خانم نجیبه کرمی، مدیر موسسه آموزش عالی ریحانة الرسول سلام الله علیها ساوه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک، با اشاره به سبک زندگی مبارزاتی امام کاظم علیه السلام گفت: مقتضیات زمان در شکل مبارزه می تواند تأثیر بگذارد.
وی بیان کرد: هیچ وقت مقتضیات زمان در این جهت نمی تواند تاثیر داشته باشد که دریک زمان سازش با ظلم جایز نباشد ولی در زمان دیگر سازش با ظلم جایز باشد.
کرمی افزود: سازش با ظلم هیچ زمانی و در هیچ مکانی و به هیچ شکلی جایز نیست، اما شکل مبارزه ممکن است فرق کند و به صورت علنی یا همچون زمان امام کاظم علیه السلام مخفیانه و در استتار باشد و ائمه علیهم السلام همیشه با ظالمان مبارزه می کردند.
مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول سلام الله علیها با اشاره به نفوذ معنوی امام کاظم علیه السلام در مردم تصریح کرد: ائمه اطهار علیهم السلام آنچنان نفوذ معنوی در مردم داشتند که دلهای مردم را با خود همراه کرده بودند زیرا حق و حقیقت یک جاذبه ای دارد و افراد را به خود جذب می نماید و افرادی که با امام کاظم علیه السلام روبرو می شدند، حقیقت، خدا شناسی و خدا ترسی را در وجود او می دیدند و هر چه می کند برای خدا و حقیقت است.
وی در ادامه تصریح کرد: دو سنت معمول در میان ائمه علیهم السلام از جمله امام کاظم علیه السلام وجود داشت یکی عبادت و خوف از خدا و خداباوری است که درباره امام کاظم علیه السلام (حلیف السجده الطویله و الدموع الغریزه) میتوان به سجده های طولانی و اشک های جوشان اشاره نمود و سنت دوم همدردی و همدلی با ضعفا، محرومان، بیچارگان و افتادگان است که شخصا به احوال ضعفا و فقرا رسیدگی می نمودند.
مدرس موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول سلام الله علیها در بیان موجبات شهادت امام کاظم علیه السلام خاطر نشان کرد: وجود و شخصیت امام کاظم علیه السلام به گونه ای بود که خلفا از طرف ایشان احساس خطر میکردند و از جاذبه حقیقت و معنویت ایشان می ترسیدند و نیز تبلیغ و تبیین قضایا توسط امام کاظم علیه السلام و روحیه مقاوم امام کاظم علیه السلام و تسلیم نشدن در برابر ظلم که موجب گردید تا دشمنان نقشه شهادت آن امام را عملی نمایند.
نظر شما