سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۸
الگوبرداری از سادگی و عدالت علوی، وظیفه مسئولان و مردم است

حوزه/حجت‌الاسلام محمدی گفت:عدالت همه‌جانبه است و همه‌ی آحاد جامعه را شامل می‌شود و مردم باید زحمات مسئولین را ببینند و قدردان باشند، و مسئولین نیز باید عدالت را در تمام نقاط کشور و بین تمام افراد جامعه رعایت کنند و امکانات را به طور عادلانه توزیع نمایند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسین محمدی امام جمعه رهنان (غرب اصفهان) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان با تبریک میلاد امیرالمؤمنین علی (ع) و ایام البیض ماه رجب در بیان ویژگی های بارز امام علی (ع) گفت:یکی از ویژگی‌های بارز مولای متقیان، حضرت علی(ع)، این است که «لَا یَأْخُذُ فِی اللَّهِ لَومَةً». هیچ سرزنشی در انجام وظیفه‌اش خللی ایجاد نمی‌کرد.

وی ادامه داد: حضرت، وظیفه‌ خود را تشخیص می‌داد و صرف نظر از جایگاه، عنوان و سخنان دیگران، به انجام آن می‌پرداخت، سرزنش‌ها در انجام وظیفه‌اش تأثیری نداشت و ایشان بر اساس وظیفه حرکت می‌کردند، در این مسیر هزینه می‌کردند، سختی‌ها را تحمل می‌کردند؛ گاه سکوت می‌کردند و گاه فریاد می‌زدند؛ آنچه وظیفه بود انجام می‌دادند.


ضرورت الگوگیری از عدالت علوی در جامعه امروز

حجت الاسلام والمسلمین محمدی با اشاره به زندگی ساده و زاهدانه حضرت علی (ع) گفت: امام علی (ع) در دورانی که بسیاری از مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کردند و تهیه‌ی غذای روزانه برایشان دشوار بود، با کمترین امکانات زندگی می کردند و همواره همدرد و همراه محرومان بودند.

وی تاکید کرد: این سادگی و قناعت به معنای گرایش حضرت به فقر نبود، بلکه نشان از همدلی عمیق ایشان با مردم و تلاش برای همراهی با نیازمندان جامعه دارد.

امام جمعه رهنان خاطرنشان کرد: امام علی (ع) با وجود دارایی‌هایی که داشت، باغ‌ها و چاه‌های فراوانی احداث میکرد و آن‌ها را وقف نیازمندان می‌کردند و حتی گاهی برای آبادانی یک نخلستان چاه حفر می کرد و آب آن را نیز وقف می نمود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی با اشاره به نامه‌ای از حضرت علی (ع) به عثمان بن حنیف، گفت: امام علی (ع) در این نامه فرموده‌اند: «شما نمی‌توانید مانند من زندگی کنید. من از این دنیا به دو قرص نان اکتفا کرده‌ام؛ اما می‌توانید مرا در راه خدا یاری کنید.»

وی یادآور شد: با اجتهاد، تلاش، ورع و تقوا، استقامت، عفت و پاکدامنی می‌توانیم از سیره زهد و ساده زیستی حضرت علی (ع) درس بگیریم و در راه خدمت به مردم گام برداریم.

امام جمعه رهنان اظهار داشت: شجاعت و عدالت‌خواهی امیرالمؤمنین علی(ع) نیز زبانزد خاص و عام است؛ تا آنجا که دشمنانش می‌گفتند: «با مرگ علی(ع)، عدالت نیز دفن شد.»
یا نقل دیگری هست که می‌گوید: شهادت حضرت در محراب عبادت به دلیل شدت عدالت‌خواهی ایشان بود که اوج عدالت‌خواهی آن حضرت در رفتار با اطرافیان، برادران و حتی دشمنانش به‌وضوح قابل مشاهده است و مصادیق فراوانی دارد.

عدالت علوی، وظیفه مسئولین و مردم

وی با اشاره به سیره عدالت‌محورانه حضرت علی (ع) تصریح کرد: ما شیعیان آن حضرت، چه به عنوان مسئول و چه به عنوان شهروند عادی، وظیفه داریم در مسیر عدالت علوی گام برداریم ، گاهی اجرای عدالت در ظاهر ممکن است به ضرر ما یا اطرافیانمان تمام شود، اما در نهایت برای بشریت و جامعه بسیار مفید و سودمند خواهد بود.

حجت الاسلام‌والمسلمین محمدی گفت: شاکر خداوند متعال هستیم که در کشورمان پرچم ولایت امیرالمؤمنین (ع) به اهتزاز درآمده است، ایران تنها کشوری است که به‌طور رسمی و کامل نام مقدس امیرالمؤمنین (ع) را بر پرچم خود برافراشته و خود را جامعه‌ای علوی می‌داند، لذا ما موظفیم الگوی مناسبی از عدالت علوی را ارائه دهیم تا مردم جهان با مشاهده‌ی عدالت در کشورمان، شیفته‌ی سیره آن حضرت شوند.

امام جمعه رهنان، تصریح کرد: شایسته نیست در کشوری که امیرالمؤمنین (ع) را الگوی خود می‌داند، شاهد بی‌عدالتی و ظلم باشیم؛ چه بین مردم با یکدیگر، چه بین مسئولین و مردم، و چه مردم نسبت به مسئولین. عدالت همه‌جانبه است و همه‌ی آحاد جامعه را شامل می‌شود و مردم باید زحمات مسئولین را ببینند و قدردان باشند، و مسئولین نیز باید عدالت را در تمام نقاط کشور و بین تمام افراد جامعه رعایت کنند و امکانات را به طور عادلانه توزیع نمایند. همچنین، مردم نیز باید در بین خود عدالت را رعایت کرده و هوای یکدیگر را داشته باشند تا ان‌شاءالله به جامعه‌ای علوی دست یابیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha