مجتبی وجدانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، با اشاره به برخی از فعالیتها و اقدامات واحد امور تحصیلی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، اظهار داشت: همه مراحل مربوط به تحصیل طلاب از ابتدای تعریف کلاس تا انتخاب واحد، آزمونها و اعلام نتایج آزمونها در این واحد انجام می شود.
وی افزود: فرایند سنجش تحصیل و آزمون ها از تعریف کلاسها در مدارس شروع و پس از انتخاب واحد، لیست طلاب اضافه میشود، البته در طی چند ترم اخیر انتخاب واحد طبق آیین نامه ها به صورت اتوماتیک انجام شده است.
مسئول واحد امورتحصیلی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، با تاکید بر این که برای انتخاب واحد از پایین ترین سطحی که ناقصی در انتخاب واحد وجود داشته، انتحاب واحد صورت می گیرد، تصریح کرد: برای مقطع مقدمات و سطح یک، انتخاب واحد با حداقل ۲۲ و حداکثر ۲۷ واحد به صورت عادی انجام می شود و برای طلابی که برای مقاطع دو و سه انتخاب واحد می کنند حداقل ۱۵ و حداکثر ۲۲ واحد امکان انتخاب واحد وجود دارد.
وی اضافه کرد: امکان انتخاب واحد به صورت مهمان نیز وجود دارد که بر اساس آن هر طلبه ۱۰ واحد از دروس خود را در یک مدرسه علمیه مهمان می شود، البته برای این امر نیاز به تایید هر دو مدرسه و واحد انتقالات مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان است.
وجدانی خاطرنشان کرد: انتخاب واحد ارتقایی نیز برای طلبه وجود دارد که سقف انتخاب آن ۱۰ واحد است، هم چنین یک انتخاب واحد ارتقایی حفّاظ نیز در سامانه تعبیه شده که طلابی که در دوران تحصیل موفق به حفظ ۱۵ جزء به بالا یا کل قرآن کریم شوند، میتوانند دو یا یک ترم در طول تحصیل، ۱۰ واحد به صورت ارتقای حفّاظ انتخاب کنند.
وی عنوان کرد: در زمینه ارزیابی توصیفی نیز استاد تایید میکند طلبه از لحاظ درسی در حدی است که بی نیاز از کلاس شده و این ارزیابی در دروس مقطع مقدمات اجرا می شود.
مسئول واحد امورتحصیلی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، اظهار کرد: آزمون ها به صورت متمرکز برگزار میشود و تصحیح آزمونها نیز در مدارس علمیه صورت میگیرد و پس از آن برگه ها به مرکز مدیریت استان منتقل و کنترل نهایی می شود.
وی ضمن تشریح فرایند اعلام نتیجه پس از تکمیل نمرات کلاسی، گفت: در هر دوره برگزاری آزمون، بالغ بر هزار جلسه امتحان در ۳۷ حوزه امتحانی برگزار میشود، همچنین در دوره های اخیر حدود ۱۵ هزار اسکن برگه امتحانی انجام شده و برخی از آزمون ها به طور کامل به مدارس واگذار شده است.
وجدانی اضافه کرد: آمار قبولی هر عنوان، یکی دیگر از مواردی است که کنترل می شود تا اگر آمار قبولی هر عنوان به هر دلیلی از ۵۰ درصد کمتر بود، در مورد سوال، محدوده و تصحیح امتحان، دقت دوباره شده و مشکل شناسایی شود.
مسئول واحد امورتحصیلی مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان، هم چنین به فرایند برگزاری آزمون های آخر ترم نیز اشاره کرد و گفت: پس از ثبت حضور و غیاب ها و ارزیابی توصیفی، لیست افراد مجاز به آزمون در هر درس از سامانه سدید گرفته میشود و طی فرایندی به تفکیک حوزه امتحانی و ساعت امتحان، برای آزمون آن درس ردیف تعیین می شود.
وی یادآور شد: یکی از قسمتهای واحد امور تحصیلی، کمیسیون طرح سوال بوده که فرایندی نیز برای طراحی سوال وجود دارد، به این نحو که سوالات پس از دریافت از اساتید منتخب در کمیسیونهای مربوط به هر گروه درسی بررسی می شود و یکی از مواردی که برای پرداخت حق الزحمه طرح سوال تعیین می شود این است که بالای ۸۰ درصد سوالات در این کمیسیون تایید شده باشد.
انتهای پیام
نظر شما