به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اهواز ، حجت الاسلام محمود سواری، کارگردان با اشاره به جایگاه هنر در فعالیت های دینی و تبلیغ دین گفت: خوزستان سرزمینی است که آداب و رسوم مردمش با عشق به اهل بیت عصمت و طهارت کره خورده و در جای جای این استان و در میان مردمش آداب و رسومی دیده می شود که داری قدمتی چند صد ساله است . این استان با تنوع قومیتی بالا دارای آیین های مختلفی است که در مناسبت های مختلف برگزار می شود.
وی افزود در میان همه مناسبت های دینی که محملی برای نمایش عشق و ارادت مردم خوزستان به اهل بیت علیهم السلام محرم خوزستان است محرم جایگاه ویژه ای دارد و در هر شهر با آیینی برگزار می شود، آیینی مختص به آن منطقه. جنوب و مرکز خوزستان با سنج و دمام و سینه زنی و شمال خوزستان با طبل و زنجیر زنی.
کارگردان مستند تشابیه در ادامه گفت در این میان خوزستان یکی از کانون ها و مراکز کهن تعزیه خوانی کشور است ، و دارای تعزیه هایی به قدمت چند صد سال می باشد . قدمی ترین تعزیه خوانی میدانی کشور که در بیش از دویست و سال قدمت دارد ، تعزیه خوانی شهر حر است که اینک سوژه ای برای ساخت یک مستند گردیده است .
مستندساز خوزستانی با تاکید بر سابقه تاریخی تشیع در خوزستان گفت: مستند تشابیه ، روایتی از انس دویست ساله مردم و تاریخ زندگی ساکنان روستای بیت چریم است که در آن اتفاقات دو سده اخیر این منطقه از زبان تعزیه روایت می گردد .
در این مستند با باز گشت به نقطه آغاز این اتفاق ، کارگردان ، سیر تحولات فرهنگی اجتماعی را به تصویر می کشد و از تاثیر این سنت چند صد ساله بر مردم آن شهر و منطقه سخن می گوید .
مستند تشابیه، قصه ای از قصه های این استان و روایتی کوتاه از سیر تحول و اتفاقات دویست سال گذشته مردم این استان است .
این مستند به کارگردانی حجت الاسلام محمود سواری بوده و در موسسه فرهنگی هنری مصباح تهیه و تولید شده است .
نظر شما