عباس رافعی کارگردان سینما در گفتگو با خبرگزاری حوزه اظهار کرد: جشنواره فیلم فجر نتوانسته آنگونه که باید در سینمای کشورمان جریانسازی داشته باشد. نمود بارز این ادعا را هم اکنون در اکران سینماهای کشور شاهد هستیم زیرا آثاری که روی پرده است عمدتاً با اهداف و آرمانهایی که انقلاب آن را تعریف کرده همخوانی ندارد!
وی افزود: اسلام دین اخلاق است، برای همین سینمایی که میخواهد منادی آموزههای اسلامی باشد باید در آن اخلاقیات مدنظر قرار گیرد و میبایست رفتار انسانی در آن جایگاهی ویژه داشته باشد. اخلاقیات اسلامی نیز صرفاً به معنای پرداختن به ظواهر نیست بلکه تصویرگری از زیست انسانی و اسلامی در همه بخشهای زندگی میتواند مروج فرهنگ اسلامی باشد .
این کارگردان ادامه داد: یکی از دلایلی که باعث شده جشنواره فیلم فجر نتواند جریانسازی لازم را در سینما داشته باشد به عملکرد و تصمیمگیری سیاستگذاران فرهنگی مربوط میشود. متاسفانه در هر دوره از جشنواره، این رویداد ابزاری شده برای تامین اهداف گروهی خاص برای همین توقع فرهنگسازی از فستیوال فجر امری بیهوده است.
وی تاکید کرد: وقتی میگوییم جشنواره فیلم فجر باید تأمین کننده وجوه فرهنگی هنر هفتم باشد منظور این نیست که تنها با حمایت از کارهای دفاع مقدسی تصور کنیم بانی اتفاقات خوب در سینما شدهایم بلکه آنچه اهمیت دارد همان اخلاقیاتی است که به آن اشاره کردیم. اخلاقیات باید در تمام آثار سینمایی دیده شود حتی فیلمهای طنز نیز باید مروج اخلاقیات باشند اما آیا آثار طنزی که این روزها شاهد آن هستیم در آن اخلاقیات جایی دارد؟
رافعی در انتهای سخنانش گفت: یکی از مشکلات بزرگ در سینمای امروز ما حاکم شدن فرهنگ سودآوری به هر قیمتی است. وقتی چنین فرهنگی در سینما رواج پیدا کنند دیگر اهمیتی ندارد آثار چه آموزههایی را مد نظر دارد بلکه تنها سودآوری مورد نظر است. نتیجه این امر امروز در بسیاری از آثار سینمایی دیده میشود و به نوعی آینده هنر هفتم را خوشایند نکرده است.
انتهای پیام
نظر شما