به گزارش خبرگزاری حوزه از کرمان، حجت الاسلام عباس اسماعیل زاده امام جمعه راین در گفت وگو با خبرنگار حوزهنیوز ضمن تبریک ولادت حضرت علی(علیه السلام) و روز پدر به سوالاتی پاسخ داد:
امام علی (ع) با توجه به آموزههایش، چگونه میتواند به ما در حل مشکلات روزمره زندگی کمک کند؟
امام یکی از بزرگترین شخصیتهایی است که وقتی به نهج البلاغه و بیانات حضرت مراجعه میکنیم، ما میتوانیم با توجه به این موارد، مشکلاتمان را حل کنیم. از جمله صبر و استقامت. یکی از ویژگیهای وارث حضرت علی علیه السلام صبر در مواجهه با مشکلات است، این آموزه میتواند به ما یادآور شود که در برابر سختیها، مشکلات، چالشها، صبور باشیم ناامید نباشیم، پیوسته امید داشته باشیم و تلاش کنیم، اگر یک نفر که میخواهد آماده شود تا یک یار خوبی برای فرزند امیرالمومنین علی علیه السلام باشد، باید بداند دنیا فراز و نشیب دارد. یک منتظر واقعی امام عصر عجل الله تعالی از سیره امیرالمومنین به صبر و استقامت توجه داشته باشد و تلاش کند.
موضوع بعد مشورت و همکاری، امام ما را به این مسئله توجه می دهد، در مواجهه با مشکلات از نظرات و تجربیات دیگران بهره بگیریم و با کار گروهی و تیمی راه حلهای بهتری را پیدا کنیم.
ما اهل توسل و توکل باشیم. ایمان و توکل یکی دیگر از معیارهایی است که میتوانیم استفاده کنیم، امام علی علیه السلام همیشه به توکل بر خدا و ایمان اشاره داشتند در مواقع بحران و دشواریها به خدا اعتماد کنیم از دعا و امید و یاری خدا استفاده کنیم.
به اخلاق و رفتار نیک توجه داشته باشیم، حضرت همواره به اهمیت موضوع خودشناسی و رشد شخصیت تاکید میکردند، نقاط قوت و ضعف را بشناسیم چرا که میتوانیم به بهبود خود و حل مشکلات زندگی بپردازیم. وقتی انسان عدالت را رعایت کند، به انصاف توجه میکند، از اختلاف خانوادگی هم فاصله میگیرد، جامعه آرام را تجربه میکند.
چرا جشن ولادت امام علی (ع) باید در جامعه ما برگزار شود و این جشن چه تأثیری بر تقویت ایمان و همبستگی اجتماعی دارد؟
جشن میلاد امام علی علیه السلام به عنوان یکی از بزرگترین و پر برکتترین مناسبتهای اسلامی در جامعه ما از اهمیت ویژهای برخوردار است، برگزاری این جشن دارای مزایای فرهنگی اجتماعی و مذهبی زیادی است، بعضیها توفیق اعتکاف را دارند. از سحر شب سیزدهم ماه رجب در مساجد اعتکافشان را با مولا امیرالمومنین آغاز میکنند.
با این جشن ما مولا امیرالمومنین را به عنوان الگو و پیشوای معصوم در تاریخ اسلام معرفی میکنیم، ابعاد مختلف زندگی امیرالمومنین را مطرح میکنیم، مادحین مدح میخوانند و سخنرانان فضایل و آموزههای امیرالمومنین را مطرح میکنند.
دوم تقویت همبستگی اجتماعی است، یعنی جشن یوم الله فرصتی است که خانوادهها دور هم جمع شوند، افراد جامعه در چنین رویدادهایی با تبادل بینشها و اعتقادات و با صله رحمی که صورت میگیرد پیوندهای اجتماعی تقویت میشود.
سومین مطلب میلاد امیرالمومنین علی علیه السلام به عنوان تعظیم شعائر، حس وحدت ایجاد میکند. جشنهای مذهبی معمولاً به عنوان فرصتی است برای اتحاد و انسجام بین مسلمانان و پیروان آل البیت عصمت و طهارت علیهم السلام شناخته میشود.
یکی دیگر از موارد این است که در این جشنها نشاط و امید ایجاد میشود و ما آن ارزشهای انسانی را مطرح میکنیم، مثل عدالت، فداکاری، صداقت، نوع دوستی، این موارد در این جلسات با نشاطی که اتفاق میافتد ترویج پیدا میکنند.
بنابراین برگزاری جشن ولادت امام علی(ع) نه تنها یادآور شخصیت عظیم ایشان است بلکه نقش بسزایی در تقویت ایمان ما دارد.
چه ویژگیهای بارز امام علی (ع) باید به عنوان الگو در زندگی ما مورد توجه قرار گیرد؟
امیرالمومنین(ع)به عنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای تاریخ اسلام و بشریت دارای ویژگیهای برجستهای است که این ویژگیها به عنوان الگو میتواند در سبک زندگی گام دوم انقلاب مورد توجه ما در زندگی قرار بگیرد، یکی از آن ویژگیهای برجسته عدالت است، امام به عنوان نمونه ای از عدالت در تاریخ شناخته میشود.
جورجرداق مسیحی که بر سر درب خانهاش مینویسد "لا فتا الا علی لا سیف الا ذوالفقار" کتاب مینویسد، راجع به امیرالمومنین چگونه سخن میگوید.
امام همواره در قضاوت، پیوسته رفتارش به عدالت پایبنداست. این از ویژگیهای مهمی که ما در مواجهه با مسائل اجتماعی و فردی میتوانیم از حضرت الگو بگیریم.
این میلاد مبارک فرصتی است که ما توجه کنیم به نهج البلاغه، ببینیم ابن ابی الحدید معتزلی راجع به نهج البلاغه چه میفرمایند، مجموعهای از خطبهها، نامهها، سخنان امام علی علیه السلام که به خوبی ویژگی عدالت آن حضرت را در همه این موضوعات مشاهده میکنیم.
برخی از موارد کلیدی که به ویژگیهای عدالت امام علی در نهج البلاغه اشاره شده یکی تعهد به اجرای عدالت است، حضرت در خطبهها و نامهها همواره به اهمیت عدالت تاکید و وعده داده است، در حکومت به اصول عدالت پایبند بودند. میفرماید به درستی که من به اجرای حق و عدل در میان شما متعهدم.
مطلب دوم برابری در برابر قانون است، معتقدند هیچکس از قانون برتر نیست، همه باید در برابر قانون مساوی باشند. مراقبت از حقوق مستضعفان، دوری از فساد و تبعیض، حساسیت در مشکلات و نارساییها تاکید دارند که در خطبه میفرماید "آگاه باشید کسی که از ستم بر دیگران آگاه باشد و از آن جلوگیری نکند شریک ستم است".
نظر شما