جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۱
هدف از پژوهش خدمت به جامعه علمی است

حوزه/ استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان در پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی که به بررسی و ارزیابی تحقیقات در حوزه علوم انسانی و اسلامی اختصاص دارد، موفق به کسب رتبه شایسته تقدیر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، دکتر بلال شاکری، مدیر پژوهشی مرکز تخصصی آخوند خراسانی و استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان، در پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی که به بررسی و ارزیابی تحقیقات در حوزه علوم انسانی و اسلامی اختصاص دارد، موفق به کسب رتبه شایسته تقدیر شد. این موفقیت به خاطر تدوین رساله دکتری ایشان با عنوان «نظریه انقلاب نسبت و موقعیت آن در استنباط فقهی» به دست آمده است.

شاکری ضمن گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، در خصوص تحصیلات و فعالیت های علمی خود عنوان کرد: درس خارج فقه و اصول را به پایان رسانده و دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی را از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت کردم. عمده فعالیت صورت گرفته نیز در طول سال های تحصیل در حوزه فقه و اصول فقه به لحاظ آموزش و پژوهش بوده است.

وی با اشاره به سابقه بیش از ۱۵ سال تدریس اصول فقه در حوزه و دانشگاه و ارائه تالیفات متعدد علمی از جمله کتب، رساله و اثر علمی، به سابقه درخشان پژوهشی خویش نیز اشاره و خاطر نشان کرد: در عرصه فعالیت های علمی پژوهشی دارای بیش از ۴۰ مقاله علمی و همچنین یک کتاب پژوهشی در مباحث فقهی و اصولی هستم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان با تبیین اهداف و فعالیت های حال حاضر خویش در عرصه آموزشی و پژوهشی ادامه داد: از سال ۹۴ عضو کانون نخبگان و استعدادهای برتر حوزه در دو بخش آموزشی و پژوهشی هستم و در حال حاضر هم عمده فعالیت های انجام شده در عرصه آموزشی، پژوهشی، نگارش و برگزاری نشست های علمی است.

شاکری ضمن اشاره به حضور و شرکت در پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی، ابراز کرد: در پانزدهمین فراخوان جشنواره بین المللی فارابی که مربوط به حوزه علوم انسانی است، با ارسال رساله دکتری با عنوان «نظریه انقلاب نسبت و موقعیت آن در استنباط فقهی» به دبیرخانه جشنواره، در این دوره شرکت کردم که در گروه سنی بزرگسالان و گروه علمی فقه و اصول، اثر اینجانب پس از ارزیابی های داوران جشنواره حائز رتبه شایسته تقدیر شد.

وی با بیان این که جشنواره فارابی به عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای علمی در زمینه علوم انسانی و اسلامی، هر ساله پژوهشگران را برای ارائه دستاوردهای علمی خود گرد هم می‌آورد، خاطر نشان کرد: جشنواره فارابی جشنواره بین المللی در کشور است که در حوزه علوم انسانی برگزار می شود و با توجه به جایگاه علمی بالای آن، انگیزه ای شد که در این جشنواره شرکت و اثر خود را ارسال کنم تا به لحاظ جنبه غنای علمی نیز محکی داشته باشم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه خراسان با اشاره به معرفی برگزیدگان جشنواره به بنیاد ملی نخبگان و عضویت در بنیاد، آن را افتخاری در پرونده فعالیت های علمی پژوهشی خود دانست و با اشاره به تلاش در راستای گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی در حوزه فقه و اصول با تمرکز بر اصول فقه، عنوان کرد: هدفم خدمت به عرصه علمی است آنطور که بتوان با تلاش و همت جدی چالش های علمی را در حد توان تحلیل و مرتفع نمود و به جامعه علمی عرضه کرد.

شاکری ضمن ارائه توصیه هائی به طلاب در باب اهمیت اهتمام جدی به عرصه فعالیت های پژوهشی، اظهار داشت: طلاب می بایست در ابتدای امر مسیر خود را با مشورت با اساتید پیدا کنند و پس از مشخص نمودن هدف خود در عرصه فعالیت تخصصی در یکی از رشته های علوم حوزوی، با تمرکز بر این هدف در دو بعد آموزش و پژوهش مشغول به فعالیت باشند تا به اهداف موردنظر خود دست پیدا کنند و بتوانند خدمت به جامعه علمی داشته باشند و با فعالیت های پژوهشی گسترده و موثر خود، ضمن کمک به پژوهش افق های تازه ای را در آن رشته فراگرفته و به حل مسائل کمک کنند.

شایان ذکر است؛ جشنواره فارابی به عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای علمی در زمینه علوم انسانی و اسلامی، هر ساله پژوهشگران را برای ارائه دستاوردهای علمی خود گرد هم می‌آورد. دکتر شاکری با ارائه نظریات نوآورانه و پژوهش‌های عمیق خود در زمینه فقه و استنباط، توانست نظر هیئت داوران را جلب و این افتخار را به نام خود ثبت کند.

این دستاورد نه تنها نمایانگر تلاش‌های مستمر دکتر شاکری در عرصه علم و پژوهش است، بلکه نشانه‌ای از پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه علوم انسانی و اسلامی در کشور محسوب می‌شود. جامعه علمی امیدوار است که با ادامه و استمرار چنین فعالیت‌هایی، شاهد درخشش روزافزون و کسب دستاوردهای بیشتری در این حوزه باشیم.

هدف از پژوهش خدمت به جامعه علمی است

انتهای پیام ۳۱۳/۴۹

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha