حجت الاسلام ماشالله صدیقی مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: یلدا از سنتهای دیرینه ایرانی است که به عنوان یک سنت ماندگار همواره زنده و پویا باقی مانده است و جزء سنت های صالحه است و حفظ این گونه سنتها وظیفه و نشان از فرهنگ والای ایرانی است.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان بر حفظ سنتهای صالحه امیرالمومنین (ع) خطاب به مالک اشتر به عنوان فرستاده خود به مصر اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر فرمود سنت های صالحه این خصایص را دارند: اولا: بزرگان و عقلاء جامعه به آن عمل کرده اند عَمِلَ بِها صُدور هَذهِ الاُمه. ثانیا: سبب تالیف قلوب و نزدیک شدن دلها به یکدیگرند. وَاجتَمَعَت بِها الاُلفَه. ثالثا: موجب اصلاح امور مردم و رعیتند. وَ صَلُحَت عَلیها الرَّعِیه. می شود.
حجت الاسلام صدیقی با بیان اینکه نقش آفرینی یلدا در این امور بر کسی پوشیده نیست، ابراز داشت : محوریت بزرگداشت این سنت بر عهده پدربزرگ ها و مادر بزرگانی بوده که هر سال تجربیات شیرین زندگی خود را در فضایی مهرگونه به نسل بعدی منتقل می کردند.
وی افزود: شب یلدا یک گردهمایی علمی، تاریخی و دوره آموزشی به حساب می آمد که در آن مهرورزی، کمک به همسایه ها و غفلت نکردن از آنها، صله رحم، اصلاح ذات البین و آشتی کنان، پیدا کردن شریک زندگی دختران و پسران و اصلاح امور مردم و بر طرف کردن معضلات فردی و اجتماعی مورد توجه قرار می گرفت.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان با بین اینکه یلدا نیازمند بازگشت به تفکر عقلانی و احیاء سنتهای اخلاقی است که در دل شادی ها نباید تلخی های زندگی همنوعان خود را فراموش کنیم. گفت: شاید آنچه امروز یلدا را از رسالت خود دور کرده حس خود برتر بینی و گرایش به تجملاتی باشد که در گذشته یلدا جایگاهی نداشت.
حجت الاسلام صدیقی تصریح کرد: امروز دنیا در یلدای غفلت از کرامت انسانها به سر می برد و جهان در انتظار ماه یلدایی عزت و سعادت بشری است که جامعه ایرانی منتظر صبح یلدایی است. ماه یلدایی اگر آید برون می رود یلدای این دشت و دیار ، می شوی جاری تو در خاک کویر ،می کنی دامان صحرا لاله زار.
انتهای پیام./
نظر شما