پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۷
زینت عارفان

"زینت عارفان" عنوان کتابی است خواندنی به قلم استاد حوزه و دانشگاه، حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد رودگر که نویسنده در این اثر به سیری در رابطه با سلوک عرفانی حضرت زینب کبری (س) می پردازد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این کتاب سال ۹۴به همت انتشارات امیرکبیر در قالب ۱۲۰ صفحه به چاپ رسیده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم؛

"زینب راز حرای محمد(ص)، اسرار غدیر علی (ع) و اشارات کربلای حسین(ع) است و همانند فاطمه زهرا(س) غم عشق به محمد(ص)، علی و حسین(ع) را بر دوش می کشد تا معرفت برآمده از بعثت، عدالت متجلی در امامت و پیام جاودانه شهادت تحت ولایت را پاسداری کند. و... زینب مظهر دین و دینداری و مصداق درک و درد دینی است، او بصیرت دینی را با محبت دینی درآمیخت و اهل معنا را با مصباح هدایت و سفینه نجات بالا برده و اهل ولاء را در پرتو ایمان و عمل صالح تصعید داد تا صیرورت و سلوک به سوی خدا را به نمایش بگذارد. زینب بود که آموزه ایمان و هجرت، جهاد و شهادت، سلوک و سیاست را در عمل تفسیر کرد تا عارفان در تبیین عناصر یادشده ایمان و هجرت عاشورایی، جهاد و شهادت عاشورایی و سلوک و سیاست عاشورایی را در متن زندگی عرفانی و عرفان زندگی سازشان به تفسیر و تحلیل نشینند تا چیزی از عرفان صائب و صادق کم یا گم نشود.

زینب سلطان عشق و وفاست، زینب مادر معرفت و ارزش هاست، زینب هزینه کمال انسان در گهواره طبیعت است، او از اولیای خدا و واسطه فیض الهی برای اهل معنا و اصحاب سیر و سلوک است که هر عالم ربانی ای سر سفره او نشسته و همگان محتاج عنایت زینبی اند. سرشت، سرنوشت و سفرنوشت امام حسین و زینب(ع) درهم تنیده است. بنابراین هم چنان که پیامبر اکرم در توصیف امام حسین فرمود: «حسین منّی و انا منی حسین» ترجمه و تفسیر ماهوی این حدیث نبوی را می توان در گزاره: «اسلام محمدی الحدوث و حسینی البقاء» خلاصه کرد؛ قیام حسینی نیز با صبر و بصیرت زینبی ماندگار شد و کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود، پس می توان گفت: «العاشوراء حسینی الحدوث و زینبی البقاء» "

نویسنده در این کتاب تلاش کرده تا با رویکرد و رهیافتی عرفانی، نظاره گر چهره ملکوتی بی بی دو عالم زینب (س)، باشد و در همین راستا دستمایه اصلی و منبع معرفتی خویش را بر دو مساله قرار داده است؛ نخست گزارش های حدیثی و روایی که در شأن و شخصیت ایشان وجود دارد و دیگری هم تفاسیر اشاری و رمزی ارباب معرفت و اصحاب حکمت و عالمان دینی.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha