شکوفا و تراز می شود که این مولفه های به فرهنگ جمعی و عمومی تبدیل شود، روح جمعی باید آیینه این مولفه هاو عناصر شود تا یک نظام اداری تراز و شکوفا محقق شود،
آسیب های نظام اداری
آیت الله اعرافی بیان کرد: اگر بخواهیم سازمان و مجموعه ما، سلامت اخلاقی و ارزشی داشته باشد باید نگاه به آسیب ها همواره موجود باشد، عنصر اخلاق، آداب و منش الهی وانسانی و در خدمت به جامعه باید روح همه عناصر یاد شده باشد.
وی در توضیح و شمردن فهرست وار آسیب های اخلاقی در نظام اداری گفت: غفلت از چند موضوع، نظام اداری تراز انقلاب اسلامی را تهدید میکند، نخست غفلت از حق خداوند وخالق هستی است، در همه لحظات و کارها باید این روح جاری باشد، غفلت از حق جامعه عمومی کشور، دومین آسیب است، غفلت از حق حاکمیت مقبول و مشروع آفت بعدی است، فراموش این عناصر و غفلت از این سه پاسه مهم در کار اداری آسیب بزرگی است.
مدیر حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: طعمه پنداری از مسئولیت آسیب دیگر نظام اداری است، حس شهرت، حس پولخواهی، حس برتری جویی همه احساس های شیطانی و دنیایی می تواند بر کار اداری ما سایه بیفکند، کسی اگر بتواند ازاین عرصه نجات پیدا کند بسیار شیرین است،گرچه سخت است.
وی تاکید کرد: هرگز نباید مسئولین، فرصت خدمت را به شهرت و پولخواهی بفروشد که اینکار چون فروختن یوسف در بازار برده فروشان است که گوهری ارزشمند را به کالایی ناچیز معامله میکند، در حالی که دوران خدمت می تواند به یک دوران ماندگار و ابدی برای سعادت باشد.
آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: عُجب و کبر، فخر فروشی و تحقیر دیگران از دیگر آفت های نظام اداری است که منظومه اداری را تهدید میکند، مصیبت بزرگ آن است که این ضدارزش ها به سطح مسئول با مردم، مسئولی بالا رتبه با زیردستان تبدیل شود.
وی یادآور شد: عادی شدن و روزمره گی، از آسیب های کار اداری است که نباید اتفاق بیفتد، باید بخاطر داشته باشیم که انسان در هر کار خیری باید بپندارد که این آخرین فرصت اوست، کاهش شوق و رغبت و عادی شدن نباید در مسیر کار اداری چند ساله تبدیل شود.
عضو خبرگان رهبری افزود: شرایط امروز ایران و انقلاب اسلامی، شرایط حساس و مهمی است و قطعا رو به جلو است، اما با سختی هایی همراه است که با روح جهادی و انقلابی باید تحمل کرد و رو به جلو رفت.
پرهیز از روزمرهگی اداری
وی با بیان اینکه دستاوردهای انقلاب اسلامی نباید به دلیل کارهای روزمره نادیده گرفته شود و برای نسل جوان تبیین نشود، بیان کرد: اینکه کی و کجا چه کاری را انجام دهیم مهم است و باعث افزایش خیریّت و یا شریّت یک عمل می شود.
آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: حضرت خدیجه، حضرت فاطمه الزهرا(س) و حضرت زینب، در نقاط عطف و حساس ، معادلات دنیا و آینده را تغییر دادند و این افراد از این بابت جایگاه های خاص در بین نه فقط زنان عالم، بلکه در عالم هستی دارند.
وی تصریح کرد: رسالت امروز ما بسیار حساس است و تببین این موقعیت بسیار مهم است ، در دنیا قلب هایی مختلفی به عشق نظام جمهوری اسلامی ایران می تپد.
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: ارتقای بُعد بین المللی دانشگاه در اصفهان درخواست ما است، گرچه این مهم در اصفهان نسبت به دیگر استان ها پیشتازانه است، ولی می تواند پیشرو تر باشد.
اصفهان ظرفیت پیشگامی برای کانون بین المللی علم شدن را دارد
وی عنوان کرد: با یک برنامه ریزی جامع، مدون و عزم و اراده قوی و دانش فنی می توان ایران را به یک قطب علمی بین المللی در جهان تبدیل کرد، ما یک گوشه ای از این مهم را در جامعه المصطفی العالمیه پیاده سازی کردیم.
آیت الله اعرافی تاکید کرد: اصفهان می تواند کانون بین المللی علم ودانش شود و این یک پیشنهاد است و اصفهان ظرفیت پیشگامی دراین زمینه را دارد، اساتید و مسئولین دانشگاه های اصفهان باید در این زمینه نقشه راه تهیه کنند.
وی درادامه گریزی به بحث گردشگری و مبادلات اقتصادی و تجاری زد و گفت: این دو موضوع را در اصفهان جدی بگیرید و معطوف به گروه ها و کشورهایی که با ایران سازگار هستند، باشید.
مدیر حوزه های علمیه کشور اذعان کرد: آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه علمیه سه ضلعی است که سعادت و شقاوت جامعه آینده را رقم می زند، اولین اولویت برای همه ادارات باید این مثلث باشد.
نظر شما