شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۷
امام جواد (ع)، دانشمندی جوان در برابر عالمان اهل سنت بود

حوزه/ مدنی گفت: امام جواد(ع) با وجود سن کم، از دانش و بینش عمیقی برخوردار بودند و در مناظرات علمی با عالمان اهل سنت، برتری خود را به اثبات رساندند.

زهرا مدنی مدیر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا (س) ساوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، با تبریک ولادت حضرت جواد(ع)، اظهار داشت: امام جواد(ع) ۱۷ سال امامت کرد که با حکومت مأمون عباسی و معتصم عباسی همزمان بود.

وی گفت: براساس نقل بیشتر منابع، امام جواد(ع) در آخر ذی‌القعده سال ۲۲۰ق در ۲۵سالگی، به شهادت رسید، در میان امامان شیعه، ایشان جوان‌ترین امام در هنگام شهادت بوده و در کنار جدش موسی بن جعفر(ع) در مقبره قریش در کاظمین به خاک سپرده شد.

مدنی، با اشاره به سنّ کمِ امام جواد (هشت‌سالگی) در هنگام امامت، یادآور شد: سن کم ایشان سبب شد شماری از اصحاب امام رضا(ع)، در امامت ایشان تردید کنند، برخی عبدالله بن موسی و عده‌ای احمد بن موسی شاهچراغ را امام خواندند و گروهی به واقفیه پیوستند، اما بیشتر آنان امامت محمد بن علی(ع) را پذیرفتند.

وی خاطرنشان کرد: ارتباط امام جواد(ع) با شیعیان بیشتر از طریق وکیلانشان و به شکل نامه‌نگاری انجام می‌شد، در دوره امامت حضرت، فرقه‌های اهل‌حدیث، زیدیه، واقفیه و غُلات فعالیت داشتند.

مدنی اظهار کرد: امام جواد(ع)، شیعیان را از عقاید آنان آگاه و از نماز خواندن پشت سر آنها نهی می‌کردند و غالیان را لعن می‌نمود.

مدیر مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) ساوه، تاکید کرد : مناظرات علمی امام جواد(ع) با عالمان فرقه‌های اسلامی در مسائل کلامی، همچون جایگاه شیخین(عُمر و ابوبکر) و مسائل فقهی مانند حکم قطع‌کردن دست دزد و احکام حج را از مناظرات معروف امامان شیعه می‌دانند.

وی ابراز کرد: از امام جواد(ع)، تنها حدود ۲۵۰ حدیث نقل شده که علت آن را عمر کوتاه و نیز تحت کنترل بودن او می‌دانند، راویان و اصحاب ایشان را نیز از ۱۱۵ تا ۱۹۳ تن شماره کرده‌اند، احمد بن ابی‌نصر بزنطی، صفوان بن یحیی و عبدالعظیم حسنی از جمله اصحاب امام بودند.

مدنی تصریح کرد: در منابع شیعی، ‌ کراماتی همچون سخن گفتن هنگام تولد، طی‌ُالارض، شفادادن بیماران و استجابت دعا، برای امام جواد(ع) نقل شده، عالمان اهل‌سنت نیز شخصیت علمی و معنوی امام جواد(ع) را ستوده و برای حضرت احترام قائل‌اند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha