به گزارش خبرگزاری حوزه، در سلسله معرفی مدیران موفق حوزههای علمیه خواهران کشور به خبرنگار سراغ مدیر یکی از مدارس علمیه حوزه علمیه همدان در حاشیه شهر رفتهایم. « نام آن مدرسه علمیه فدک است. به صورت تخصصی در ۴ رشته فقه و اصول؛ کلام اسلامی؛ تفسیر و علوم قرآنی و اخلاق اسلامی فعال و اقدام به جذب طلبه و تربیت آنها می کند»
خبرنگار روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران گفتوگویی با خانم طاهره افشینراد انجام داده است که در ادامه میخوانید؛
ـ خودتان را معرفی کنید و بفرمایید مسیر مدیریتی شما چگونه آغاز شد؟
خانم طاهره افشینراد از سال ۷۱ بخاطر علاقه ای که به حوزه و طلبگی داشتم، با وجود دو فرزند، وارد حوزه شدم و درس طلبگی را آغاز کردم، از سال ۷۳ تدریس در حوزه، تبلیغ و سخنرانی را شروع کردم، سطح ۳ را در رشته فقه و اصول در جامعة الزهرا به اتمام رساندم. در حال تدوین رساله سطح ۴ در رشته کلام اسلامی در جامعة الزهرا هستم، در کنار درس و بحث، تدریس، تبلیغ و فعالیتهای اجتماعی، معاون آموزش مدرسه سطح ۲، مدیر مدرسه سطح۲ همدان و درحال حاضر مدیر مدرسه علمیه تخصصی فدک همدان هستم.
ـ درباره حوزه علمیهای که مدیر آن هستید مختصری توضیح دهید. (در توضیحات خود به مواردی چون تعداد دانشآموخته و فارغالتحصیل و تعداد طلبههای مشغول، همچنین به اساتید مدرسه و رتبههای کشوری طلاب اشاره کنید.)
این مدرسه از سال ۸۷ فعالیت خود را در سطح ۳ آغاز کرد که در حال حاضر دارای ۴ رشته فقه و اصول؛ کلام اسلامی؛ تفسیر و علوم قرآنی و اخلاق اسلامی است، تعداد طلاب در حال تحصیل ۱۰۵ نفر است که اکثراً مشغول پایان نامه نویسی می باشند،۱۵۱ نفر نیز از این مدرسه فارغ التحصیل شدهاند که بسیاری از آنها در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، سازمانها، ادارات، دانشگاهها و...مشغول به فعالیت هستند، تنها مدرسه سطح ۳ استان است که علاوه بر پذیرش طلبه از سطح استان، از استانهای همجوار نیز پذیرش طلبه دارد و از سال ۱۴۰۰ نیز مجوز سطح ۴ در رشته فقه خانواده را کسب کرد که در حال حاضر یک کلاس از ۱۴۰۲ برگزار شده است. مدرسه علمیه تخصصی فدک هم اکنون دارای ۱۶ استاد سطح۳ (۶ استاد خواهر) و ۲ استاد سطح ۴ میباشد که بومی هستند و از رتبههای کشوری مدرسه میتوان به استاد نخبه برتر، معاون پژوهش برتر، کتابدار برتر، کتاب برگزیده، مقاله برگزیده،کسب رتبه سوم کشوری در جشنواره علامه حلی(۱۴۰۲) و کتاب سال اشاره کرد.
ـ کمی از اقدامات و فعالیتهای تبلیغی که به برکت حوزه شما در شهر انجام شده، سخن بگویید. همچنین بفرمایید آیا حوزه شما اقداماتی جهت رفع آسیبهای اجتماعی که در این سالها ایجاد شده، انجام داده است؟
مطابق با برنامههای داخلی و ابلاغی، ایام و مناسبتها، تعامل با سازمانها و ادارات از جمله سپاه، بسیج، صدا وسیما، دانشگاه، مدارس آموزش و پرورش، نهادهای مردمی...در تبلیغ، سخنرانی، بعنوان مربی و امام جماعت مدارس و... طلاب فعالیت داشته و همکاری لازم را دارند. حضور در جلسات سازمانها و ادارات و ستادها و گروههای مردمی بعنوان عضو کارامد در هیأت اندیشهورز، تأثیر فراوانی در تصمیمگیریهای کلان فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسی شهر داشته است. از مهمترین فعالیت اثرگذار آنها میتوان به شرکت در انتخابات و حضور حداکثری در حوزههای انتخاباتی، حضور و فعالیت مستمر و اثرگذار در عرصه عفاف و حجاب از تذکر لسانی در کف خیابان تا برگزاری تریبونهای آزاد در سطح شهر و ارائه طرحهایی در زمینه عفاف و حجاب به سازمانهای متقاضی، حضور در خوابگاههای دانشجویی و تعامل با دانشگاه در برگزاری کلاسهای معارف دینی توسط اساتید مدرسه و اشاره کرد. همچنین اساتید، کادر و طلاب مبلغ مدرسه بصورت سخنران، مداح، پاسخ به پرسشها و شبهات، مسائل خانواده و مشاوره، کلاسهای قرآنی و جلسات خانگی و سازمانی مستمر و یا موردی در مناسبتها در سطح شهر در حال فعالیت هستند.
ـ طلاب مدرسه برای انجام کارهایی که عنوان کردید، چه آموزشهایی دیدهاند و چه فعالیتهایی در شهر دارند؟ (اعم از فعالیت فرهنگی، تبلیغی و تبیینی و اجتماعی) و تأثیر این فعالیتها تا بهحال چه بوده و چه تغییرات مثبتی در شهرستان، شهر شما و بین مردم در این چهار پنج سال اخیر گذاشته است؟
تلاش شده دورهها و کارگاههای مختلفی در جهت مهارتافزایی و توانمندسازی طلاب و مبلغین برگزار شود، مانند دورههای مشاوره و خانواده، تحلیل مسائل روز جامعه، منطقه و جهان، سواد رسانهای، تربیت مربی کودکان و نوجوانان که برگزار شده و دورههای هوش مصنوعی، احکام تخصصی و برنامههای دیگری در نظر است که تا آخر سال جاری برگزار شود.
از مهمترین تأثیر اقدامات حوزههای علمیه خواهران با حضور گستردهای که در سطوح مختلف شهر دارند، میتوان به اعتماد و مراجعه عموم مردم بیش از پیش به حوزهها، کمک در حفظ و تقویت روحیه دینداری افراد جامعه، پایین بودن درصد بیحجابی در سطح شهر، اعتماد به حوزه ها در زمان انتخابات اشاره داشت.
ـ چه کارهایی لازم است از این به بعد انجام شود و چه کارهایی تا بهحال نشده است؟ در انتها اگر پیشنهادی به ذهنتان میرسد، بفرمایید.
متأسفانه بدلیل در حاشیه شهر قرار داشتن مدرسه فدک و دور بودن از متن مردم و سختی رفت و آمد به مدرسه حتی برای طلاب و کادر، این مدرسه از مراجعه عمومی مردم به آن محروم بوده و لذا عملاً اجرای برنامههای مورد نیاز مردم و طلاب در مدرسه امکان نداشته و خروجی لازم را ندارد و علیرغم اجرای برنامههای متعدد آموزشی، فرهنگی، پژوهشی.... برای طلاب استقبال طلاب به دلیل گفته شده بسیار کم است بهخصوص که اکثر طلاب ما از سایر شهرستانها بوده و رفت و آمد مرتب آنها بهخاطر برنامههای مدرسه مشکل است. برای رفع این مشکل سعی شده برگزاری برنامههای مهم یا به صورت تعامل با سایر مدارس همجوار و یا همکاری با استان بصورت استانی برگزار شود. همچنین جهت استفاده بیشتر مردم برنامههای خود را در محلههای همجوار مدرسه یا اماکن پر رفت وآمد برگزار کنیم که استقبال خوبی هم شده است.
بنظر می رسد یکی از کارهایی که می تواند در انجام وظایف مدرسه تاثیر باشد، جابجایی این مدرسه از بیرون به داخل شهر است تا بتواند تعامل بیشتری با طلاب و مردم داشته باشد و امید است در ساخت مدارس علمیه خواهران، به این مسئله مهم موقعیت مکانی مدارس توجه ویژه شود.
امر مهم دیگری که باید بنظر مورد توجه قرار گیرد این است که مدارس سطح ۳ و ۴ نباید در ردیف مدارس سطح ۲ قرار بگیرند و برنامههای فرهنگی، تبلیغی، پژوهشی همتراز برای آنها ابلاغ نشود؛ بلکه مدارس سطوح بالاتر باید به سمت برنامهریزی و اجرای برنامههای تخصصی و تربیت متخصص در امور مختلف بروند، همچنین لازم است با اجرای برنامههای دقیق به سمت پرورش نیروی انسانی متخصص بامهارت در عرصههای مختلف اعم از کادر سازی، مبلغان و کارشناسان متخصص و پژهشگران زبده و توانمند رفت.
انتهای پیام/
نظر شما