به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، رئیس شورای علمای شیعه پاکستان پاکستان سید ساجد علی نقوی در پیامی به مناسبت "روز جهانی همبستگی انسانی" اظهار داشت: برای تحقق همبستگی جهانی انسانی باید جلوی نقش ظالمانه امپریالیسم و صهیونیسم گرفته شود.
این عالم برجسته پاکستانی افزود: بزرگترین و شدیدترین نقضهای احترام به انسانیت در غزه، لبنان و شام رخ داده است، اما افسوس که حاکمان در برابر خودسریهای امپریالیسم و صهیونیسم ناتوان و درمانده هستند. امروز در سطح جهانی، خاورمیانه و به خصوص در پاکستان، منطقه کرم پاراچنار بیش از هر جای دیگر به همبستگی انسانی نیاز دارد.
وی یادآور شد: اصول نخستین برای همبستگی انسانی، عدالت، برابری و صلح هستند. اما امروز بزرگترین تهدیدها برای همبستگی انسانی از نظامهایی است که خود بشر ایجاد کرده است. برای تحقق همبستگی جهانی، نیاز به نظامی عادلانه وجود دارد که نه تنها از حقوق تمام انسانها محافظت کند بلکه امنیت و آرامش را نیز برای آنان فراهم نماید.
رئیس شورای علمای شیعه پاکستان تصریح کرد: از سال ۲۰۰۵ میلادی روز جهانی همبستگی انسانی گرامی داشته میشود، اما متأسفانه در قرن بیست و یکم نیز، ظلمها، جنگها و اشغالهایی که از قرون گذشته ادامه داشته، به همان شکل و حتی به شکلی خطرناکتر بشریت را تهدید میکند. کلید صلح جهانی تنها در همبستگی نهفته است، که میتواند خانوادهها، جوامع، دولتها و سراسر جهان را به صلح برساند. اما متأسفانه مشکلات بشر، چه مربوط به امنیت و آرامش باشد، چه برابری و حقوق متقابل و یا تغییرات آب و هوایی، همه نتیجه نظامهای ساخت بشر هستند و همین نظامهای فرسوده بزرگترین مانع در مسیر صلح، همبستگی و عدالت جهانی هستند.
با آغاز قرن بیست و یکم، همراه با تأسیس صندوق جهانی برای همبستگی و دیگر اقدامات اعلامشده، این قرن شاهد بمبارانهای گسترده در افغانستان و عراق بود. در ابتدای همین قرن، ظلم و ستمها در خاورمیانه و برمه صورت گرفت و غزه، بیروت و دمشق به میدان ظلمهای امپریالیسم و صهیونیسم تبدیل شدند. کودکان و زنان قربانی خشونتهایی شدند که نظیر آن در تاریخ دیده نمیشود. بنابراین، تنها برگزاری روزهای همبستگی نمیتواند مشکلات را حل کند، بلکه سازمان ملل متحد باید به منشور و قطعنامههای خود به طور جدی عمل کند و جلوی نقش ظالمانه امپریالیسم و صهیونیسم را بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین ساجد نقوی با اشاره به وضعیت منطقه کرم پاراچنار در پاکستان گفت: در حال حاضر منطقه کرم پاراچنار در پاکستان به شدت نیازمند توجه انسانی و همبستگی جهانی است؛ جایی که به دلیل کمبود دارو و مواد غذایی یک فاجعه انسانی در حال وقوع است. اقدامات تاکنون انجامشده توسط دولتهای فدرال و ایالتی ناکافی است. ما بارها تأکید کردهایم که باید هرچه سریعتر اقدامات جدی و فوری برای حل این مسئله انجام شود.
نظر شما