خبرگزاری حوزه - حضرت زینب (س)، بانوی صبر و شجاعت، با خطبههای روشنگرانه خود پیام عاشورا را جاودانه ساختند. ایشان نماد جهاد تبیین و پاسدار فرهنگ مقاومت در تاریخ اسلام هستند.
خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد در گفتوگو با طیبه خزاعی استاد و مدیر گروه تفسیر و علوم قرآن مجتمع آموزش عالی خواهران جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان به جایگاه حضرت زینب (سلاماللهعلیها) به عنوان یکی از برجستهترین شخصیتهای تاریخ اسلام پرداخته است ، در ادامه متن این گفتگو را می خوانید.
خزاعی با بیان اینکه حضرت زینب(س) نه تنها به عنوان یک زن مسلمان، بلکه به عنوان نماد مقاومت، صبر، شجاعت، زهد، عفاف، علم و فصاحت شناخته میشوند اظهارداشت: حضرت زینب در تمام جنبههای زندگی، از عبادت تا جهاد اجتماعی، الگوی بینظیری برای تمامی مسلمانان بوده است.
جایگاه علمی و عبادی حضرت زینب (سلاماللهعلیها)
وی گفت: حضرت زینب (س) حتی در سختترین شرایط زندگی، تهجد و عبادت شبانه را ترک نکردند. ایشان از جدشان رسول خدا (ص)، پدرشان امیرالمؤمنین (ع) و مادرشان حضرت فاطمه زهرا (س) حدیث روایت میکردند و در علوم قرآنی سرآمد بودند.
وی افزود: این مقام علمی و عبادی باعث شده است که ایشان به صفاتی همچون "عقیله بنیهاشم" و "امالمصائب" ملقب شوند، که نشاندهنده عظمت مقام ایشان است.
نقش بیبدیل حضرت زینب (سلاماللهعلیها) در واقعه عاشورا
خزاعی با اشاره به اینکه حضرت زینب (س) در واقعه عاشورا نمونه کامل صبر و استقامت بودند، خاطر نشان کرد: ایشان علیرغم از دست دادن عزیزترین افراد زندگی خود، پیام قیام عاشورا را با شجاعت و استواری منتقل کردند.
وی افزود: خطبههای ایشان در کوفه و شام، ظلم و جنایات حکومت اموی را برای همگان آشکار ساخت و پایههای حکومت یزید را به لرزه درآورد.
تأثیر خطبههای حضرت زینب (س) بر بیداری جامعه
استاد جامعه المصطفی العالمیه نمایندگی خراسان با اشاره به اینکه خطبههای حضرت زینب (س) در کوفه و شام چنان قدرتی داشت که همه حاضران را به سکوت واداشت و بهتزده کرد، اضافه کرد: حضرت زینب(س)با کلماتی فصیح و کوبنده، ماهیت واقعی حکومت یزید را افشا کردند و مردم را نسبت به ظلم و جنایات آگاه ساختند.
وی افزود: این خطبهها باعث بیداری وجدانهای خفته و ندامت بسیاری از حاضران شد و پیام عاشورا را جاودانه کرد.
پاسداری از فرهنگ عاشورا، میراث ماندگار حضرت زینب (س)
خزاعی در ادامه بارزترین بُعد زندگی حضرت زینب(س)، را پاسداری از فرهنگ عاشورا است، دانست و گفت: حضرت زینب(س) با خطابههای روشنگرانه خود، پیام خون امام حسین (ع) را به جهانیان و نسلهای آینده منتقل کرد.
وی افزود: مقاومت، شجاعت و ایمان این بانوی بزرگ، راه مبارزه با ظلم و دفاع از ارزشهای دینی را برای همیشه در تاریخ ثبت کرده است.
وی بابیان اینکه حضرت زینب(س) الگویی بیبدیل برای همه انسانها، به ویژه زنان مسلمان، در همه دورانها هستند، تصریح کرد: حضرت زینب (س) به ما آموختند چگونه در برابر ظلم ایستادگی کنیم و ارزشهای دینی و انسانی را پاس بداریم.
نظر شما