دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۷
بررسی هویت زن در اندیشه امام خمینی(ره)

حوزه/ دومین جلسه از سلسله جلسات «مدرسه فجرانه» با عنوان جایگاه زنان در اندیشه امام راحل و نقش آنان در جامعه اسلامی، در مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، دومین جلسه از سلسله جلسات «طرح فجرانه مکتب امام خمینی(ره)» با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و علاقه‌مندان به مباحث فکری و اجتماعی در محل مدرسه علمیه اسلام‌شناسی حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) برگزار شد.

سهیلا پیروزفر، استاد و پژوهشگر در حوزه اندیشه امام خمینی، به تحلیل و بررسی جایگاه زن در اندیشه امام خمینی(ره) پرداخت و ابعاد مختلف این دیدگاه را مورد بحث و بررسی قرار داد.

پیروزفر با اشاره به جایگاه محوری زن در اندیشه امام خمینی(ره) گفت: امام راحل بر این باور بودند که آرامش زن به آرامش خانواده و در نهایت به آرامش کل جامعه منجر می‌شود. ایشان معتقد بودند که «اگر زنان انسان‌ساز از ملت‌ها گرفته شوند، ملت‌ها به انحطاط کشیده می‌شوند» این جمله از امام خمینی(ره) نشان‌دهنده توجه ویژه ایشان به نقش زنان در ساختار اجتماعی و فرهنگی جامعه است.

وی در ادامه با اشاره به سهم ویژه زنان در انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: از دیدگاه امام خمینی(ره)، سهم زنان در انقلاب اسلامی حتی بیشتر از مردان بود. زنان در نگاه امام، مظهر تحقق آمال بشر بودند و این دیدگاه بیانگر جایگاه اساسی زن در سعادت یا شقاوت یک جامعه است.

استاد حوزه و دانشگاه همچنین به نقش تحصیلات و تأثیر تربیتی زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: طبق آمار مهرماه در سال ۱۴۰۱، هشتاد درصد از دانشجویانی که در اغتشاشات شرکت داشتند، از خانواده‌های نابسامان بودند. این موضوع به‌وضوح نشان می‌دهد که نقش مادران در آرامش و تربیت فرزندان اهمیت بسیاری دارد، این تحلیل، که بر اساس آمارهای موجود است، بر لزوم توجه به نقش زنان به‌ویژه در عرصه تربیت نسل آینده تأکید می‌کند.

پیروزفر به مقایسه رویکرد امام خمینی(ره) در مقام فقیه و سیاستمدار پرداخت و اظهار داشت: تمام مدارج کمال معنوی برای زنان فراهم و خلقت زن کامل است. امام خمینی(ره) معتقد بودند که خدمت مادر به جامعه از خدمت معلم بالاتر است. این دیدگاه نشان‌دهنده اهمیت نقش زنان در انسان‌سازی و تربیت جامعه است.

استاد حوزه و دانشگاه به ضرورت اصلاح نگاه جامعه به زنان و تغییر نگرش‌های سنتی اشاره کرد و افزود: نگاه سنتی به زن، او را به ابزار و ملعبه دست سیاستمداران غربگرا تبدیل می‌کند. در حالی‌که الگوی اسلامی، زن را به عنوان کنشگر اجتماعی معرفی می‌کند که با بینش قوی می‌تواند جامعه را تربیت کند. امام خمینی(ره) افتخار می‌کردند که زنان دوشادوش مردان در عرصه‌های اجتماعی به‌عنوان افراد تأثیرگذار حضور دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha