اسماعیل رحیمزاده کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرگزاری حوزه پیرامون جایگاه مقاومت در تولیدات نمایشی گفت: از ۱۹۴۸ و اشغال سرزمین فلسطین به دست انگلستان و تحویل به یهودیان مهاجر برای تشکیل کشور جعلی اسرائیل که از آن به عنوان روز نکبت یاد می شود تا امروز یعنی ۷۶ سال ما با جنگ روایتها و تحریف واقعیتها در ابعاد جهانی روبرو هستیم. پادشاهان رسانهای غرب تمام قد از رژیم کودککش و جنایتکار اسرائیل حمایت میکنند و رزمندگان فلسطینی که برای آزادی کشورشان میجنگند را تروریست مینامند. وظیفه سینما و تلویزیون در حوزه مقاومت این است که با این تحریفها مقابله کند و روایت واقعی از حماسههای رزمندگان فلسطینی را به نمایش بگذارد. تولید فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی با محوریت فلسطین از اوجب واجبات است.
وی افزود: هنرمندان جبهه مقاومت در مقابل درد و رنج مردم مظلوم فلسطین به ویژه غزه مسئولیت تاریخی دارند. معتقدم اگر هر هنرمندی ولو یکبار برای فلسطین کاری نکند؛ وقتی جلوی آینه میایستد و به خودش نگاه میکند؛ باید آینه را بشکند.
این فیلمساز با بیان اینکه فیلم مستند و داستانی هر یک به طریقی میتواند تصویرگر مظلومیت مردم فلسطین باشند، بیان کرد: به رغم انکه رسالت هر دو یکی است اما تاثیر هر کدام متفاوت است. معتقدم سینمای مستند تاثیر آنی روی تماشاگر دارد.بیایید صادق باشیم سینمای داستانی به یک اعتبار سینمای کلاهبرداری است. راست را دروغ و دروغ را راست جلوه میدهد. حقایق را تحریف کرده و برای تماشاگر خاطرهسازی میکند اما جعلی. اگر نگاهی به فیلمهای با موضوع مقاومت در جهان بیندازیم به وضوح در مییابیم که اکثر این فیلمها مقاومت مردم فلسطین را وارونه نشان میدهند. چرا راه دوری برویم در همین ایران خودمان برخی فیلمهای دفاع مقدس در واقع ضد دفاع مقدس است و مقاومت رزمندگان و مردم در مقابل تجاوزگری را زیر سؤال میبرند تا جایی که شما ترجیح میدهید به جای دیدن این فیلم ها به سراغ فیلمهای مستند آن دوران بروید.
این فیلم ساز تاکید کرد: معتقدم مقاومت یک گفتمان، یک پدیده، یک باور و یک اعتقاد است که در ذهن نهادینه شده و هیچ نیرویی و هیچ قدرتی قادر به اندازهگیری نابودی آن نیست.
رحیمزاده در ادامه سخنانش تصریح کرد: واقعیت این است که نهادهای دولتی و حاکمیتی برای تولید آثار ارزشی از بودجههای کلان دولتی و بیتالمال استفاده میکنند و در حوزه مقاومت هم شعار «سینمای مقاومت از فیلمسازان مقاومت حمایت میکند» سر میدهند. اینکه تا چه میزان به این شعار وفادارند بماند. احیای سینمای مقاومت زمانی رخ میدهد که حلقههایی که در برخی از این نهادها وجود دارد؛ از میان برداشته شود تا دیگر سینماگران جبهه مقاومت هم بتوانند از امکاناتی که در اختیارشان قراردارد استفاده کنند.
وی در انتها اظهار کرد: در حال حاضر فیلم نامهای با موضوع فلسطین به نام «واکسن مترو» نوشتم. غزه محور اصلی فیلم قبلی من به نام «فیلادلفی» بود. این بار داستان را به کرانه باختری بردم. «واکسن مترو» در باره گروهی است که قصد دارند یک محموله بسیار با ارزشی را از کرانه باختری به غزه ببرند آنهم در سایه حضور پر رنگ سربازان اسرائیلی در کرانه باختری و غزهای که در زیر شدیدترین بمبارانهای اسرائیل قراردارد.اکنون من در ایستگاه حمایت ایستادهام تا ببینم آیا مدیران سینمایی مرا سوار قطار خواهند کرد!!
انتهای پیام
نظر شما