شیخ غازی حنینه، رئیس مجمع علمای مسلمین لبنان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، به تشریح ویژگیهای شخصیت امام علی(ع) پرداخت و اظهار داشت: این شخصیت برجسته تاریخ اسلام نه تنها در زمان خود، بلکه پس از شهادت نیز به عنوان الگویی در راستای حفظ وحدت اسلامی و تقویت همبستگی میان مسلمانان مطرح است.
شیخ حنینه با اشاره به کلام رسول خدا(ص) که فرمودند: «من شهر علم هستم و علی دروازه آن است» به جایگاه علمی و معرفتی امام علی(علیهالسلام) اشاره کرد و گفت: امام علی (علیهالسلام) در آغوش پیامبر اسلام پرورش یافت و تمامی کمالات اخلاقی و علمی را از آن حضرت کسب کرد.
وی اظهار کرد: امام علی(ع) به عنوان فردی شجاع، عالم و امام، نه تنها در تاریخ اسلام بلکه در سیره سیاسی و اجتماعی مسلمانان نیز جایگاه ویژهای دارد، این ویژگیها باعث شدند که حضرت در تاریخ اسلام به عنوان الگوی همه مسلمانان، از اهل سنت تا شیعه، شناخته شوند.
رئیس مجمع علمای مسلمین لبنان، با بیان اینکه امام علی(علیهالسلام) به عنوان امام اول شیعیان و الگوی تمام مسلمانان شناخته میشود، از مقامی که امام علی(علیهالسلام) در قرآن کریم دارد یاد کرد و به آیه تطهیر جایی که خداوند متعال در قرآن، اهل بیت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) را از هرگونه نقص و آلودگی پاک و معصوم دانسته است، اشاره کرد و گفت: امام علی(علیهالسلام) همانطور که در قرآن آمده است، از جایگاهی بلند در میان مسلمانان برخوردار است. این مقام علمی، دینی و اخلاقی باعث شده که ایشان به عنوان بهترین گزینه برای رهبری مسلمانان در تمامی زمینهها شناخته شود.
شیخ غازی حنینه به نقش امام علی(علیهالسلام) در ترسیم خط وحدت اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: امام علی(ع) پس از رسول خدا(ص) عالیترین نمونه در ترسیم خط وحدت اسلامی بود. ایشان همیشه در صدد حفظ وحدت مسلمانان و پیشبرد اهداف عالی اسلام بود.
این عالم اهل سنت اضافه کرد: امام علی(ع) با اینکه خود را شایستهترین فرد برای جانشینی پیامبر میدانست، اما هنگامی که به بیعت با خلفای سهگانه دعوت شد، همچنان مصالح عمومی را بر منافع شخصی ترجیح داد و به عبارت معروف خود «من تا زمانی که امور مسلمین مسالمتآمیز باشد از صلح پیروی میکنم، حتی اگر ظلم به من باشد» عمل کرد.
شیخ حنینه تأکید کرد: جایگاه امام علی(ع) در خط وحدت اسلامی باید برای همه مسلمانان، اعم از سنی و شیعه، الگو باشد.
لزوم پیروی از امام علی(علیهالسلام) در عصر حاضر
رئیس مجمع علمای مسلمین لبنان، خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری مسلمانان از تمامی مذاهب اسلامی نیاز دارند تا از امام علی(ع) الگوبرداری کنند و در راستای تقویت وحدت اسلامی گام بردارند.
وی با اشاره به وضعیت کنونی جهان اسلام و چالشهایی که مسلمانان با آن مواجه هستند، ابراز کرد: امام علی(ع) با تاکید بر منافع عمومی و مصالح مسلمانان، الگوی برجستهای برای امروز ماست. مسلمانان باید در کنار هم بایستند و از آموزههای دینی خود برای حفظ وحدت استفاده کنند.
شیخ حنینه اضافه کرد: قرآن کریم در آیهای از سوره آلعمران مسلمانان را به وحدت دعوت میکند و میفرماید: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا...» این آیه در حقیقت فراخوانی برای انسجام و اتحاد مسلمانان است که باید در تمامی دورانها و در میان پیروان تمامی مذاهب اسلامی همچنان مورد توجه قرار گیرد.
شیخ حنینه به تلاشهای امام خمینی(ره) در احیای روحیه وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: این روحیه پس از ایشان توسط مقام معظم رهبری، ادامه پیدا کرده است.
وی اظهار کرد: امام خمینی(ره) با تاکید بر وحدت مسلمانان و با احیای آموزههای اسلامی در دوران انقلاب اسلامی، خط وحدت را زنده کرد و پس از ایشان مقام معظم رهبری با پیگیری این راه، زمینهساز اتحاد بیشتر میان مسلمانان شد.
شیخ حنینه با اشاره به جایگاه مهم مجلس علمای مسلمین، تأکید کرد: هدف اصلی این مجلس، ترویج وحدت اسلامی میان فرزندان امت اسلامی و همچنین وحدت ملی در داخل کشورهای اسلامی است.
وی یادآور شد: ما در مجلس علمای مسلمان به دنبال تقویت این وحدت هستیم و بر این باوریم که وحدت مسلمانان، بهویژه در شرایط کنونی، ضروریتر از همیشه است.
انتهای پیام. /
نظر شما