به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست علمی پژوهشی با موضوع «عناصر مشترک انحراف در تاریخ نگاری از طبری تا معاصرین، در راستای تطهیر خلفا و تضعیف معارف امامیه» در قم برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعی ازاساتید برجسته تاریخ اسلام ، فضلا، محققین، روحانیون و طلاب حوزه علمیه قم و دانشجویان با میزبانی بنیاد امامت آیت الله میلانی، برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین خادمیان نوش آبادی از مدرسین حوزه و دانشگاه و متخصص و صاحب نظر در تاریخ اسلام و فقه مقارن به سخنرانی و ارائه نظرات خود پیرامون مصادیق و اهداف انحراف در تاریخ نگاری و تحریف احادیث پرداخت.
وی ابتدا با نقل حدیثی از امام هادی علیه السلام به نقل از احتجاج مرحوم طبرسی رضوان الله علیه، بر اهمیت موضوع نشست و خطر منحرفان در تاریخ نگاری تاکید نمود. وی گفت: امام هادی علیه السلام می فرماید: «لَولا مَن یَبقی بَعدَ غَیبَةِ قائمِنا علیه السلام مِنَ العُلَماءِ الدّاعینَ إلَیهِ ، و الدالّینَ عَلَیهِ ، و الذابّینَ عَن دینِهِ بِحُجَجِ اللّه ، و المُنقِذینَ لِضُعَفاءِ عِبادِ اللّه مِن شِباکِ إبلیسَ و مَرَدَتِهِ و مِن فِخاخِ النَّواصِبِ ، لَما بَقِیَ أحَدٌ إلاّ ارتَدَّ عَن دینِ اللّه و لکنهم الذین یمسکون ازمة قلوب ضعفآء الشیعة کما یمسک صاحب السفینة سکانها ، اولئک هم الأفضلون عند الله عزو جل»: اگر بعد از غیبت قائم ما علیه السلام نبود وجود علمایی که به سوی او میخوانند و به وجود او رهنمون میشوند و با حجتهای الهی از دین او دفاع میکنند و بندگان ناتوان خدا را از دامهای ابلیس و پیروان او میرهانند و از دام های ناصبیها نجات بخشند کسی در دین خدا پا برجا نمی ماند و همه مرتد میشدند، ولی آنان رهبری دلهای شیعیان ضعیف را با قدرت در دست میگیرند و حفظ میکنند، چنان که ناخدای کشتی، سکان و فرمان کشتی را نگاه میدارد؛ آنان نزد خدا والاترین انسان ها هستند.
خادمیان در ادامه ضمن تقدیر و تشکر ویژه از مقام معظم رهبری به خاطر توجه به موضوع تحریف در تاریخ و احادیث، گفت: خدا را شکر می کنم فریادی که چند سال ما می زدیم خداوند اراده نمود از حنجره مبارک سیدنا الاستاد مقام معظم رهبری امام خامنه ای مد ظله العالی شنیده شد.
سخنران نشست افزود: این فرمایش ایشان که «برخی تاریخ بلدند اما حدیث نمی دانند». شعارهای پوشالی برخی مدعیان تاریخ پژوهی را که منابع حدیثی را در تاریخ نگاری طرد میکردند به چالش کشید و نفی کرد و ان شاء الله مراجع معظم تقلید نیز مانند مقام معظم رهبری در این خصوص هدایت و ارشاد لازم را رهنمون فرمایند.
وی با بیان اینکه دو عنصر مشترک در انحراف تاریخ نگاری، تحریف –تقطیع و تشکیک – قداست زدایی از مهمترین آفت های انحراف در تاریخ نگاری است گفت: رجوع به این گونه منابع را مقام معظم رهبری درد بزرگ عالم اسلام معرفی فرموده اند. تقطیع ، تحریف و تشکیک در این گونه آثار در راستای تضعیف امامت و تطهیر اهل انحراف صورت گرفت و قطعا با تقویت حقایق تاریخ اسلام و حقایق سیره معصومان نظام اسلامی و انقلاب نیز تقویت می شود.
وی با تشبیه شعار این مدعیان برای حذف کلام از تاریخ اسلام به حذف علم شیمی از دانش پزشکی بیان کرد: چنین چیزی امکان ندارد چراکه علم پزشکی بدون شیمی و اثرات عناصر شیمیایی دارو بر بدن انسان، چیزی باقی نمی ماند و به همین صورت تاریخ اسلام بدون حدیث و علم کلام معنایی جز انحراف ندارد.
این متخصص تاریخ اسلام و فقه مقارَن در ادامه با انتقاد از انتشار کتابهای حاوی تاریخ تحریف شده و منحرف در عصر حاضر گفت: باعث تاسف است که بعضا با بودجه حوزه و بیت المال شیعه کتابهایی چاپ میشود که معالم شیعه را به صراحت هدف قرار می دهد. چنین کتابهایی بر خلاف سخن حضرت امام خمینی رحمت الله علیه است که به روشنی فرمودند فلانی ها برادران ما نیستند.و بر خلاف اندیشه امام راحل در کشف الاسرار و ... منتشر می شود.
خادمیان نوش آبادی گفت: جای حیرت است وقتی زمخشری ، طبری را کودن می نامد و بزرگان امامیه و حتی اهل سنت نیز او را جنایت کار در نقل تاریخ و ... معرفی کرده اند چگونه است برخی در زمان ما علی رغم شعار خود که ادعا کردند میخواهند تاریخ اسلام را بر اساس معالم مکتب امامیه بنویسند اما کاملا با تکیه بر امثال طبری نوشتند و در برخی موارد از طبری هم با معارف شیعه بیگانه تر قلم زدند .تا جایی که شاگردان فکری آنان کثرت معجزات را به انکار گرفتند و با تقطیع کلام اهل نظر ، ایمان بر اثر معجزه را به سخره گرفته و درباره کثرت معجزات و جایگاه آن دریغ از بیان نظر یک عالم متضلع امامیه مانند علامه حلی و امام خمینی و...
کتاب هایی امروز نوشته می شود که صراحتا در آن به نفی شان نزول آیات قرآن در خصوص فضیلت لیله المبیت که در شان حضرت امیرالمومنین علیه السلام است پرداخته است و یا نویسنده دیگری در راستای قداست زدایی از معصومان علیهم السلام با صراحت در کتاب خود می نویسد :حضرت امیرالمومنین علیه السلام مسبب انحراف کوفیان و تبدیل آنان از مردمی شجاع به مردمانی بزدل و ... است
وی با اشاره به اینکه برخی مدعیان تاریخ پژوهشی حتی از طبری پا را فراتر گذاشته اند، اظهار کرد:
نویسنده معاصری دیدار شیخ شامی با امام سجاد علیه السلام را انکار و آن را ساخته ابن اعثم می داند در حالی که حتی طبری به این واقعه تاریخی اشاره میکند و شیخ صدوق رضوان الله علیه نیز آن را در آثار خود آورده .
خادمیان نوش آبادی گفت: ابن هشام ، طبری و ... در مقدمه و متن، روش خود را به صراحت عیان کرده اند . ابن هشام می گوید هر چه بعض الناس بیزار بودند حذف کردم و طبری می گوید تاریخ را به تشخیص و پسند خودم تقطیع و تحریف میکنم و روایات مورد پسندم را نقل می کنم و برای مثال در مورد مواجهه جناب ابوذر با عثمان چنین کرده است چرا که از نظر او در غیر این صورت مردم از خلیفه سوم متنفر میشدند. این در حالی است که تحریفگران معاصر این کار را با زیرکی خاصی اگر کلمه دیگری نگوییم انجام می دهند.
این کارشناس دینی در اهمیت توجه به منابع امامیه در تاریخ نگاری و اعتنا به احادیث و علم کلام در این زمینه گفت: برخی مدعیان تاریخ پژوهی مثل واقدی العیاذ بالله حضرت علی علیه السلام را مانوس با بتان دانسته و باطن ابولهب را مسلمان و علت مقابله او پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را حفظ بنی هاشم اعلان می کنند! چگونه بعضی ها صاحبان این قلم های مقلد را محقق و تاریخ پژوه می نامند؟
وی در ادامه به تفصیل به ذکر چندین نمونه بارز از تحریفات تاریخ و حدیث در کتب معاصر پرداخت که با پرسش و پاسخ حاضران همراه بود. و در پاسخ به سوال یکی از اساتید برجسته تاریخ اسلام حاضر در جلسه گفت:اگر بخواهید مقتل را از طبری و امثال او بگیرید ، میرسید به جایی که مثل طبری باید بگویید امام حسین علیه السلام هنگام دریافت خبر هلاکت معاویه برای او طلب رحمت کرد و این دروغ بزرگی است که طبری میگوید و نتیجه توجه به گزارشات طبری از ابومخنف همان مقتلی می شود که تدوین گر آن منکر قطع شدن دست های حضرت عباس علیه السلام در کربلا است و تهمت می زند که این از جعلیات ابن شهر آشوب است و در منابع متقدم نیست در حالی که در آثار شیخ صدوق رضوان الله علیه آمده است.
نظر شما