شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
نوآوری‌ها و ساختار منسجم در حوزه علمیه خراسان برکات بسیاری به همراه داشته است

حوزه/ نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی، پیشرفت‌های اخیر در حوزه علمیه را گامی بزرگ در راستای تقویت تأثیرگذاری روحانیت در جامعه دانست و بر اهمیت استمرار این تحولات برای پاسخ به نیازهای روز جامعه تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی، در دیدار با حجت‌الاسلام مهدی رضایی، معاون علمی حوزه علمیه خراسان، که در دفتر وی برگزار شد، ضمن تأکید بر دستاوردهای عظیم حوزه علمیه خراسان، از نوآوری‌هایی که در زمینه‌های علمی، آموزشی و مدیریت اجتماعی در این حوزه صورت گرفته، قدردانی کرد.

وی در این دیدار اظهار داشت: نوآوری‌هایی که امروز در مسائل علمی، آموزشی و مدیریت اجتماعی حوزه علمیه خراسان به‌کار گرفته شده است، موجب شکل‌گیری ساختار و نظم منسجمی در این نهاد مقدس شده که آثار و برکات زیادی به همراه داشته است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با مقایسه شرایط کنونی حوزه علمیه با گذشته، افزود: امروز، با توجه به اصلاحات و نوآوری‌های صورت‌گرفته در نظام علمی و مدیریتی حوزه، شاهد تغییرات عمده‌ای در ساختار این نهاد هستیم که در مقایسه با گذشته، تفاوت‌های اساسی ایجاد کرده است. حوزه‌ای که امروز با آن روبه‌رو هستیم، در حقیقت، بسیار متفاوت از دوران گذشته است و می‌توان آن را با زندگی و مرگ مقایسه کرد.

آیت‌الله علم‌الهدی با این حال، بر لزوم توجه به اثربخشی و کارایی بیشتر این تغییرات تأکید کرد و ادامه داد: با وجود پیشرفت‌های ساختاری، متأسفانه هنوز در برخی از دستاوردهای علمی و اجتماعی حوزه علمیه، تفاوت چشمگیری با گذشته احساس نمی‌شود. تغییرات و تحولات مدیریتی اگرچه رشد زیادی داشته‌اند، اما همچنان نتایج این تغییرات در عملکرد و اثرگذاری نهایی حوزه در سطح جامعه آن‌طور که باید محسوس نیست.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در ادامه به نقش بی‌بدیل روحانیت در پیروزی انقلاب اسلامی و مبارزات ضد استبدادی اشاره کرد و گفت: مبارزات انقلابی از دل جامعه روحانیت آغاز شد و حضور فعال روحانیت در عرصه‌های اجتماعی و تأثیرگذاری آنها در زمان انقلاب، نسبت به امروز کاملاً برجسته‌تر و گسترده‌تر بود.

وی یکی از موفقیت‌های بزرگ حوزه علمیه را در مدیریت آستان قدس رضوی توسط مرحوم آیت‌الله طبسی عنوان کرد و گفت: از دوره قاجار تا زمان تولیت آیت‌الله طبسی در آستان قدس، این نهاد از مدیریت قوی و منسجم برخوردار نبوده است، اما پس از این دوره، تحولات و پیشرفت‌های چشمگیری در این زمینه مشاهده شد.

آیت‌الله علم‌الهدی همچنین با اشاره به تغییرات روش‌های تبلیغی و آموزشی در حوزه علمیه در دوران معاصر بیان کرد: امروز، پژوهش‌های علمی جایگزین خطابه و تبلیغات شده‌اند. اما آیا این تغییرات توانسته‌اند به اندازه روش‌های سنتی و خطابه‌ای در پیشبرد اهداف انقلابی و دینی مؤثر واقع شوند؟ آیا نیاز است که با توجه به چالش‌های موجود، روش‌های جدیدی برای افزایش اثربخشی حوزه علمیه به‌کار گرفته شود؟

وی در پایان خواستار توجه بیشتر به اصلاحات لازم در این زمینه‌ها شد و افزود: در صورتی که نقاط ضعفی در سیستم جدید وجود دارد که موجب کاهش اثربخشی آن می‌شود، باید راهکارهایی برای رفع این مشکلات و افزایش کارآمدی حوزه علمیه در راستای اهداف نظام اسلامی یافت.

لازم به ذکر است؛ در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام مهدی رضایی، معاون علمی حوزه علمیه خراسان و برخی از همکاران این معاونت به تشریح برنامه‌های آموزشی حوزه علمیه خراسان پرداختند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha