پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
لیلة‌الرغائب فرصتی برای زدودن غبار غفلت از قلب‌هاست

حوزه/ پرحیدر گفت: لیله الرغائب به معنای شب رغبت‌ها و گرایش‌ها و مجذوب‌شدن‌ها و عطا و بخشش فراوان است  و در چنین شبی بخشش خداوند در آن موعود، باریدن می‌گیرد و بر بسیاری از بندگان نازل می‌گردد.

راضیه پرحیدر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، با اشاره به فضائل ماه رجب‌ اظهار داشت: ماه رجب از ماه‌های حرام است و پیش از اسلام و از زمان حضرت ابراهیم(ع) فصل عبادت بود و به عنوان ماه عبادت مورد اکرام و احترام بود و اعراب به احترام این ماه جنگ و قتال را ترک کرده و به عبادت در این ماه مشغول می‌شدند و اسلام نیز به ماه عبادت بودن رجب صحه گذاشت و احکامی را برای آن وضع کرد که در کتب دعا و ادعیه بیان شده و شایسته می‌باشد مؤمنین با مراجعه به آن‌ها به اعمال این ماه عمل کنند.

وی ادامه داد: ایام بسیار پربرکتی مثل ولادت امام باقر، امام جواد، امیرالمؤمنین، بعثت نبی مکرم اسلام و لیلةالرغائب، ایام البیض و ایام اعتکاف در این ماه قرار دارد و به گونه‌ای ماه دروازه ورود به ماه شعبان و ماه رمضان است و بسیاری از بزرگان دین این دو ماه را برای اتصال به ماه صیام و رمضان روزه می‌گرفتند و در مورد اهمیت آن در کتب ادعیه بسیار تاکید شده است.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (س) ارومیه در ادامه با تاکید بر لزوم اهتمام مؤمنین به لیلة الرغائب و عمل به احکام و اعمال وارده در این شب، تصریح کرد: لیله الرغائب به معنای شب رغبت‌ها و گرایش‌ها و مجذوب‌شدن‌ها و عطا و بخشش فراوان است و در چنین شبی بخشش خداوند در آن موعود، باریدن می‌گیرد و بر بسیاری از بندگان نازل می‌گردد.

وی ابراز کرد: شب جمعه اوّل ماه رجب را لیله الرَّغائب می‌گویند و برای آن عملی از حضرت رسول صَلَّی اللَّهِ عَلِیهِ وَ اله وارد شده با فضیلت بسیار که سیّد در اقبال و علاّمه در اجازه بنی زهره نقل کرده‌اند از جمله فضیلت او آنکه گناهان بسیار سبب او آمرزیده شود و آنکه هر که این نماز را بگذارد، چون شب اوّل قبر او شود، حقّ تعالی ثواب این نماز را بسوی او به نیکوتر صورتی با روی گشاده و درخشان و زبان فصیح می فرستد و خطاب به او می فرماید، حبیب من! بشارت باد تو را که نجات یافتی از هر شدّت و سختی. گوید تو کیستی؟ بخدا سوگند که من روئی بهتر از روی تو ندیدم و کلامی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بوئی بهتر از بوی تو نبوئیدم.

پورحیدر عنوان کرد: ماه رجب زمان مناسبی برای هم‌نشینی با خداوند از طریق دعا و استغفار است و خدای متعال در مورد این ماه می‌فرماید؛ الشَّهرُ شَهری، وَالعَبدُ عَبدی، وَالرَّحمَةُ رَحمَتی، ماه، ماه من است؛ بنده، بنده من است و رحمت، رحمت من است.

وی خاطرنشان کرد: ماه رجب، ماهی اختصاصی برای ارتباط ویژه بندگان با خداوند است که همراه با نزول رحمت و عنایات خاص اوست و خداوند متعال می‌فرماید، هر که مرا در این ماه بخواند، پاسخش می‌گویم، هر که چیزی از من بخواهد، عطایش می‌کنم و هر که از من هدایت طلبد او را راهنمایی می‌کنم.

مدیر مدرسه علمیه الزهرا (س) ارومیه گفت: صدقه دادن، روزه‌داری، اقامه نمازهای ویژه این ماه، اهتمام جدی به اعتکاف در ایام‌البیض و قرائت ادعیه‌های این ماه که در کتب دعا و مفاتیح‌الجنان بیان شده از جمله اعمالی است که بزرگان دین به ما سفارش کرده‌اند و شایسته است مؤمنین در این ماه با عمل به اعمال این ماه غبار غفلت را از قلوب خود بزدایند و در روایات بیان شده که پرداخت صدقه به اندازه‌ی مدّ طعام به افراد تنگدست، جانشین یک روز روزه‌ی مستحبی است، البته در روایت دیگر، پرداخت یک درهم در عوض یک روز روزه‌ مستحبی نیز ذکر شده است.

انتهای خبر. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha