چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
انقلاب اسلامی ما وارث نهضت کربلایی امام حسین (ع) است

حوزه / نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت:هر کسی لیاقت ندارد وارث امام حسین (ع) شود، رهبر حکیم انقلاب وارث امام حسین (ع) است، امام (ره) وارث امام حسین (ع) بود، انقلاب اسلامی ما وارث نهضت کربلایی امام حسین (ع) است، ما از چنین نسلی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی امروز در جمع معتکفین در مسجد امام حسن عسگری گفت: امیرالمؤمنین (ع) پدر همه ماست، پیامبر (ص) خطاب به آن حضرت فرموده‌اند یا علی! من و تو پدران این امت هستیم.

وی ادامه داد: ما یک پدر داریم که نام او در شناسنامه ماست، یک پدر هم داریم که نام او روی نسل ماست، این پدر معنوی ما امیرالمؤمنین (ع) است، هم پیامبر (ص) و هم امیرالمؤمنین (ع) پدران ما هستند، بنابراین ما فرزندان پیامبر (ص) و امیرالمؤمنین (ع) هستیم.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: آبا و اجداد ما پیامبران هستند، خدای متعال در آیه ۷۸ سوره حج می‌فرماید «مِلَّةَ أَبِیکُمْ إِبْرَاهِیمَ»، یعنی (آئین پدرتان ابراهیم نیز چنین بوده است)، خدای متعال در این آیه فرموده دین شما از پدرتان ابراهیم (ع) به شما رسیده است، بنابراین همه پیامبران از آدم (ع) تا پیامبر (ص) پدران ما هستند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: همه این موارد را در زیارت وارث می‌خوانیم، در زیارت وارث می‌خوانیم «السلام علیک یا وارث آدم صفوه الله، السلام علیک یا وارث نوح نبی الله، السلام علیک یا وارث ابراهیم خلیل الله»، در این زیارت‌نامه، نام همه پیامبران آمده و می‌گوید امام حسین (ع) از نسل همه انبیاست، همه ما نیز ادامه راه امام حسین (ع) هستیم، اما باید این لیاقت را پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: هر کسی لیاقت ندارد وارث امام حسین (ع) شود، رهبر حکیم انقلاب وارث امام حسین (ع) است، امام (ره) وارث امام حسین (ع) بود، انقلاب اسلامی ما وارث نهضت کربلایی امام حسین (ع) است، ما از چنین نسلی هستیم.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تأکید کرد: اکنون در فضای مجازی برخی‌ها می‌خواهند ریل ما را عوض کنند و نسل ما را جای دیگری نشان بدهند و به ما بگویند خوب است نسل شما به آمریکا و اروپا وصل شود، غربزده‌ها چنین تفکراتی دارند، آن‌ها مسیر شیطان را می‌روند، راه ما چیزی غیر از راه این‌هاست، راه ما راه ولایت خداست.

امام جمعه قزوین تصریح کرد: خدای متعال در آیه ۲۵۷ سوره بقره می‌فرماید «اللَّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُوا یُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَی النُّورِ وَالَّذِینَ کَفَرُوا أَوْلِیَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَی الظُّلُمَاتِ أُولَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ»، یعنی (خداوند سرور کسانی است که ایمان آورده‌اند آنان را از تاریکی‌ها به سوی روشنایی به در می‌برد ولی کسانی که کفر ورزیده‌اند سرورانشان [همان عصیانگران] طاغوتند که آنان را از روشنایی به سوی تاریکی‌ها به در می‌برند آنان اهل آتشند که خود در آن جاودانند)، راه ما این است، خدا ولی و صاحب ماست، اما آن‌هایی که کافرند، همه‌کاره‌شان شیطان و طاغوت است.

وی در خصوص اعتکاف یادآور شد: اعتکاف فرصتی ارزشمند است، اعتکاف خلوت با خداست، فرصت‌های زیادی در این سه روز برای شما پیش می‌آید که با خدا خلوت کنید، البته گفت‌وگو با دوستان در فضاهای معنوی هم خوب است، اما نباید حرف‌هایی بزنیم که ارتباطی به اعتکاف ندارند، نباید حرف‌های دنیایی و بی‌فایده بزنیم، سعی کنیم در فضای اعتکاف حرفی از زبان ما بیرون بیاید که در دل دوست ما اثر مثبت داشته باشد یا دوست ما حرفی بزند که برای ما فایده معنوی داشته باشد، چرا که این فرصت‌ها به سرعت در گذرند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: شرایط باید به گونه‌ای باشد که در ایام اعتکاف ما بهترین دوستان معنوی را پیدا کنیم، یعنی اعتکاف مانند یک سرمایه در زندگی ما باشد، گفته‌اند فضای اعتکاف فضای ذکر و ارتباط با خداست.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانش‌آموزان در ارتباط با اذکار اعتکاف عنوان کرد: اکنون در اعتکاف رجبیه قرار داریم، شاید یکی از زیباترین ذکرها در اعتکاف (یا من ارجوه لکل خیر و امن سخطه عند کل شر) باشد، یعنی ای خدا، ای کسی که هر خیری را به تو امید بسته‌ام، ای خدا، ای کسی که من از هر شری به تو پناه می‌برم و خودم را در امان تو قرار می‌دهم؛ همه جملات این دعا تا آخر بسیار تماشایی هستند، همچنین در روایات آمده هر کس زیاد (یا حی یا قیوم) بگوید، قلبش زنده و نورانی می‌شود.

وی بیان کرد: شخصی از امام صادق (ص) سؤال کرد چرا کعبه را به این نام نامیده‌اند؟ حضرت فرمودند به این خاطر که ۴ بعدی است، او سؤال کرد چرا ۴ بعدی و مکعب است؟ حضرت فرمود به این خاطر که در امتداد خانه خدا بیت‌المعمور است، بیت‌المعمور هم چهار ضلعی است، پرسید چرا بیت‌المعمور چهار ضلعی است؟ حضرت فرمود به این خاطر که در امتداد آن عرش خداست، عرش خدا چهار ضلعی است، پرسید چرا عرش خدا چهار ضلعی است؟ امام صادق (ع) فرمود برای اینکه ارکان و ریشه‌های دین به این ذکر چهارگانه وابسته است، آن ذکر این است (سبحان الله و الحمدلله و لااله‌الاالله و الله اکبر)، این ذکر از جمله ذکرهای بسیار مؤثر، ریشه‌ای و مفید است.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: اگر از ما بپرسند اصلی‌ترین وظیفه و رسالت ما در این مراسم چیست؟ پاسخ این است که اصلی‌ترین وظیفه ما این است که به دو چیز متصل باشیم، یکی از این ۲ ذکر است، خدای متعال در آیه ۹ سوره حجر در مورد قرآن فرموده است «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»، یعنی (بی‌تردید ما این قرآن را به تدریج نازل کرده‌ایم و قطعا نگهبان آن خواهیم بود).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: قرآن اقیانوس و معدن ذکر است، وجود ائمه (ع) و اهل بیت (ع)، علی‌الخصوص امیرالمؤمنین (ع) نیز ذکر است.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانش‌آموزان در خصوص مفهوم عبادت تصریح کرد: خدای متعال در آیه ۵۶ سوره ذاریات می‌فرماید «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ»، یعنی (بی‌تردید ما این قرآن را به تدریج نازل کرده‌ایم و قطعا نگهبان آن خواهیم بود).

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین یادآور شد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید من جن و انس را فقط برای عبادت آفریده‌ام، یعنی هدف از خلقت ما عبادت بوده است، هدف اصلی از خلقت ما این است که بنده خدا باشیم.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: همه آدم‌های دنیا عبادت می‌کنند، اما اینکه چه کسی یا چه چیزی را می‌پرستند مهم است، برخی‌ها بت‌ می‌پرستند، برخی‌ها هوای نفس خود یا حتی هوای نفس دیگران را می‌پرستند، برخی‌ها آتش می‌پرستند، برخی‌ها شیطان را می‌پرستند، برخی‌ها هوا و هوس را می‌پرستند، آدمی در دنیا وجود ندارد که هیچ چیز یا هیچ کس را پرستش نکند، خدا می‌خواهد ما فقط بنده او باشیم.

وی عنوان کرد: خدای متعال در آیه ۱۵ سوره فاطر می‌فرماید «یَا أَیُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَی اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ»، یعنی (ای مردم شما به خدا نیازمندید و خداست که بی‌نیاز ستوده است).

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در این آیه فرموده ای همه مردم، همه شما به خدا نیاز دارید، آن کسی که به هیچ کس احتیاج ندارد فقط خداست.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی خاطرنشان کرد: نماز عرصه نیاز ماست، ما به نماز، ذکر، قرآن، عبادت، ولایت و امامت محتاجیم، هر کاری هم کنیم که برای خدمت به مردم و تحصیل کمال معنوی باشد، عبادت است.

وی در خصوص پرسش یکی از دانش‌آموزان در رابطه با داعش تأکید کرد: کار داعش مردم را به آتش کشیدن، قتل عام کردن، ویرانی به بار آوردن و نوکری و مزدوری آمریکا، اسرائیل و انگلیس را کردن است، در حالی که ما باید از مظلومان حمایت کنیم، اسلام دین مقاومت است، داعش نوکری آمریکا را در پیش گرفته است، پایان این مسیر جز ضلالت و گمراهی نیست.

امام جمعه قزوین در رابطه با پرسش یکی از دانش‌آموزان در خصوص عدم ایستادگی مردم سوریه مقابل گروه‌های تروریستی تصریح کرد: وقتی معاویه می‌خواست امیرالمؤمنین (ع) را شکست بدهد، قرآن را بالای نیزه زد تا در دل مردم شک ایجاد کند، داعش و گروه‌های تروریستی هم نام دین را یدک می‌کشند و بر پرچم خود لااله الاالله می‌نویسند، تا مردم را به شک بیندازند و خودشان را دیندار نشان دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در خصوص پرسش یکی از دانش‌آموزان که چه کنیم از یاران پای کار امام زمان (عج) باشیم، یادآور شد: ما مدعی هستیم که منتظر ظهوریم، امام زمان (عج) نیز انتظار این را می‌کشد که ما آماده ظهور او شویم، بنابراین باید کاری کنیم که آمادگی‌مان ثابت شود، یعنی دروغ نگوییم، غیبت نکنیم، چشممان گناه نکند، غذای حرام نخوریم، تهمت نزنیم، اهل قرآن، عبادت، نماز و اعتکاف باشیم، در این صورت آمادگی و لیاقتمان ثابت می‌شود، هر چقدر در این فضا حرکت کنیم خودمان را آماده و لایق ظهور کرده‌ایم.

وی در پاسخ به پرسش یکی از دانش‌آموزان در خصوص دین مسیحیان عنوان کرد: خدای متعال در آیه ۶ سوره صف می‌فرماید «وَإِذْ قَالَ عِیسَی ابْنُ مَرْیَمَ یَا بَنِی إِسْرَائِیلَ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ مُصَدِّقًا لِمَا بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَمُبَشِّرًا بِرَسُولٍ یَأْتِی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جَاءَهُمْ بِالْبَیِّنَاتِ قَالُوا هَذَا سِحْرٌ مُبِین»، یعنی (و هنگامی که عیسی مریم به بنی‌اسرائیل گفت: من همانا رسول خدا به سوی شما هستم و به حقانیت کتاب تورات که مقابل من است تصدیق می‌کنم و نیز شما را مژده می‌دهم که بعد از من رسول بزرگواری که نامش در انجیل من احمد است بیاید. چون آن رسول ما با آیات و معجزات به سوی خلق آمد گفتند: این سحری آشکار است).

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین اظهار کرد: خدای متعال در این آیه می‌فرماید عیسی‌ (ع) گفت یا بنی‌اسرائیل! من فرستاده خدا برای شما هستم، من تورات را که پیش از من نازل شده قبول دارم و بشارت می‌دهم آمدن پیامبری را که بعد از من می‌آید و نام او احمد است.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: مطابق این آیه یک مسیحی اگر بخواهد به دینش عمل کند، باید مسلمان شود، اگر مسلمان نشود مسیحی هم نیست، مسلمان‌ها هم به انجیل و تورات حقیقی ایمان دارند.

وی در پاسخ به سؤال یکی از دانش‌آموزان که چه گناهانی بخشیده نمی‌شوند، بیان کرد: حق‌الناس بخشیده نمی‌شود، برای مثال اگر پولی از کسی قرض گرفته و پس نداده‌ایم، اگر با غیبت آبروی یک نفر را برده‌ایم، اگر پدر و مادرمان را از خودمان رنجانده‌ایم، باید این‌ها را جبران کنیم، اما اگر بین ما و خدا یک اتفاقی رخ داده است، خدا الرحمن الراحمین است و با توبه گناهان ما را می‌بخشد.

انتهای پیام /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha