یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
نشست جشنواره «شعر پروانگی» با هدف معرفی بیماری پروانه‌ای برگزار شد

حوزه/ نشست نخستین جشنواره «شعر پروانگی» با هدف آشنایی جامعه و جامعه‌پذیری بیماری پروانه‌ای با زبان شعر و ادبیات برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست خبری اولین جشنواره «شعر پروانگی» امروز هفتم بهمن با حضور علیرضا قزوه؛ دبیر جشنواره، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحمیدرضا هاشمی‌گلپایگانی؛ موسس و مدیرعامل «خانه‌ای بی ایران» (بیماران پروانه‌ای)، علی‌محمد مودب و مصطفی محدثی‌خراسانی از شاعران شناخته شده کشورمان به میزبانی «خانه‌ای بی ایران» برگزار شد.

قزوه در ابتدای این جلسه، گفت: «خانه‌ای بی ایران» با مدیریت حاج‌آقای هاشمی بیش از ۱۰۰۰ نفر از فرزندان محروم در استان‌های سراسر کشور که به این بیماری مبتلا هستند را تحت حمایت خود دارد و در این میان ما نیز تلاش کردیم در راستای اطلاع‌رسانی هرچه بیشتر، بهتر و معطوف کردن ذهن جامعه برای همراهی و همدلی با این بیماران سهمی به قدر هنر و ادب ایران برداریم.

دبیر نخستین جشنواره «شعر پروانگی» با تاکید بر آنکه در تمامی اتفاقات، رخدادهای اجتماعی و تاریخی، شعر همواره در میدان حاضر بوده و برای بیان و روایت آن رویدادها پا به عرصه گذاشته بیان کرد: شاعران به عنوان وجدان بیدار جامعه برای بیان آلام، دردها و مشکلات آن جامعه و نیز تلاش برای همدل کردن افراد آن جامعه در مسیر مقابله با آن آلام نقشی بسیار پررنگ دارد.

وی با اشاره به آنکه سهم کمک دولتی به این نهاد (خانه ای بی) بسیار کم است و بیشتر کمک‌ها از سوی خیرین است گفت: برگزاری جشنواره «شعر پروانگی» در معرفی این بیماری و آشنایی عمومی نسبت به آن سهمی بسیار بالا میان عموم مردم ایفا خواهد کرد.

حضور شاعران ایران و فارسی‌زبان جهان در شعر پروانگی

در ادامه این نشست قزوه با اشاره به آنکه شاعرانی مانند علی‌محمد مودب؛ مصطفی محدثی‌خراسانی و ۲۰ نفر از شاعران انقلاب اعلام آمادگی برای حضور در این رخداد کرده‌اند بیان کرد: همچنین شاعران فارسی‌گوی کشورهای دیگر با این جشنواره همراه خواهند بود. تاکنون ۱۵۰ اثر از شاعران ایرانی و فارسی زبانان همسایه به دست ما رسیده و تا پایان بهمن ماه که مهلت ارسال آثار است به قطع این عدد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به آنکه مراسم اختتامیه این رخداد نیمه اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در این مراسم ۲۰ نفر از شاعران و ۱۰ نفر از بیماران پروانه‌ای که در این جشنواره شرکت کرده‌اند مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. همچنین از کتاب جشنواره نیز رونمایی خواهد شد.

برچیدن آلام سنت کهن ادبیات ایران

علی‌محمد مودب به عنوان دیگر سخنران این نشست سخنان خود را اینگونه آغاز کرد و گفت: مهمترین نیازها در هر پدیده‌ای خود نیازمند شناخت درست از آن پدیده است و شناخت زمانی می‌تواند تاثیرگذار باشد که با عواطف گره بخورد.

وی ادامه داد: هر پدیده‌ای که با ادبیات گره بخورد به شناخت آن پدیده کمکی شایان می کند. این بار زبان شعر به شناخت بیماری پروانه‌ای و روایت آسیب‌های آن وارد شده است و امیدواریم که به واسطه آن بتوانیم نسبت به اطلاع رسانی برای این بیماری توفیق داشته باشیم و نیز در کاهش آسیب‌های اجتماعی آن سهم خود را ایفا کنیم.

مودب در خاتمه سخنانش با اشاره به آنکه در سنت ادبیات ما «درد برچیدن» آمده و سهمی بسیار بالا در درخشش ادبیات فارسی در عرصه ملی و بین‌المللی داشته خاطرنشان کرد: در میدان جشنواره «شعر پروانگی» شاعران با آفرینش آثار به برچیدن آلام، دردهای بیماران، خانواده‌های آنها و اطلاع‌رسانی به جامعه نقش‌آفرینی خواهند کرد.

جایگاه مقاومت و ایثار مادران به زبان شعر

مصطفی محدثی‌خراسانی نیز در این نشست با بیان آنکه بیماری پروانه‌ای از جمله بیماری‌هایی است که جسم و روح افراد ایران‌زمین را با خود درگیر کرده و هر کدام از این بیماری‌ها ابعاد متفاوتی با خود دارند، تصریح کرد: امیدوارم حالا که شاهد بروز و ظهور این بیماری در عرصه ادبیات هستیم؛ این گامی برای ورود ادبیات، خاصه شعر و شاعران برای بیان دردها، آلام و بیماری‌های جامعه برای بدل ساختن آن به مطالبه عمومی باشد.

محدثی‌خراسانی در پایان با اشاره به آنکه فرهنگ ایثار و فداکاری پیوند خورده با همان ایثار و مقاومتی است که دستاورد حماسه هشت سال دفاع مقدس است اظهار کرد: مقام ایثار خانواده‌ها به ویژه مادران بیماران پروانه‌ای مولفه‌ای است که می‌تواند هم در بیان و معرفی این بیماری به جامعه و هم روایت همدلی آحاد جامعه با این بیماران و خانواده‌های آنها نقشی بالا ایفا کند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha