به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین حجت الله قربانی در جلسه مدیران مدارس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به آمار پذیرش حوزه و کد رسمی که تاکنون در این باره ثبت شده است، اظهار داشت: حدود ۱۸ هزار کد رسمی طلبگی در حوزه علمیه اصفهان وجود دارد که از سال ۷۴ و پیش از آن کد ورودی ثبت شده و اولین کد رسمی مربوط به سال ۱۳۱۰ است.
وی ادامه داد: بالاترین آمار پذیرش در سال ۸۸ است که قله پذیرش حوزه علمیه اصفهان بوده و یک هزار و ۲۷۴ طلبه به کد رسیدهاند و در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ آمار پذیرش بار دیگر افزایش یافته رسیدهاند.
مسئول پذیرش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان با بیان مراحل و دورانهای سپری شده در پذیرش حوزه علمیه و عوامل موثر در نوسان آن، خاطرنشان کرد: دوره افزایش پذیرش از سال ۷۴ تا سال ۸۸ است و عوامل مختلفی در آن اثر داشته، از جمله ارزشهای معنوی پررنگ بوده و حوزه علمیه مرکز آموزشی عمیق دینی شناخته می شده است.
وی اضافه کرد: هم چنین هرم جمعیتی و موج جوانی جمعیت و دشواری پذیرش دانشگاهها و کنکور به عنوان مانع اصلی ورود به دانشگاه و سیاست گذاری آموزشی کشور و پررنگ بودن آموزشهای دینی در کتب از دیگر علل افزایش پذیرش حوزهها بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین قربانی خاطرنشان کرد: عمومیت نداشتن فضای مجازی در آن سالها و تبلیغ و معرفی حوزه علمیه را میتوان از دیگر عوامل رویکرد جامعه به حوزه علمیه دانست.
وی به برخی از علل و دلایل کاهش پذیرش حوزه علمیه از دهه ۹۰ اشاره کرد و افزود: در دوره کاهش پذیرش حوزه علمیه که از سال ۸۸ تا ۱۴۰۱ بوده، میتوان به عواملی از جمله رفتن جامعه به سمت ارزش های مدرن، کاهش جمعیت جوان در سالهای اخیر، افزایش پذیرش دانشگاه ها به عنوان رقیب حوزه علمیه در رشته های علوم انسانی اشاره کرد.
مسئول پذیرش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان عنوان کرد: وجود چالش های فراوان در بحث رسانه در دهه ۹۰ و هم چنین مشکلات معیشتی و افزایش نرخ بیکاری و فشار اقتصادی سبب شد تا خانواده ها ترجیح دهند فرزندان آنها وارد زمینه های کاری با بازده سریع شوند و تک فرزند شدن خانواده ها نیز از دیگر علل کاهش پذیرش حوزه علمیه بوده است.
وی اضافه کرد: در تحقیقی که با حضور ۴۰۰ نفر از حوزویان انجام شد مشخص شد افزایش پذیرش حوزه وجود داشته، اما زیرساخت های لازم آن تامین نشده است.
انتهای پیام. /
نظر شما